banner392

Nüfus arttı ama Çarşamba pazarı hala değişmedi.

Pamukova’da haftada bir gün kurulan çarşının tam göbeğindeki Çarşamba pazarı 50 yıldır aynı Pazar. Pamukova’nın nüfusu 2000’lerden 26 binlere çıktı. Çarşamba pazarı hala değişmedi.

Nüfus arttı ama Çarşamba pazarı hala değişmedi.
Nahiyelikten ilçeliğe yükselen Pamukova’da Pazar ihtiyacı için insanlar Çarşamba gününü beklemekte. Ya da hafta içinde ihtiyaçlarını görmek için Sakarya’ya gitmekteler. Ya da başka yerlere gitmek durumundalar.
Birde yıllardır değişmeyen bir şey pazarın tam çarşının göbeğinde kurulmuş olması. Çarşamba günü akşam saatlerinde Pazarda arta kalan meyve ve sebze kırıntıların temizlemek için belediye temizlik işçileri teyakkuz durumuna geçiyorlar ve yerlerde atılmış atıkları toplamak için çalışıyorlar.
Ancak temizlik işçilerin bir istekleri var. “Abi keşke işi biten satıcılar atıklarını bir poşete koysalar. Gazeteci olarak yazın. Belki sizi dinlerler. Bizim işimiz temizlik yapmak ama yerlere atılmış o kadar çok kirletici şeyler oluyor ki, Etrafa mikrop saçılıyor. Ne olur çöpleri bir poşete koysunlar lütfen.” diyorlar. Bizde elçiye zeval olmaz misali “Lüften çöplerinizi ulu orta yerlere atmayın!”

BİRDE SİZLERE ÇANAKKALE PAZARINDAN BİR İKİ TANE ÖRNEK RESİM KOYMAK İSTEDİK. İŞTE ÇANAKKALE PAZARINDAN GÖRÜNTÜLER.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2012, 23:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
REFİK YENER
REFİK YENER - 12 yıl Önce

Pamukova belediye başkanları neden sabit bir pazar yeri yapmıyorlar. Yapsınlar esnafa kiraya versinler. Belediyenin geliri de artmış olur. Bir de çarşmaba günleri sergi açan esnaflara örnek olarak bir ay belediye çöp poşetleri dağıtsın. Bir ay sonra kim çöpünü poşete koymadan gidiyorsa o esnafa bir sonraki hafta ceza kessinler. Bakalım daha sonraki haftalarda da aynısı olacak mı? Denesinler görsünler.

pamukovalı
pamukovalı - 12 yıl Önce

ÇOK AZ KALDI PAMUKOVALI KARDEŞLERİM YAKINDA GEYVEYE GİDECEĞİZ PAZARA BİR TEK ELİMİZDE O KALDI ODA GİDER KÖY OLMAYA ADAYIZ 3 MUHTARLI BÜYÜK BİR KÖY

SIRADAKİ HABER