banner392

Suni Tatlandırıcı Tuzağı (NBŞ)

Doğal pancar şekerinin üretilmesine koyulan kısıtlamalar (kota) ve suni tatlandırıcıların pancar şekerine alternatif olarak insanlığa empoze edilmesi sonucu sağlığımızı kaybediyoruz.

Suni Tatlandırıcı Tuzağı (NBŞ)
11-12-13 Ocak 2012 tarihlerinde Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde Türkiye Şeker-İş Sendikası genel merkezinin başkanlığında "ŞEKERİN GELECEĞİ" ve "SEKTÖRDE YILDIZ ÜLKE OLABİLİRİZ" başlıkları altında hazırlanan sempozyuma Sakarya'dan KANSERDER BAŞKANI, SASTOP Üyesi ve KANSERE KARŞI ELELE Yönetim Kurulu Üyesi Nihal AKAR, SASTOP BAŞKANI AVUKAT Önder DÖKER, SASTOP Üyesi ve EŞ BAŞKANI Sinan ÇİLELİ, ŞEKER-İŞ Sendikası Sakarya Şube BAŞKANI Oğuz KALAY, Sakarya Muhtarlar Derneği BAŞKANI Erdal ERDEM ve Yönetim Kurulu Üyesi Demirbey Köyü Muhtarı Halim TATAR , Genel Başkan İsa GÖK'ün davetlisi olarak katıldılar. Konferansta konuşmacılar arasında bulunan Prof. Dr. Kenan DEMİRKOL ve Uzm. Onkolog Dr. Yavuz DİZDAR nişaşta bazlı tatlandırıcılar (NBŞ) ve GDO'lu gıdalar ile ilgil önemli bilgiler verdiler. Program haricinde, yemek ve çay aralarında Sakarya grubuyla birlikte olan Sakarya'daki çalışmalarla ilgili bilgileri paylaşan hocalar "Sakarya çok şanslı. SASTOP, KANSERDER ve ŞEKER-İŞ SENDİKASI gibi STKların ortak hareket etmesi ile insan sağlığı üzerinde oynanan gıda terörüne çareler üretilebilir. Eğer bunu tüm ülkedeki STKlar da Sakarya'daki birliktelik çalışmalarını örnek alarak ortak hareket ederse gelecekteki neslimizi kurtarırız." dedi.


Prof. Kenan DEMİRKOL yaptığı açıklamada : "GDO'lu gıdalar açlığı artırır ayrıca GDO'lu ürüne 4 farklı gen verilir. Bu genlerden biri kısırlaştırıcı gendir ve bu da insanları kısırlaştırır. Türkiye'de şu anda genç çiftlerin 25% i kısırdır. Gıda egemenliğiniz yoksa sizin kişisel egemenliğiniz de yoktur. Hatalı gıdalarla insana zarar vermenin cezası maalesef yok ama markaya zarar vermenin cezası var. Bu sebeple hatalı ve zararlı gıdaların markalarını ne yazık ki açıklayamıyoruz. Sizler bilinçli tüketici olarak aldığınız ürünlerin lütfen içeriklerini okuyunuz. maddeleri tanımıyorsanız almayın." dedi. Başka önemli konuda da damacanalara değinen DEMİRKOL "Damacanalarda bulunan bisfenol-A maddesi hamile bir kadının karnındaki çocuğa geçtiğinde bu çocuklarda homoseksüel, biseksüel(eşcinsel), prostat, meme kanseri gibi hastalıklara yol açıyor." dedi.


Bir diğer konuşması Uzm. Onk. Dr. Yavuz DİZDAR : "Nişasta bazlı şekerlerin karaciğer yağlanmasına, karın bölgesi şişmanlığına yol açmasının yanı sıra siroz, kanser, şeker hastalığı, kalp gibi hastalıklara da neden olur. Ayrıca her gıdada olduğu gibi her şey dikkatli ve dozunda kullanılmalıdır. Şeker kullanıyorsak bu kesinlikle pancar şekeri olmalı. Fruktoz'un (NBŞ) ayrıca insanın beyin kabuğunu etkileyerek buna bağlı unutkanlığa yol açar." dedi.


Genetiği değiştirilemeyen ürünler arasında yer alan şeker pancarının gelecekte en önemli endüstri ürünü olacağını , petrol ve altından değerli bir hale geleceğini dile getiren diğer konuşmacılar Fransa ve Amerika'nın şeker pancarına çok fazla önem verirken ülkemizdeki ekimine sınır getirilmesinin (kota koyulmasının) ve şeker fabrikalarının özelleştirilerek ardından kapatılmaya doğru gidilmesinin hiçbir haklı nedeninin olamayacağını belirttiler. Sempozyum sonunda konuşma alan Şeker-İş genel başkanı İsa GÖK katılımcılara teşekkür ederek "Türkiye'nin heryerinden buraya gelen STKlarla ve sendikalarla şeker platformu kurmayı ve tüm ülke genelinde çalışmaları hızlandırmayı hedefliyoruz." dedi.

Sempozyuma Has Parti, Ak Parti, MHP, BDP, CHP temsilen bir çok ilin milletvekilleri katılırken Sakarya'dan yalnızca CHP Milletvekili Engin ÖZKOÇ vardı.
Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2012, 22:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER