banner392

Sakarya’ya 24 Katrilyon Yatırım

Partisinin Sakarya mitingine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, ilimizde ki yatırımlardan bahsederken, 'Sakarya hızlı tren, askeri araç, tank üretim merkezi olmuştur" dedi

Sakarya’ya 24 Katrilyon Yatırım

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık bahar kendini iyiden iyiye belli etmeye başladı. Bahar yılın bir mevsimi, Sakarya'nın gönlü, vatan sevgisiyle, millet sevdasıyla, ülkeye hizmet aşkıyla 4 mevsim baharı yaşıyor. Baharın müjdecisi olarak havaya, suya, toprağa düşen cemreler inşallah 31 Mart'ta büyük ve güçlü Türkiye'nin müjdecisi olarak sandıklara da düşecektir ben inanıyorum” dedi.

BİZİM DERDİMİZ ÜLKEMİZİN TOPRAĞINA, BİR FERDİNE ZARAR GELMEMESİDİR.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 39 günde 71 miting gerçekleştirdiklerini belirterek, " Bizim çalışmamızın sebebi ülkemizi ve sizleri çok seviyor olmamızdandır. Bizim bu kadar çok koşturmamızın sebebi milletimize olan aşkımızdır. Bu ülkenin bir avuç toprağına, ülkemizin tek bir ferdinin saçının teline zarar gelmemesi için ülkemizi güçlü tutmak zorunda olduğumuzu biliyoruz” diye konuştu.

 

"31 MART BİR BEKA MESELİ"
31 Mart seçimlerinin beka meseli olduğunu ifade eden Erdoğan, "31 Mart'ta elbette belediyelerimiz vasıtasıyla şehirlerimizdeki insanlarımıza en güzel hizmetleri sunabileceğimiz bir neticeye ulaşmak istiyoruz. 31 Mart'ın bir beka seçimi olduğunu söylüyoruz. Türk milleti ile hesabı olan herkes 31 Mart'ı bekliyor. Milletimiz ile bir olarak önümüzdeki seçimleri geri de bıraktık. Baktılar sandıkta olmuyor, 15 Temmuz'da darbe ile ülkeyi ele geçirmeye çalıştılar, başarılı olamadılar. Milletimiz canı pahasına istiklali ve istikbaline sahip çıktı. Hep hüsrana uğradılar”diye konuştu.

KÜRDİSTAN VARMI?

Erdoğan, "Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Türkiye'de Güney Doğu Anadolu Bölgemiz, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Orta Anadolu, Ege, Marmara var. Bu beyfendi Kürtte değil, ne idüğü belirsiz. Sen Kürdistanı çok mu seviyorsun, Irak'ın Kuzeyinde Kürdistan var, defol oraya git. Biz 780 bin kilometre karede 82 milyon nüfusumuzla Türkü, Kürdü, Lazı, Gürcüsü, Abazası, Arnavutuyla hep birlikte biriz, beraberiz, kardeşiz. Çünkü yaradılanı biz yaradandan ötürü sevdik. Bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar” diye konuştu.

"BU ÜLKEYİ BÖLDÜRTMEYECEĞİZ"
Kürt kardeşlerime sesleniyorum, kırgınlığını sandığa yansıtmak isteyen kardeşlerime sesleniyorum; gelin bu karanlık oyunu birlikte bir kez daha bozalım. Türkiye'yi tökezletmek isteyenleri heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakalım. Önemli dönemeçten birlikte sağ salim çıkaralım ülkemizi. Siyasette yeni ufukların açılmasına ihtiyaç varsa bunu birlikte doğru zamanda yapalım. Bugün Türkiye'nin beraber, bir olma günüdür. İstikrarımızı tehlikeye atamayız” dedi.

"TÜRKİYE’Yİ YIKMAK İSTİYORLAR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yönelik saldırıların arttığını belirterek, “Her alanda dışarıdan ülkemize yönelik saldırılar her gün daha da artarken devletimizi zaafiyete uğratamayız. Yeni Zelanda'daki hadiseyi gördünüz, elin oğlu geçmişte yaşanılanların hiç birini unutmamış, unutmadığı gibi 2019 yılında getirip onu da silahına kazımış. Cami basıp 50 Müslüman kardeşimizi alçakça katletmiş. Bu alçak katilin amacı aynı değil mi, amaç Türkiye'yi yapabilirlerse tümüyle yıkmak, zayıflatmaktır. Ölü veya diri kazıyıp vatanımızdan atmaktır. Özgürce nefes alabileceğimiz hiçbir yer bırakmamaktır amaç, bu oyunu görmeyenlere sözümüz yok. Bazılarının gözleri vardır görmez, kulakları vardır duymaz, bazıları hepsini görür ve duyar ama başka türlü konuşur. Bizim milletimizin kalbiyle dili aynı istikamettedir. Biz milletimiz ile gönül diliyle anlaştık bugün de aynısını yapıyoruz” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA YÜKLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal var ya bu çok garip bir insan. Arifiye'de Ana Bakım Fabrikası, fırtına obüsü, poyraz mühimmat aracı TSK için çeşitli araçlar üreten önemli bir tesistir. Savunma sanayinin birikiminde daha etkin kullanmamız şart haline gelmiştir. Bu çalışmaları sadece kamu imkanlarıyla yapmaya çalıştığımızda buraya 50 milyon dolar en az yatırım gerekiyor. Biz burada çok daha farklı bir adım attık, bizim yüksek teknolojiye hemen ihtiyacımız var. Arifiye'de ki ana bakım fabrikanın işletmesini modernizasyonu gerçekleştirmek ve üretimi hızlandırmak adına BMC'nin yüzde 50-50 Katar'la ortaklığımız var, aynı ortaklığı buraya taşıdık 25 yıllığına burayı BMC'ye devrettik. Bay Kemal sattılar diyor, satılan birisi var sensin. Niye yalan söylüyorsun, burada kesinlikle mülkiyet devri söz konusu değildir. Varsa böyle bir şey ispatla, ben her şeyi bırakmaya varım, sen siyasetten çekilmeye var mısın? Çünkü dürüst değil, yalancısın. Bu fabrikanın arazisi taşınmazları, ekipmanları devlete ait olarak kalacak, sadece işletmesi özel sektörde olacak 25 yıllığına. Burada çalışan işçilerimiz hiç bir hak kaybı yaşamadan üretimine devam edecek. Üretim artışı sonucunda ister istemez ilave istihdama ihtiyaç duyulacak. Savunma sanayimiz daha da güçlenecek” diye konuştu.

SAKARYA YA 24 KATRİLYON YATIRIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'ya 17 yılda 24 katrilyon yatırım yaptıklarını söyledi. Erdoğan, "Sakarya'ya 17 yılda 24 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde 3 bin 136 adet yeni derslik inşa ettik. Bugün 86 binden fazla yüksek öğrenim öğrencisinin öğrenim gördüğü şehrimize 2'nci devlet üniversitesi olan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ni kurduk. Yüksek öğrenim öğrencileri için 9 bin 554 kişi kapasiteli yurtları açtık. 2 yıla kadar Pamukova'da 250 kişilik bir yurt daha açıyoruz. Şehrimize 28 bin seyirci kapasiteli bir stadyum, spor salonları, futbol sahaları inşa ettik. Eski stadın yerine yapacağımız Millet Bahçesinin çalışmalarına yakında başlıyoruz. 2020 yılında ülkemizde ilk defa yapılacak olan Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonasını Sakarya'ya getirerek hizmetimizi aldık. Ayçiçeği Bisiklet Vadisinde sporcuları yanında tüm halkımıza da hizmet veriyoruz. Sakaryalı ihtiyaç sahiplerine şehit yakınlarımıza, engellilerimize toplamda 1,3 katrilyon tutarında sosyal yardım yaptık. Sağlıkta toplam bin 335 yataklı 17'si hastane olmak üzere 47 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. 200 yataklı Sakarya Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesiyle birlikte 6 sağlık tesisimizin inşaatı sürüyor. İhale sürecinde olan bin yataklı Sakarya Şehir Hastanemizin yapımına yakında İnşallah başlıyoruz" dedi.
 

HIZLI TREN SEFERLERİ
Erdoğan, "Sakarya'da bugüne kadar 7 bin 362 konut projesini hayata geçirdik. İmar Barışıyla 179 bin Sakaryalı kardeşimizin sorununu çözdük. Adalet hizmetlerinin etkin yürütülmesi için Sakarya'da İstinaf Mahkemesi'ni faaliyete geçirdik. Ulaştırmada 133 kilometreden devir aldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 268 kilometre ilaveyle 401 kilometreye çıkardık. Uzunluğu 398 kilometre olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun Odayeri-Kurtköy arasını ve Odayeri-Yassıören arasını trafiğe açmıştık. Çatalca-Yassıören kesimi ile Habibler-Başakşehir kavşağı arasının resmi açılışını da 3 gün önce Çatalca'da yaptık. Buradan Kocaeli'ne geçip orada mitingimizi yapıp canlı bağlantı ile otoyolun yaklaşık 45 kilometrelik kesiminin daha açılışını gerçekleştireceğiz. Projenin 257 kilometrelik Kurtköy-Akyazı kesiminin tamamını önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Bu otoyolun ana yol, bağlantı yolu ve kavşak kollarıyla birlikte 67 kilometresi Sakarya il sınırları içerisinde. Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul-İzmir otoyolunu da bağlayarak bu iki büyük projeyi birbirine entegre ediyoruz. Böylece Marmara Bölgesi'nin; Kuzey, Güney ve Doğu Batı arasında konforlu bir güvenli erişim sağlamış oluyoruz. Sakarya'da ki bir diğer önemli yol projemiz Karasu Tünelininde içerisinde olduğu Kaynarca-Karasu-Kocaali-Ankara hududu bölünmüş yoldur. Burada ki çalışmaları da önümüzde ki yıl tamamlıyoruz. Yapımı devam eden Akyazı-Dokurcun-Ballıkaya bölünmüş yolunu İstanbul-Edirne-Gümüşova otoyollarındaki çalışmaları da seneye tamamlıyoruz. Adapazarı-Hendek ayrımı Karapürçek-Akyazı yolunda ki çalışmaları, Körfez Kavşağı, Gümüşova Kavşağındaki çalışmaları, Sinanoğlu-Limandere şehir geçişini ve Sakarya Topça Köprülü Kavşağını da bu yıl bitiriyoruz. Çevreyolu dahil İznik-Mekece yolunu ise 2 yıla kadar tamamlıyoruz. Ankara-İstanbul YHT hattı aynı zamanda Sakarya'nın projesidir. Hızlı trenin getirmenin yanında Sakarya'ya hızlı tren fabrikasını kurmakta şüphesiz bize nasip oldu, biz kurduk. Türkiye'de teknolojisi bulunmayan her türlü hızlı tren setlerini ve modern metro araçlarını artık Sakarya'da üretiyoruz. Toplam maliyeti 10,5 katrilyon lira olan Gebze-Halkalı hızlı tren hattı İpek Demir Yolu'nun ülkemizden geçen bölümünün önemli bir bağlantısını oluşturuyor. Bu projeyi de yakında hayata geçiriyoruz. Sakarya sanayisi olan çok önemli bir proje olan ve yapımı için temeli 1995'te atılan Karasu Limanı'nı tamamlayarak işletmeye açtık. Sahip olduğu kapasite ve sunduğu taşıma avantajları ile bu liman Karadeniz'den Dünya'ya açılan kapı olmaya adaydır. Şehri Karasu Limanı'na ve sanayi tesislerine bağlayacak demiryolu projemizin yapımı devam ediyor. Bu demiryolunu Ereğli ve Bartın Limanlarına bağlayacak bir başka projemizin etüt çalışmaları da sürüyor" diye konuştu.
10 BİN İSTİHDAM
Yatırım büyüklüğü 500 milyon dolar olan BMC Sakarya Karasu üretim ve teknoloji üssünün tüm etaplarıyla faaliyete geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirten Erdoğan, "Sakarya’da son 17 yılda Karasu, Ferizli ve Kaynarca mobilya ihtisas organize sanayi bölgelerini bir teknopark, 16 Ar-Ge merkezi ve üç tasarım merkezi kurduk. Sakarya’da yatırımcılarımıza 13 katrilyon liralık yatırım teşvikiyle destekleyerek 36 bin kişinin ilave istihdam oluşturduk. Endüstri bölgesi olarak belirlediğimiz 222 hektar alan üzerine kurulan BMC Sakarya Karasu üretim ve teknoloji üssünün temelini 13 Ocak’ta bizzat attım. Kardeşlerim; bu tesiste tank, zırhlı araç, askeri kamyon, ticari araç, motor, hızlı tren ve metro gibi pek çok üretim hakkı yer alacak. Yatırım büyüklüğü 500 milyon dolara ulaşacak bu tesis tüm etaplarıyla faaliyete geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. İlk etabı bu. İkinci etabı ise, seneye devreye girecek tesisle kendi ihtiyaçlarımızı karşılama yanında yıllık 1 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Böylece Sakarya’yla birlikte tüm Türkiye’nin iftihar kaynağı olacak dev bir yatırım Sakarya’da hayata geçmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2019, 22:23

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER