banner392

Haremlik selamlık mı?

Eyüp Silahtarağa İlköğretim Okulu’nda YGS’ye giren tüm adaylar kızlardan oluştu. Uzmanlar, “Salonları bilgisayar belirliyor. Böyle bir tesadüf olması imkânsız” dedi.

Haremlik selamlık mı?
Bu haber ile ilgili gazetemize gelen yoğun telefonlardan 'harem selamlık' olayının diğer okullarda da görüldüğü iddia edildi. Eğitim İş'te Eyüp'te 1 değil 6 okulda aynı uygulama olduğunu bildirdi...
 
YGS’de adayların sınava girecekleri salonlar ÖSYM tarafından bilgisayar ortamında belirlenirken, ‘ilginç bir tesadüf’le bazı okullar ve sınav salonlarında sadece kız öğrenciler yer aldı. 25 dersliği bulunan İstanbul Silahtarağa İlköğretim Okulu’nda sınava girecek öğrenciler arasından tek erkek öğrenci yoktu. Okul yetkilileri, sadece kız öğrencilerin sınava girdiğini doğruladı ancak, uygulamanın ÖSYM tarafından yapıldığını, kendilerinin bilgisi olmadığını söyledi. 

Önce veliler fark etti.
Durum önce bazı velilerin dikkatini çekti. Adayların saat 09.30’da sınav salonlarına alınacağını belirten bir anons yapıldı ve kız öğrencilerin sağ taraftan, erkek öğrencilerin sol taraftan içeri girmesi istendi. İkinci bir anonsla da sınava girecek erkek öğrenci sayısının az olması nedeniyle kız öğrencilerin soldan sınav salonlarına girebilecekleri duyuruldu. Kızını sınava getiren Kibar Tatlı, “Sınav saati yaklaşırken, okula yönelenlerin hepsinin kız olduğunu görünce şaşırdık. Bu yüzyılda böyle bir uygulama nasıl olur? Sadece kızları bir okula toplamak uygarlığa sığar mı?” dedi. Yine kızını okula getiren Gülizar Ulutaş ise, “Neden sadece kız öğrencilerin sınava alındığını sorduğumuzda, bilmediklerini söylediler. Yakındaki camiden de sürekli dualar okunuyordu. Okul yetkilisine söylediğimizde, ‘Bunu biz yapamayız siz gidin duayı kestirin’ diye cevap aldık” diye konuştu. 
 
ÖSYM'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Yetkililer suskun
İstanbul ÖSYM temsilciliği, konu hakkında görüş belirtmek istemezken, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri konunun tamamen ÖSYM ile ilgili olduğunu ancak kendilerinin de bu yönde duyumlar aldıklarını söyledi. Bir Milli Eğitim yetkilisi, uygulamanın sadece bir okulla sınırlı olmadığını belirtti. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir,  defalarca not bırakmamıza rağmen telefonlarımıza cevap vermedi. Eğitimciler, kız öğrencilerin ayrı bir okulda veya salonda toplanması gibi bir tesadüfün olamayacağını belirterek, “Bunun için sınav salonlarının tespitinde kız erkek gibi ayrım yapan bir program kullanıldığı izlenimi uyandırılıyor” dedi. Adaylar başvuruları sırasında sınava girmek istedikleri il ve bölgelerin tercihini yapıyor. Adayların nerede sınava girecekleri de ikematgahları ve bu tercihleri dikkate alınarak yapılıyor.
 
1 DEĞİL 6 OKULDA AYNI UYGULAMA YAPILDI
Eğitim İş yaptığı yazılı açıklamada İstanbul Eyüp'te 1 değil 6 okulda YGS'ye sadece kız öğrencilerin alındığını, bu okullardaki sınava erkek öğrencilerin girmediğini bildirdi.
Egitim-İş ten "Haremlik - selamlık uygulamasına geçildi" başlığıyla yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi;
"27 Mart Pazar günü gerçekleşen üniversite sınavında Eyüp Bölgesinde Haremlik uygulaması yapılmıştır. Tevhid-i Tedrisat yani eğitim - öğretimin birleştirilmesinin 87. Yılında (24 Mart 1924) kız öğrencilerimiz erkek öğrencilerimizden ayrılmıştır.
Büyük bir skandaldan sonra - KPSS Hırsızlığı- yönetimi değişen ÖSYM çok daha büyük bir skandala imzasını atmıştır. İMKB Lisesi - Güzeltepe İlköğretim- Şehit Öğretmenler İlköğretim - Haydar Akçelik Lisesi- Silahtarağa İlköğretim ve Emniyettepe İlköğretim okullarında sınava sadece kız öğrenciler girmiştir. Erkek öğrenciler bu okullarda sınavda yer almamışlardır."
Eğitim İş açıklaması şu ifadeyle son buldu, "Aynı zamanda YGS'de öğretmenlerin gururunu kıran, güven duygularını zedelenmesine yol açan üst arama uygulamasının muhatabı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'den bu haremlik uygulaması ile ilgili makul bir açıklama bekliyoruz."
 
Milliyet.com.tr
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2011, 21:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
M. Kamiloğlu
M. Kamiloğlu - 13 yıl Önce

Evet bazıları durumdan vazife çıkarmak için tetikte bekler. İşte korkunç olay yakalanmıştır. Bu irticanın ayak sesleridir ve böyle devam ederse en kısa zamanda yüzyıllarca geriye gitmemiz işten bile değildir. Beyler çok ileri gittik birazcık da geri gitsek ne olur? Bu kadar abartmayın.

necdet acet
necdet acet - 13 yıl Önce

Dünyada birçok ülkede bu uygulama var.Medeniyet adı altında yapılıyorsa Merhum Mehmet Akif Medeniyeti tek dişi kalmış canavara benzetiyor.Dünyada eşini veya herhangi bir yavrusunu kıskanmayan tek hayvan Domuzdur.Biz müslümanlar kıskanıyoruz.Kıskanmayanları bilemem.Bu insanlar T.C.vatandaşı vergisini veren askere evladını gönderen elbetteki bizim insanımız neden saygı gösterilmiyor.Neden hep dışlanıyor.Çanakkalede cepheye mermi taşıyanların çocuklarıyız biz.Bize kurşun sıkanların dediklerini niçin yapmak zorundayız.Yoksa bunların atalarımı başkamı da farklı muameleye tabi tutuluyorlar.Herşeyden önce insanız.Medya zaten belli nerelere hizmet ettiği.Bizden olan bir medya niçin bizi hor görsün destek olacakken niçin acaip karşılıyo.Bizim aslımız bu asla değiştiremezsiniz.Biz Osmanlının evlatlarıyız.

SIRADAKİ HABER