banner392

Beş yıl önce, beş yıl sonra

Şimdi bu görüntüler nerde? 5 yıl önce belediye parkında kocaman ağaçlar ve ailelerin de gelip oturduğu kamelyalar vardı. Nerde o görüntüler. Tabi birileri kesti, birileri taşıdı, birileri taş döşedi, vatandaş su parası ödedi, vatandaş çevre parası ödedi, Şimdi yerinde bir çayhane, kurumuş bir kaç fidan çınar ağacı ve sonrası…

Beş yıl önce, beş yıl sonra
Pamukova da kışlarında güzel olduğu günler vardı. Yazları ise gölgesinde oturulan kocaman çam ağaçları vardı. Yıllar önce Cırga’nın diktiği çam ağaçları vardı. O ağaçlarında altında yaz ayları Pamukova insanının oturup güneşten korunduğu, kışın ise güzel manzaranın olduğu Belediye karşısındaki park değiştirildi, Parka sözde modern bir hava verilecekti. Kocam ağaçlar kesildi. Meydana taş döşendi. Kesilen ağaçlar yerine çınar ağacı fidanları dikildi.
Fidanlar kurudu, Taşlar yerinden oynadı, Ortaya bir kahvehane kuruldu. Şimdi parka aileler gelmiyor. Ağaçlarda kuş cıvıltıları duyulmuyor.

Pamukova çok değişti çok. Nüfusu arttı. Köşe başlarında bön bön bakan yabancı insanlar dinelir oldu. Pamukova’nın doğal güzellikleri bir bir elden gidiyor.
Milyonlarca yılda oluşmuş Ekolojik Denge ile oynanıyor.  Keş Tepe de dozerler endemik bitkileri yok ediyor, meşeleri öldürüyor.
Kavun yetişen ovalar şimdi hızlı tren e feda ediliyor. Verimli topraklar betonlaştırılıyor.
Pamukova da çevre katlediliyor. Birileri bakıyor…
Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2010, 23:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Bayram EKŞİ
Bayram EKŞİ - 13 yıl Önce

Ağaçlar yaşlanmıştı masada otururken kuşlarrın b... herkesin kafasına düşüyordu bence o ağaçları kesmekte en iyisini yaptı eski başkan o oynayan taşlara bi kaç araba ince kum dökmesini bile beçeremiyor keser ben o parktan gecerken üzerime su sıcradığında cevata kızıyorum koltuğu işgal etmiştir 2 yıl oldu geleli ne hizmet etmiştir 18 uygulamasını bozmanın peşinde adam pişmiş yemeği sofraya koymasını bilmiyor. aciz zavallı politikada yüzde 90 yalan var. pamukovayı 10 yıl geri götürdü ak partiye yağ cekiyor ama kabul edilmiyor.

muhammet balaban
muhammet balaban - 13 yıl Önce

Pamukovada parkı özleyen değerli arkadaşım acaba sen hiç o parkta, o yaşlı ağaçların altında oturupta serinlene bildinmi. O ağaçların altında oturmak sadece gölgelenmek için değil milli piyango bileti almak için di. Orda oturupta kuşbokuna maruz kalmayan kimse yoktur. Doğaya çok hevesliysen gidip panıyır alanı olan merayı görün ne hale gelmiş, kimlere peşkeş çekilmiş. Feridun yada Cevat değil Pamukova olarak bakın olaylara eğer birazcık çapınız varsa

vefasız pamukovam
vefasız pamukovam - 13 yıl Önce

ah pamukovam ah nerde o eski halin burdan ferudun beye sesleniyorum o kestigin ağaclar obur tarafta sana hesap soracak unutma bende sorcam ben cocuklugumda hep hayal ederdim büyücem evlencem ve cocugumu bu parka getircem diye ama hayal yalan oldu cocuğum oldu ama park yok yerinde tamam parkta var ama o guzelim ağaclar yok park heryerde var ama benin hayalimdeki parkı seen caldın ferudun bey cevat başkanım biraz gayret be ikinçi cocugumu bali o hayalimdeki parkta gezdirem cevat başkanım ellerinden öperim saygılar siz abdurrahman feyzi oğlu kızılay başkanı yardımları secim calışmasına katma eşit davran eşit by

SIRADAKİ HABER