banner392

Medya medya olalı böylesini görmedi.

Türkiye de yapılacak Genel Seçimler öncesi özellikle internet haberciğinde yaşananları sizde öğrenince mide ağrıları geçireceksiniz. 100 Kontöre reklam duydunuz mu siz.

Medya medya olalı böylesini görmedi.
ÖNCE HABEREMİZİ VERELİM SONRA KENDİ DUYUMLARIMIZI SİZLERLE PAYLAŞALIM.
Her 5 yılda bir yapılan Milletvekilliği Genel Seçimi 12 Eylül 2011 de yapılacak.
Genel seçimde halkın oyları ile Parlamentoya seçilecek 550 milletvekili adaylığı için partilerden şu ana kadar AKP den 5500, CHP den 4000, MHP den de 3000 dolayında başvuru yapıldığı söyleniyor.
Partiler kendi yöntemlerine göre başvuru yapan adayları eleme çalışmaları yapmaya devam ediyorlar. Ancak başvuruların fazla olması işin önemi ve güzelliği yanında dokunulmazlığı, ekonomik olarak yüksek ücretli olması talibi arttırıyor. Seçilenler dokunulmazlık zırhı içine giriyorlar. Kimse onlara dokunamıyor. Özel şoförleri, hizmetlileri aşçıları oluyor. Velhasıl çok seçkin bir meslek olduğundan talep patlaması yaşanıyor.

İLK AŞAMADA ADAY ADAYI SONRA ADAY OLMAK
İşin en zor taraflarından birisi de aday adayı olup kayıt parası verildikten sonra başlıyor. Kayıt paraları partilerde 3000 tl dolaylarında, bazı partiler engelli olanlardan para almıyor.
Seçim öncesi çok ilginç adayların başvuruları basına konu oluyor.
Transseksüellerden, Tutuklu olanlara, tutuklayanlardan, tutuklananlara kadar renkli adaylar var.  Zaten bizim parlamentoda öneki vekillerimizdin çoğu hakkında 600 ün üzerinde haklarında suç dosyası bulunduğu dokunulmazlıkları olduğu için hakim karşısına çıkarılamadıklarını sık sık basından okuyoruz. Ancak yenilenecek seçim sonrası yeniden seçilemeyenler yargı karşısına çıkacaklar.

ŞİMDİ YENİLER NASIL TANITIM ÇALIŞMALARI YAPIYOR BAKALIM.
Günümüzde internet yayıncılığının hızla çoğaldığı tam da seçimin arifesinde vekiller cüzdanlarını açmış görülüyorlar. Sakarya da bazı internet sitelerinde çalışanlar dan duyduklarımız bizi şaşırtıyor. Adayların tanıtımlarını (reklamlarını) alabilmek için bazı internet sitelerinde 100 kontöre reklam yapıldığını duyuyoruz. Bazılarında ise seçim süreci boyunca kişi başına 20 bin tl kazanacaklarını söyleyenlerin sohbetlerini duyuyoruz. Şöyle bir Google arama motorunda araştırma yaptığımızda internet sitelerinde boy boy reklamlarını gördüğümüz adaylardan para akıttıklarını görüyoruz.

İNTERNET SİTELERİNDE OLMAMASI GEREKENLER
Reklam alabilmek için elinden geleni yapan siteler. Habercililiği bırakmışlar tamamen magazin haberleri ve şişirme haberler ile tamamen gerçek haberciliğin dışına çıkmış görülüyorlar. Sitelerine reklam alabilmek için adaylık başvurusu yapmış adayı göklere çıkaran, hatta adayları süsleyen püsleyen, onlara foto montajlar yaparak okuyucusunun önüne sürenlerden tutunda haber gibi yazıp karşısına da küçük puntolarla (bu bir ilandır) yazanlara kadar çeşitli yöntem kullananlar var.
Dünya olayları onların hiç umurunda değil. Varsa yoksa aday gezileri haberleri, aday gitti, geldi, keşfetti, koştu, dert dinledi, oda ağladı, çocuğu görünce dayanamadı kucağına alıp annesinin oylarını alabilmek için sevdi, güldü, dert dinledi, maça gitti, Romen mahallesinde gezdi, sofrada oturdu. Gibi haberler veriliyor.
Libya da ABD, Fransa çocukları öldürüyor. Türk askeri Libya ya gidiyor. Suriye da karıştı gibi olaylar onları hiç ilgilendirmiyor. Seçim sırasında kişi başına 20 bin tl nasıl alırım. 100 kontöre nasıl reklam yaparım derdindeler. Adaylar ise ceplerinden harcadıkları paraları seçilince nasıl amorti edebilirim diye düşünüyor olabilir. Ama artık yola girmişler geri dönmeleri zor. Allah onlara yardımcı olsun ne diyelim.

GÖRMEDİĞİMİZ HABERLERİ YAYINLAMIYORUZ
Her gün bizlere mail yolu ile haber gönderen internet sitelerinden habercilerin gönderilerini yayınlamıyoruz. Hiç tanımadığımız insanlar bize yazmamız için öyle haberler atıyorlar ki gerçekten o haberleri Pamukovalılarla konuştuğumuzda iyi ki yazmamışız diyoruz. Birkaç örnek vermemiz gerekirse Pamukova’ya geldiğini söyledikleri adayların mahalle mahalle gezip vatandaşlarla görüştüklerini yazıyorlar. Anacak olayın gerçek ten böyle olmadığını çarşıda pazarda görüştüğümüz vatandaşlar bizlere söylüyorlar.
İşin doğrusu kendi reklam aldıkları adaylara verdikleri sözler gereği onları her tarafa duyurup reklamlarını yapacakları sözü vermeleri üzerine onlardan paralar aldıklarını öğreniyoruz. İlçe sitelerine de sözde haber göndererek kandırdıklarını zannediyorlar. Bizlerde onların haberlerini yazmıyoruz. Haberi görmeden kendimiz çekmeden yazmıyoruz. Güvenmediğimiz kaynakların bilgilerine itibar etmiyoruz.
Bizler habercilik yapıyoruz. Basın görevini yerine getiriyoruz.

www.pamukovahaber.com
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2011, 03:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER