banner392

Mühimmat Koruma sahasına ağaç dikildi.

Pamukova 46. Mühimmat Bölüğü Koruma sahasına 1500 fıstık çamı dikildi. Ağaç dikimi kampanyasına Orman Bölge müdürü, Pamukova kaymakamı, Geyve işletme müdürü, daire amirleri ve askerler yanında öğrencilerde katıldılar.

Mühimmat Koruma sahasına ağaç dikildi.
Geyve Orman İşletme Müdürlüğü destekleri ile yapılan ağaç dikme töreninde Orman ve yararları üzerine konuşmalar yapıldı.
 
Pamukova 46. Mühimmat Bölüğünde saat: 10.30 da başlayan Ağaç Dikme töreninde konuşan Garnizon Komutanı Binbaşı Erkan Arıcı Orman ve insan yaşamındaki yeri konulu bir konuşma yaptı.
 
Sakarya Orman Bölge müdürü Hasan Türkyılmaz ise ormanları hakkında bilgiler verdi.
 
Türkyılmaz: “Bu sene 700.000 fidan dikmeyi hedefliyoruz. Bu kadar alan Belçika büyüklüğünde bir alandır. Ülkemizin yüzde 27.6 sı ormanlık alandır. Biz bunu yüzde 30’un üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Ormanlarımızdan 26 milyon m3 kesim yapıyoruz. Ormanları tahrip etmiyoruz. Ormanlarımızdan 40 milyon m3 üretim yapma kapasitemiz var.” Dedi.
 
Törende öğrenciler orman la ilgili şiirler okudular. Mühimmat bölüğünden Kıdemli Baş çavuş Ağaç Dikme andını öğrencilere okuttu:
 
ÖĞRENCİLER HEP BİRLİKTE AĞAÇ DİKME ANDINI OKUDULAR.
 
“İyi bir insan olarak; fidanın nasıl dikileceğini öğreneceğime, her yıl en az bir fidan dikeceğime, dikilen fidanı koruyacağıma, orman ve ağaçlara zarar vermeyeceğime, zarar vereni uyaracağıma, yeşil alanları ve ağaçları koruyacağıma, erozyon ve çölleşme ile mücadele edeceğime and içerim.”
 
Geyve Orman İşletme Şefi Hakan Ateş fidan dikme konusunda bilgiler verdi.
 
Törene katılan Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursan, İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Usta daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum örgütlerinin başkanları, askerler ve öğrenciler hep birlikte boş alana ağaç diktiler.
 
Pamukova 46. Mühimmat Bölüğü koruma sahası içinde 25 dekar alana 1500 fıstık çamı dikildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2012, 23:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
selahattin çırak
selahattin çırak - 12 yıl Önce

EEVT BEYLER ÇOK GÜZELHAREKET VE ÇOKGÜZEL GÖRÜNTÜLER BUNLAR
YILLAR ÖNCE BU BÖLGEYİ VE DAHA BİR ÇOK ALANI İZCİ ÖĞRENCİLERLE AĞAÇLANDIRMIŞTIK.
NEYAZIK Kİ AYNI YEREAĞAÇ DİKİMİ YAPILIYOR
AĞAÇDİKMEKSEĞİL ONABAKMANIN DAHAÖNEMLİ OLDUĞUNUHATIRLATIRIM

SIRADAKİ HABER