banner392

Geyve ile Pamukova’yı bağlayan Çardak Köyü köprüsü ulaşıma kapatıldı.

Geyve’yi Pamukova’ya bağlayan Çardak Köyü köprüsü bugün araç ve yaya geçişlerine kapatıldı. Köprüde meydana gelen ayrılmalar yüzünden kapatılan köprüden geçişler yasaklandı.

Geyve ile Pamukova’yı bağlayan Çardak Köyü köprüsü ulaşıma kapatıldı.
Köprünün Çardak Köyü ve Geyve tarafından geliş tarafına beton bariyerler ve iş makinesi ile toprak dolduruldu.
Geyve’den Pamukova’ya gelen köylülerin Pamukova’ya gelebilmesi için Alifuatpaşa Köprüsünden dolaşarak Pamukova’ya gelmeleri gerekiyor. Bu dolaşmanın ise 8 km kadar uzaklık demek olduğunu söyleyen köylüler Çardak Köprüsünün ulaşıma kapatılmasının Pamukova ekonomisine olumsuz etki yapacağını söylüyorlar.
Geyve’nin Kozan, Çengel, Safıbey, Bayat, Bozören, Umurbey, Ciciler gibi köyleri Pamukova’ya daha yakın olduğundan alış-veriş ve ticari ilişkilerini Pamukova ile yapıyorlardı. Sakarya nehrinin Pamukova bölgesinde kalan birçok arazisinde ise Kozan ve Çengel köylerinin tarları bulunmakta Çardak köyü köprüsünün ulaşıma kapatılmasından sonra tarlalarına gelemeyen köylülerin tarım ve ziraat işlerinin de olumsuz etkileneceği söyleniyor.
Sakarya üzerinde yıllar önce birçok yardımseverin yardım ve destekleri ile yapılan Çardak köprüsü üzerinde açılan ayrılmalar yüzünden ulaşıma kapatıldı. Köprünün kapatılmasından sonra haberi olmadan gelen araçlar geri dönmek zorunda kalıyorlar. Ancak motorbisikletle geçebilenler yasak dinlemeden geçiyorlar. Yayalar da yasağa aldırmadan geçiyorlar.
Köprünün kapanması bazı siyasileri de harekete geçirdi. Sorunun çözümü için siyasi hareketlilik başladı. Yetkilerin köprüyü yerinde incelemesi için çalışmalar başlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2012, 00:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
demiştim
demiştim - 12 yıl Önce

Şeçimden önce dedikki bölgeden milletvekili adayı göstermeyen partiye haddini bildirin oy vermeyin verdiğiniz oy şabanı başarılı gösterecek yok dinletemedik. Bence az bile bu yapılanlar. Bakın izmire akp ye oy vermedi diye yapmadıklarını bırakmadılar birdahaki seçimde oy versin diye. Vermessen kıymetli olursun. Seçimden önce pamukovada dört dönen şaban dişli beyi köprünün başında da görmek isteriz.

pomukova sevdalısı
pomukova sevdalısı - 12 yıl Önce

selam huseyın bey askerıye gıtı sedas gıtı hastanede gıdecek sen ne zaman gıdecen solede pılav verelım senın durdugun yer sana yaısmıyor zırat bankasını yerını aldın halk banka orrayı kıraye verdın sen bu devlete cok ama cok zae,rar verdın gıt arkadas gıt koyune gıt orada dur pomukovalıları ugrastırma sen burada bırdaha aza bıle olamasın

pomukova sevdalısı
pomukova sevdalısı - 12 yıl Önce

selam arkadaslar ben olsam yıkarım o kopruyu dıslı amcamız sag olsun geyveye pomukovayı baglamaya calısıyor ama olmaz pomukova ıl olur geyvede koy kalır bız pomukovalılar olarak yuruyelım mılet vekılı gelınce ılceden kovalım ılgen meclıs uyemız varya huseyın bey burayı huseyılı koyune baglayacak pomukovanın ayıpı ya burak ıstıfa et gıt arkadas sen pomukovaya muhtarın yanında aza bıle olamasın gıt yoksa senı bu halk kovacak

liseli
liseli - 12 yıl Önce

isteyen nasıl gidicek aksoydan gelmek kolay mı??

yazıklarolsun
yazıklarolsun - 12 yıl Önce

askerlik şubesinden sonra ikinci şok beyler pamukovanın resmen önü kesiliyor iktidar partisi yetkililerine sesleniyorum büyük araçlara kapatılsın tıraktör ve küçük araçlar geçsin karşıdaki 6 köy alışverişini budan yapıyor evleri burada bu çileye çektirmeye kimsenin hakkı yok eğer bu köprüyü açtırmaya ilçemizdeki iktidar yetkililerinin gücü yetmiyorsa delikanlı gibi istifa edip kendilerini temize çıkarsınlar yoksa pamukovanın tarihine kara leke olarak geçecekler

pis kokular
pis kokular - 12 yıl Önce

hukukun üstünlüğü olan bır ulkede yasıyoruz. nerde hukukun verdıgı kopruyu kapatma kararı. varsa gosterın. uyan pamukova uyan.

uyanın artık
uyanın artık - 12 yıl Önce

geyvede ki güçlü siyasilerin oyunu hala gormuyormusunuz.kozan, çengel, safıbey, bayat, bozören, umurbey, ciciler köylerinin pamukovaya yakın olmasından dolayı ılcemıze alışverıse gelıyordu.şimdi ise mecburıyet getırdıler geyveye gıtmelerı ıcın.bu zamanlar tarım arazıların ılaçlanması ve bakım zamanı kapatmak ıcın bu zamanımı sectıler.devletın kenarda kosede yatan bır suru memuru var dıkersın koprunun onune jamdarmayla bırlıkte koprude sıkıntı varsa agır tonajlı araclara kapatırsın. çiftçiye sivil halka neden sıkıntı yaratıyorsunuz. yıllardır o koprude o catlatlak ve ayrıklar vardı ne olduda bır gece kopru kapatıldı.once yenı kopruyu yap sonra eskısını kapat. daha ıyı gunlerdeyız akgıdanın altında yapılan baglantı koprusu tamamlansın sız o zaman gorun pamukovanın halını.elımızde ne varsa geyveye goturuyorlar.askerlık subesıde bu yaz ıcınde geyveye tasıınıyor. ılçemızın sıyasılerı ne zaman çalışmaya baslıyacaklar.

pamukovalı
pamukovalı - 12 yıl Önce

konu belli bu zamana kadar bir şey yoktu da bir gecede köprüye bir şeymi oldu olursa denecek demirden kolkulsa trene binilmez


SIRADAKİ HABER