banner392

Melek Gürevin CHP den milletvekili adaylığını açıkladı

Melek Gürevin CHP den milletvekilliği adaylığını açıkladı. Sakarya CHP İl Merkez binasında Gürevin in milletvekilli adaylık açıklamasına destek vermek için Pamukova’dan iki otobüs dolusu partili de giderek destek verdiler.

Melek Gürevin CHP den milletvekili adaylığını açıkladı
CHP Milletvekilliği adaylığı için Kadın kolları İl başkanı Ayça Taşkent, Gürkan Canol ve Ümit Usal da adaylıklarını açıkladılar.
Dört adayın CHP den Milletvekilliği adaylığını açıklayacaklarını duyan çok sayıda partili ve vatandaşlarda törene katıldılar. Adaylara alkışlarla destek verildi.
Adaylık açıklamalarından sonra söz alan Sakarya İl Başkanı Yaşar Erdem
“Fazla açıklama yapmamdan rahatsızlık duyuyorlar. Bende Milletvekili adaylarımıza başarılar diliyorum. Adaylarımız partimize güç katmışlardır” dedi
İlk adaylık açıklamasını yapan Melek Gürevin:

“Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve güçlü kadrosuna hepimiz minnettarız. Biz Türkiye’nin hastalığını biliyoruz ve reçete bizde. Bu reçetede ilk olarak aile sigortası var, bunun yanında çiftçinin, engellinin, emeklinin, kadınların, gençlerin sorunlarını çözen ve basınla birlikte herkesin özgürlüklerini Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda koruyan formüler de mevcut. Bunları halkımıza anlatmak bizim en onurlu görevimiz olacak” dedi
Ayça Taşkent ise:

“Bu iktidarın Kürt sorunu çözümünde, Kürt asıllı kadınları ikinci eş olarak evlenmede gören belediye başkanları var. Kadın cinayetlerinde Dekolte giyinen kadınların erkekleri tahrik ettiğini söyleyen profesörleri var. Tecavüzcülerin hadım edilmesini öneren kadın milletvekilleri ve kadın erkek eşit değildir diyen bir başbakanı var. Kadına yaşamak için koşulsuz itaatten başka yol göstermeyen bu iktidar anlayışını tümüyle ret ederken, ülkemizin bir daha AK Parti iktidarını taşıyacak gücü olmadığını düşünerek, bu iktidarın değişmesi yolunda sorumluluk almak istiyorum ve ülkesi için söyleyecek sözü olanların bu sorumluluğu cesurca yüklenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 
Gürkan Canol ise konuşmasında Milletvekili olarak hizmet vermek istediğini söyledi.
 

“Bu güne kadar CHP için verdiğim mücadele sonrasında bu seferde milletvekili olarak hizmet vermek istediğim için aday adayı oldum. 7 yıldır CHP Kaynarca İlçe Başkanlığında görev yaptım. Üç dönem Sakarya kurultay delegeliği yaptım. Halen Türkiye genelinde 68 şubesi bulunan Türkiye Sakatlar Derneği’nde Genel Başkan vekili olarak bu alandaki çalışmalarıma devam ediyorum. Buraya hizmet vermek için geldim” dedi. 
 
CHP den Sakarya Milletvekili adaylık baş vurusunu yapan Ümit Usal ise:

 
“Türkiye deki 2 milyon taşeron işçinin haklarını almak için çiftçilerin ucuz mazot almak için tüm yüreğimle ve ideolojimden aldığım destek ile bu partiden aday olmak istiyorum. CHP oturduğu yerden 7 – 0 yapacağız diyenlere inat tüm gücüyle çalışmalarını sürdürecek tüm Türkiye de olacağı gibi Sakarya’da da en iyi oyları alarak iktidara yürüyeceğiz. Sonuç ne olursa olsun tüm yüreğimizle partimizin iktidara çıkartmak için mücadele edeceğimi belirtmek istiyorum.” dedi.
 
CHP Sakarya il merkez binasında adaylık başvurularını yapan Melek Gürevin, Ayça Taşkent, Gürkan Canol ve Ümit Usal kendilerini dinlemeye gelen daha çok bayanların oluşturduğu kalabalık topluluk tarafından tebrik edildiler. Kesilen pastalar dağıtıldı. Basının da ilgi gösterdiği CHP’nin adaylık açıklaması gününde heyecan, sevinç ve alkışlar vardı. Sakarya dan CHP den Milletvekili adaylığı için başvurular dün sonara ererken 17 adayın başvuru yaptığı bildirildi.
Adaylık başvurusu yapanların 13 Nisanda aday değerlendirmeleri yapılacak. CHP genel merkezinde yapılacak değerlendirmede 7 aday belirlenecek.
 
(fotoğraflar: www.sakarya54.net)


Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2011, 16:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER