banner392

Ne olacak bu yolun hali?

Pamukova – Eskiyayla Mahallesi arasında (20 Km’lik) çok sayıda köyleri birbirine bağlayan ulaşım yolu yıllardır istenilen güzelliğe getirilemiyor. 2018’de yenilenen bu yol görüldüğü gibi bozulmuş ve şimdi yamalarla onarılmaya çalışılıyor.

Ne olacak bu yolun hali?

Bu yol; Karapınar, Paşalar, Ağaççılar, Kadıköy, Eskiyayla Mahallelerine ulaşım sağlayan 20 km uzunluğunda önemli bir yol.

Yolun ilk soğuk asfalkta kavuştuğu yıllar epey eskilere gidiyor. Ancak yolu bu hale getiren durum ise Eskiyayla Mahallesinden sonra gelen Akçay Havzası üzerinden Baraj çalışmalarının başlaması ile bölgeye giden ağır tonajı paletli iş makinelerinin çekiciler tarafından götürülürken yokuşlarda paletlileri indirmeleri ve paletli araçların yol üzerinden demir tekerlerlerle yürümeleri sonunda bu yollar bozuldu ve bozulmaya devam ediyor.

(Not: Pamukovahaber.com olarak bu konuda onlarca haberi yaptık. Merak edenler haberleri haber safamızın devamınde okuyabilirler)

Uzun yıllar her seçim öncesi bu yolun onarımı için mutlaka bir şekilde yolda çalışmalar yapılıyor.

31 Mart Seçimleri öncesi bu defa 1 yıl önce yapılmış ve geçtiğimiz yıl Akçay Havazasına’da Yeniden ikinci bir çalışma başlatılması sonucu daha yeni olan Karapınar – Eskiyayla yolu yeniden yer yer çukurlaşarak, yada asfaltın paletlerle bozulması sonucu bu hale geldiğini köy mutarından da öğreniyoruz.

31 Mart Yerel Seçimlerine 1 hafta kala hizmet alma konusunda israrcı olan Eskiyayla Mahallesi Muhtarı Kazım Uzan’ın Büyükşehir Yol Ekiplerini getirmede öncülük yaptığın öğreniyoruz. Seçim tabi ki bu tür hizmetlerin gelmesinde biraz etkili oluyor. Kazım Uzan Muhtar bu işi kotarmış.

Büyükşehir'den hizmeti almak için elinden geleni yapmış şimdilik yol yamanacak ve işçilerde onun için çalışıyorlar.

Karapınar, Ağaççılar, Kadıköy, hatta Bakacak, Mesruriye, Çilekli, Hüseyinli, Kemaliye muhtarları da bu işe katılmalı. Çünkü bu yol tüm dağ köyleri dediğimiz 9 köyede geçit veren ana yol kunumunda.

Şimdilik Eskiyayla Mahallesi muhtarı bu işi yaptırmak için kolları sıvamış ve yolun biraz daha düzgün olması için elinden geleni yapmış ve burada diğer muhtarlara da sorumluluk düşmekte, yetkililere de sorumluluk düşmekte, Akçay Baraj çalışmalarının kurbanı olan en son köy Eskiyayla, yolu en çok bozulan mahalle. Ağır tonajlı araçlar Akçay’a ulaşmak için sadece bu yoldan gitmek durumunda değil. Akçay’a ulaşım için 1-Pamukova-Kazimiye-Akçay hatti var. 2-Hayrettin-Çilekli-Bakacak-Eskiyayla-Akçay hattı var. 3-Mekece-Akçakaya-Kemaliye-Hüseyinli-Bakacak-Eskiyayla-Akçay hattı var.

Birde Akçay Tatlı Su havzası diye yapılan çalışmalar için trilyonlar harcanıyor. Akçay Barajı için çalışan (şu an Akfen adında tanınmış büyük bir yükenici firma ) Neden acaba bozdukları yolları onarmak için de destek vermiyorlar. Ayrıca neden ağır araçların nakil işleri hep Karapınar – Eskiyayla üzerinden yapılıyor. Yetkilleri özellikle köyümüze ve köylülerimize önem vermelerini buradan da duyurmak isteriz.

Eskiyayla köyü yolunun seçim öncesi de olsa onarımı için Hizmeti öne alan Büyükşehir ve Yolun onarımı için çaba gösteren Eskiyayla Muhtarımıza da teşekkür ediyoruz.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER