banner392

Coşkun: Sureti Haktan gözüken bu zihniyetle hesabımız var.

MHP Sakarya Milletvekili adayı Prof. Dr. Recai Coşkun ilçeyi ziyaret etti. Dün akşam saatlerinde gelen Coşkun’u Ülkücü gençler kapıda karşıladılar. İlçe yönetim kurulu ise parti binasında ağırladı.

Coşkun: Sureti Haktan gözüken bu zihniyetle hesabımız var.
MHP Adayı Prof Dr. Recai Coşkun parti binasında ilçe yönetim kurulu başkanı Macit Kocabıyık, yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi üye ve belediye meclisi üyeleriyle toplantı yaptı, Kendisinin MHP Sakarya Milletvekili adayı olduğunu söyleyen Coşkun’u partiler ve vatandaşlarda dinlediler.
 
Sakarya da Temsil sorunu olduğunu söyleyen Çoşkun: Kendisinin yıllardır eğitimci olarak öğrenci yetiştirdiğini, şimdi ise Milletvekili olarak seçildiğinde de vatana hizmet edeceğini söyledi.
Bir saat kadar süren toplantıda Ülkeyi yönetenlerin özellikle Sakarya ile ilgili hiç bir şey yapmadıklarını söyledi. Beş yıllık dönemde Sakarya’dan Seçilmiş AKP’li Milletvekillerinin bir tane bile soru önergesi vermediklerini söyledi. Ak Partinin düğün paraları ile kurulduğunu da söyleyen Coşkun şimdi ise ucu bucağı belli olmayan bir zenginlik içinde olduklarını söyledi.
 
MHP Sakarya Milletvekili adayı Prof. Dr. Recai Coşkun’un çarpıcı açıklamaları:
 
 
 
-SAKARYA NIN TEMSİL SORUNU VAR.
 
“Yaptığımız bilimsel araştırmalar sonunda Sakarya’nın komşu illerle arasında ciddi anlamla geri olduğunu gördük. Bunun sebebi de iki dönemdir. Parlamentoya giden milletvekillerinin Sakarya ili ile ilgili hiçbir tane önerge vermediklerini gördük. Halbuki iki genel seçimde de AKP 6-0 gibi, 5-1 gibi farkla seçimi kazandı. Ancak bu temsilcilerimiz Sakarya’nın sorunları ile ilgili verdikleri önerge sayısı sıfır. Balıkesir gibi bir ilimizde MHP milletvekilimizin illerinin sorunu ile ilgili verdiği önerge sayısı 322. Bu gösteriyor ki AKP’nin bu kadar farkla aldığı seçimler sonucu seçilmiş vekillerinin dertleri demek Sakarya değilmiş” dedi.
 
“İlimizde Şeker gibi Tüvasaş gibi kurumlar adım adım elimizden çıkıyor. Ne yapacaksınız? Yaptığınız bu özelleştirmeler yerine yeni yatırımlar yapacak mısınız? diye 5 yıldır Sakarya dan seçilmiş AKP millvetvekilleri bir tane soru sormadılar” diyen

 
Prof. Dr. Recai Çoşkun:
Sizin hiç derdiniz olmadı mı, Çiftçinin hiç derdi olmadı mı? Mısıra verilen fiyat ne durumda acaba? Fındıkçılar faryat ettiler. Depremin vurduğu 1999 da ki üç parçalı hükümetin o günkü verdiği fiyata göre fındığın fiyatı yarı yarıya düşmüş. Mısırın fiyatı dörtte birine düşmüş. Patatese bakıyoruz facia. Soğana bakıyoruz facia. Üretici de para kazanamıyor. Eti ithal ediyoruz. Biz Çin den kabak çekirdeği satın alıyoruz. Sakarya Tarım Borsası bizlere bunu söylüyor.
 
Anladık ki ülkemiz iyi yönetilmiyor. Şehrimizin sorunları Ankara ya iyi taşınmıyor. Biz dedik ki bu şehrin daha iyi temsil edebileceğimize inandığımız için bu yola çıktık. Bunu yapabilecek bilgiye, donanıma sahibiz. Bu liyakate sahip olduğumuz için, bu göreve talip olma hakkını kendimizde gördük. Tabi ki takdir önce teşkilatlarımızın olacak, sonra milletimizin olacak ve hiç tartışılmayacak bir kısım da Cenabı Halk nasip ederse bu iş olacak, etmezse olmayacak” dedi.
 
-BİZİM AKP Lİ OY VEREN KARDEŞLERİMİZLE MESELEMİZ YOK AKP ZİHNİYETİ İLE MESELEMİZ VAR
 
“AKP li oy veren kardeşlerimize şunu diyeceğiz. Mesela Milliyetçi Hareket Partisi’nin Ertuğrul Günay gibi bir Turizm ve Kültür Bakanı olsaydı ve Milliyetçi Hareket Partisinin o bakanı şöyle deseydi. “Ayasofya da kültürel etkinlik yapılabilir, orda içki de içilebilir. Orda müzik te çalınabilir, bunda ne var buna karşı çıkanlar çağ dışıdır. Buna karşı çıkanlar gericidir.” deseydi böyle Milliyetçi Partili Bakanı biz ne bu dünya da koyabilecek yer bulurduk, ne de öbür dünya da.
Şimdi Milletçi Hareket partisi şöyle bir karar alsaydı: Devlet bey deseydi ki:


 
“Ey vatandaş!
Beni dinleyin. Ben büyük Orta Doğu Projesinin eş başkanı olarak konuşuyorum. Deseydi.
Sonra da: Gitseydi İsrail’e Gazze de İnsanlık suçu işliyorsun deyip, ardından İsrail’in en etkili sivil kuruluşlarından cesaret ödülü alan ilk ve tek Müslüman lider olsaydı. Sonra da gitseydi İsrail’e öfke kusarken hemen ardından İsrail’in Ekonomik işbirliği teşkilatı Oisidi ye üye olmasına katılıp imza atsaydı. Sonrada deseydi:
“Kardeşim bize ne İran’ın nükleer bir tehdidi yok. Deyip hemen akabinde İran’ın füzeleri İsrail’i vurmasın diye füze kalkanının Türkiye de kurulmasına izin verseydi.
Sonra da deseydi ki:
Nato’nun Libya da ne işi var kardeşim dedikten hemen sonra İzmir’de Nato Karargahını kurmak için teskere hazırlayıp mecliste imzalatsaydı.
Sonra da deseydi:
Rus devlet başkanı Putin in bile (Bu bir haçlı seferidir) dediği halde
Bizim başbakanımızın (Bu nerden haçlı seferi oluyor) diyor.
Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Bu güne kadar söylediklerin tamamen tersine; mesela diyorlar ki; Başörtüsü dimi yıllarca, bir tane kanun düzenlemesi yaptılar mı beyefendiler.
İstanbul’da bazı okullarda OYSM sınavında başörtü olarak giremezsiniz dediler, sınava giren öğrencilere. Ne diyorlar soruşturma açacağız. Hiçbir şey yapamazsınız. Çünkü AKP hükümetinin başörtüsü ile ilgili Milliyetçi Hareket Partisinin verdiği önergenin bazı kısımlarını eksik bıraktığı için, Anayasa Mahkemesinden dönmesine neden olmuştur.
Bu güne kadar başörtüsü ile ilgili hiçbir düzenleme yapılmamıştır. Bu Müslüman kardeşlerimiz. Ceza Hukukumuzda suç teşkil eden zinanın Avrupa Birliği müktesebatına uymaması sebebiyle, bu dindar kardeşlerimiz Zinanın suç olmasını yasal olarak ortadan kaldırdılar.
Bize bunların anlatabilecekleri hiçbir şey yok.”

 
-HANİ KOALİSYON HÜMETİ DÖNEMİNDE BENZİNE ZAM GELİRKEN BATIYORUZ DİYENLER NERDE?
“Koalisyon hükümeti döneminde benzine bir kuruşluk zam yapılırken “Batıyoruz, bitiyoruz” diye manşetler atıyorlardı. Peki şu anda benzinin litresi kaç para? Üç dolara yaklaştı. Hiç manşette gördünüz mü? Allah aşkına. Etin kilosu ne?
Peki anladık ta devleti bu duruma getirdiniz de
 
FENER FENER Ne oldu?
“Aç insanların, açıkta olan insanların derdine deva olsun diye kurulmuş bir Deniz Feneri Derneğinin gidip Almanya da, Hollanda da, Fransa da, Belçika da ki gariban vatandaşlarımızın dini duygularını sömürerek topladıkları paralarla Alma da Holding kurulmadı mı?
Bu partinin finansmanı yapılmadı mı? Buda sümen altı edilmedi mi? Bunlar yalan mı?”
 
-BİZ ASLA YALAN SÖYLEMEYECEĞİZ.
Bize yapılan eleştirilerin bir çoğunun haklılık payı vardı. Biz bedelini ödedik. Meclisin dışında da kaldık. Üçüncü parti olarak da muhalefette de kaldık. Eyvallah millet bize bu cezayı verdi.
Bizde boynumuzu büktük. CHP gibi alingirli işlerin hiç birisine karışmadık. Yok orduyu kışkırtalım. Yok derin güçleri harekete geçirelim.  Milliyetçi Hareket Partisi tertemiz bir şekilde milletin verdiği karara biz sonuna kadar saygılı olduk ve dik duruşumuzu sergiledik.

 
ERGENEKON ADAMLARI YİNE BUNLARIN ADAMLARI
“Hani yurt dışına kaçan Turan Çömez Başbakanımızın doktoru. Özel doktoruydu biliyorsunuz. Başbakanımızın en yakın adamıydı. Nerden çıktı efendim hangi partiden? Ak Partiden. Peki bir tane haham var haham. Konuşuyor ya Tuncay bilmem ne…
O mesleğe nerde başladı biliyor musunuz?
Önce Türkiye gazetesi, sonra Zaman gazetesi, bizim gazetelerde, bizim mecramızda yetişmedi bu adam.
Hani bizim Sakarya Üniversitesinde öğretim üyesi. Emin Gürses hocamız ilk televizyon programına Mayir Kaynak’la birlikte Samanyolu Televizyonunda çıktı.
Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu alanda temiz, tertemiziz. Şimdi bir Engin Alan hikayesi başlattılar. Engin Alan’a MHP’nin sahip çıkmasının tek bir sebebi, onun güney doğu da verdiği kahramanca mücadelede onun Apo’nun yakalanması, getirilmesi konusunda verdiği kahramanca mücadeledir. Biz onu aday yaptık. Ancak onun hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı yok.”
 
-YOLSUZLUKLAR VE DOKUNULMAZLIKLAR
Parlanemto da dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda bir tanesi dokunulmazlıklar kaldırılsın diyebiliyorlar mı?
Tertemiz bir liderimiz var oda Devlet Bahçelidir. Hakkında bir tane leke yoktur.
Biz milleti soymadık. Biz milletin parasına tasallut olmadık. O Toki bizimde elimizden geçti. Devlet bey hiçbir zaman devlet imkanlarını kullanmadı. Bunların bize Hz. Ömer hikayesi anlatma hakları yoktur.
 
Devletin ihalelerinin komisyonlarını biliyorsunuz.
Uzan Holding in üzerine saldırdılar bu holdingi parçalayıp kendi yandaşlarına pay ettiler efendim.
Eskiden sünnet düğününde toplanan paralarla kurulan parti bugün günümüzde ucu bucağı belli olmayan bir zenginliğin sahibidir.
 
-BİZİM OYLARIMIZ AK VE TERTEMİZDİR. ANA SÜTÜ KADAR TERTEMİZDİR.
“Göreceğiz seçimlerde bizim oylarımız o kadar aktır ki. Onlarınki de o kadar kirlidir ki. Bizim oylarımız da hiçbir yanlışı olmayan cebinden kendi evladına ayırması gereken parayı teşkilatlara ayıran, kendi evladına ayırması gereken zamanı teşkilatlarına ayırarak bu parti için çaba sarf eden insanların katkıları vardır.
Biz holdingleri temsil etmiyoruz. Bizim oylarımız helaldir. Göreceğiz yine sandıklarda onların oylarını.
Bir Müslüman, memur sınavında haksızlık yolsuzluk yapar mı? Sizin çocuklarınızda KPSS ye girmiyor mu? O insanların sorularını birilerine veriyorsunuz. Onlar kazanıyor, Öbür taraftan adam üniversite mezunu iş arıyor. Hala babasından para alıyor. Ayıp değil mi ? Üniversite giriş sınavında bu memlekette sorular çalınmadı mı? Bu kadar hırsızlık hangi dönemde oldu?
Hırsızlık sanki bu memleketin karakteri haline geldi.
Bizde diyoruz ki Allahın izniyle bunların hepsinin hesabı sorulacak.
 

-SURETİ HAKTAN GÖZÜKEN BU ZİHNİYETLE HESABIMIZ VAR
“Avrupa’yı Amerika’yı temsil eden bu zihniyetle hesaplaşacağız. Sonuna kadar da hesaplaşacağız. Bütün donanımızla, bilgimizle, becerimizle, varlığımızla hesaplaşacağız.
 
Diye söz veren MHP Sakarya Milletvekili adayı Prof. Dr. Recai Coşkun sohbetine soru cevap şeklinde devam etti. Toplantı sonunda kendisin dinleyen partililer ve vatandaşlarla fotoğraf çektiren Coşkun ilçeden ayrıldı.  
Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2011, 16:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER