banner392

Okul yöneticilerine etik seminer

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdür yardımcılarına yönelik düzenlenen “Kamu Yönetiminde Etik” konulu eğitim seminerleri Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda yapıldı.

Okul yöneticilerine etik seminer
Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Şube Müdürleri Fevzi Mahmutoğlu, Vedat Tezbiten, Sakarya İl Etik Eğiticisi Uzman Öğretmen Avukat Duriye Aydeniz ile ilçeye bağlı okul müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları katıldı.

Semineri, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Lütfi Şen verdi. Şen, sunumunda, ahlaka aykırı sayılan davranışların giderek toplumda yaygınlık ve saygınlık kazandığını belirterek, günümüzde ahlaklı ve ahlaksız davranışları birbirinden ayırmakta zorluk çekildiğini söyledi.

Seminerde, kamu etik ilkeleri ve yasal düzenlemeler konusunda bilgiler veren SAÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Lütfi Şen, Etik konusunda toplumun ve vicdanların kabul etmediği ilginç olaylardan örnekler sunarak kamuda görev yapan bazı yöneticilerin hediye adı altında bubi tuzağına düşürüldüğünü iddia etti. Yrd. Doç. Dr. Şen, etik değerlere önem veren kamu görevlisinin hediye kabul ederken “Ben kamu görevlisi olmasaydım ya da işgal ettiğim makam ve mevkide bulunmasaydım bu hediye yine de bana verilecek miydi?” anahtar soruyu kendisine sorması gerektiğini belirtti. SAÜ öğretim görevlisi Şen, yaklaşık iki saat süren seminerinin sonunda, “Günlük hayatta ve kamu hizmetinin sunumu esnasında karşılaşacağınız ahlaki belirsizliklerde vicdanınız kılavuzunuz olsun” dedi. (Bizimsakarya gazetesi)
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2010, 11:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER