banner392

Yeni girişimciye KOSGEP ten 70 bin tl ye kadar kredi desteği.

Pamukova Esnaf Odaları Başkanlığı tarafından KOSGEB'in yeni iş yeri açacak olanlara vereceği "Girişimcilik Desteği" kredisi ile ilgili olarak eğitim amaçlı bir toplantı düzenlendi.

Yeni girişimciye KOSGEP ten 70 bin tl ye kadar kredi desteği.

Pamukova Esnaf Odaları Başkanı Sabri Günay'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Ali Şan, SESOB Genel Sekreteri Oktay Albayrak, Geyve Esnaf Odaları Başkanı İsmail Bulur, Geyve Şoförler Odası Başkanı Aykut Yurt, Geyve Sandıkçılar Odası Başkanı Dursun Bulut, Alifuatpaşa Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Cengiz ve Sapanca Esnaf Odası Başkanı Abdurrahman Caymaz katıldı.

SESOB Başkanı Hasan Alişan, KOSGEB kredileri hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini belirterek,

"Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi başkanlığı tarafından, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Teknolojik yeniliklere süratli uyumlarını sağlamak, rekabet güçlerini yükseltmek ve ekonomiye katkılarını ve etkilerini arttırmak amacıyla, KOSGEB konusunda esnafımızın bilgilendirilmesi amacıyla toplantılar yapıyoruz. Girişimcilik desteği adı altında bir uygulama var. Bu destekten yararlanmaları için Geyve'de eğitim semineri verilecek. Ön eleme sonunda 30 kişi 15 gün süre ile 60 saatlik eğitimden geçirilecek. Seminer sonunda sertifika alanlar açacakları iş yeri ile ilgili olarak 27 bin TL geri ödemesiz kredi alacaklar. Gerekirse 70 bin TL olarak, 2 yıl ödemesiz ve 2 yıl ödemeli kredi de verilecek. Bu krediden ilk defa iş yeri açacaklar yararlanacaklar. Eğitim, sağlık, tarım, araç sektörleri bu kredi dışındadır. Geyve, Akyazı, Karasu, Söğütlü ilçelerinde program yapıyoruz. Diğer ilçelerde bu uygulamadan yararlanacaktır. 28 Aralık 2010 da kredi başvuruları bitecek, 3 Ocak 2011de eğitim başlayacak" dedi. 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2019, 21:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER