banner392

Pamukovanın 8 köy yolu kar yüzünden kapandı.

Dün öğleden sonra başlayan kar yağışı nedeni ile yayla köylerinin yolları kapandı. Yer yer 80 cm ye varan kar kalınlığı Kemaliye, Hüseyinli, Çilekli, Mesuriye, Bakacak, Eskiyayla ve Kadıköy ile Kazimiye köy yollarını ulaşıma kapattı.

Pamukovanın 8 köy yolu kar yüzünden kapandı.
Bugün köy yollarının açılması için Özel idare ekipleri seferber oldu. Uzanlar çiftliğinde kar yüzünden kalan dönüş yapamayan İstanbul dan gelen 55 izci öğrenci ile 7 öğretmen ve Kamptan sorumlu Pamukova Halk Eğitim Müdürü Aziz Demir e ulaşmak için ekipler seferber oldular. Özel idare grayderi çiftliğe ulaşmak isteyen SEDAŞ ve basın mensuplarının yolunu açmak için çalıştı. Çilekli köyü Orman Deposu yakınlarında kalan iki özel aracın ise kurtarılması için yoğun çalışmalar yapıldı. Öğleden sonra Çilekli deposu yakınlarında kalan ve yoldan çıkan aracı ile uğraşan Murat Özdemir in aracı çıkarıldı. Bugün en yoğun çalışmayı özel idare grayderi yaparken, Pamukova Kaymakamı bölgedeki gelişmeleri yakından izledi.
Gece geç saatlere kadar yolların açılması çalışmasından ziyade bölgede ki hareketli trafığin yolda kalmaması için çalışan gareyder sonunda Bakacak köyünde patanaj zincirlerini koparttı.
Çiftlikte kesilen elektirik için seferber olan SEDAŞ ise geyve ve pamukova ekiplerini bölgeye gönderdi. Elektriklerin gelmesinden sonra çiftlikteki izcilik grubu rahatladı ve çiftliğe ısı ve ışıkk gitmiş oldu. Geceyi çiftlikte geçirecek olan izciler yarın yolların açılmasından sonra otobüsleri ile inebileceklerini söylediler.
Yoğun şekilde devam eden kar yağışı yeniden yolları kapattı ve pamukova da 8 köyün şehirle bağlantısı kesildi.  
Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2010, 01:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
harbici
harbici - 13 yıl Önce

son zamanlarda dikkatimi çekmeye başladı.geçenlerde köylere içme suyu şebeke boruları döşendi siyasiler köylere hizmet anlayışı içinde hemen demeç vermeye başladılar köylerin isimleri ile ama bir köyün ismini söylemediler şebeke döşendiği halde.kardan köy yolları kapandı 8 köy kapalı diye oysa 8 değil 9 köy yolu niye o köyün ismi yazılmıyor anlayamadım.o köy bizim köyümüz değilmi yoksa.

SIRADAKİ HABER