banner392

Uygun; Özgürlük istiyoruz

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle SGC Yönetim Kurulu adına Başkanvekili Murat Uygun yazılı bir açıklama yaptı. Uygun açıklamasında iktidardan ifade özgürlüğü önündeki engelleri kaldırmasını istedi.

Uygun; Özgürlük istiyoruz
Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Murat Uygun’un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklama şöyle:

Çalışan Gazeteciler Günü’nün kutlandığı bugün Türkiye’de 96 gazeteci tutuklu olarak cezaevinde bulunuyor. Tüm dünyadaki basın örgütleri Türkiye’deki bu tabloyu yakından izlerken ülkemizdeki büyük medya kuruluşları ne yazık ki, bu tablodan hiç rahatsızlık duymamaktadır. Gazetecilerin davalarını bile haber yapmaya çekinen bir medya ortamı oluşturulmuş durumdadır. Bu durum her şart ve ortamda halkın haber alma hakkının korunması gerektiğini düşünen bizler için üzüntü vericidir.

Basın ve ifade özgürlüğü önündeki engeller her geçen gün daha da büyürken gazetecilerin çalışma şartları da giderek zorlaşmaktadır. Fiili yıpranma payı hakları ellerinden alınan gazeteciler, bu hakkın sağlandığı ve bir dönem bayram olarak kutladıkları 10 Ocak’ı artık bir anma günü olarak görmektedir.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2012, 00:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER