banner392

Numan Kurtulmuş Libya’da yaşanan olayları değerlendirdi.

Kurtulmuş: ‘Türkiye Libya’da yaşananlara kayıtsız kalamaz’ dedi.

Numan Kurtulmuş Libya’da yaşanan olayları değerlendirdi.

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “HAS PARTİ olarak, dost ve kardeş ülkelerdeki gelişmelerin bizleri de hem dost ve kardeş, hem de asgari insan olmamız itibariyle yakından ilgilendirdiğine ve ilgilendirmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Kurtulmuş basın açıklamasında, “Bölgemizdeki bu insanlık dışı uygulamalara karşı, mazlumun ve mağdurun yanında yer almanın da Halkın Sesi Partisinin ahlak ve adalet eksenli dünya siyaseti vizyonunun bir gereği olduğunu ilan ediyor, başta iktidar ve partisi olmak üzere bütün siyasi partilerimizi, sendikalar ve meslek örgütleri ile medya başta olmak üzere, bütün sivil toplum katmanlarını ve halkımızın tümünü, bu gelişmelere karşı, insanlık görevini yerine getirmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Libya’da yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı.

“Tunus’ta başlayıp sonra Mısır’a sıçrayan baskıcı yönetimlere ve bu yönetimlerin açlık, işsizlik, adaletsizlik ve yolsuzluklarla sonuçlanan politikalarına karşı bir direniş ve başkaldırı dalgası başlatmış durumdadır” diyen Kurtulmuş, “Giderek yayılan bu bağımsızlık, eşitlik, sosyal adalet ve özgürlük dalgası, Bahreyn ve son olarak Libya’da, yönetimlerin şiddete başvurması sebebiyle bir katliama dönüşmek üzeredir. Bilhassa Libya’da güvenlik güçleri tarafından uygulanan şiddet sonucu ölenlerin resmi rakamlara göre 200’ü,bağımsız gözlemcilere göre ise 300’ü geçtiği, yaralıların sayısının da yüzlerle ifade edildiği başta el-Cezire kanalı olmak üzere Arap ve Batı (BBC ve CNN dâhil) medyasında yer almaktadır” dedi.

Kurtulmuş açıklamasında, “Özellikle Libya’da yönetimin uyguladığı aşırı şiddetin, uçaklarla Libya’ya getirilen paralı kişiler ile yaklaşık bir milyon civarındaki, çeşitli Afrika ülkelerinden Libya’ya gelmiş kişiler kullanılarak gerçekleştirdiği cinayetlerin katliam boyutuna vardığı da yoğun bir biçimde sözü edilen medyada doğrudan Libyalı sivil halk tarafından ifade edilmektedir. Gerek Tunus gerek Mısır’daki gelişmelere nispi bir ilgi duyan ülkemiz kamuoyu, iktidarıyla muhalefetiyle, sivil toplum örgütleriyle maalesef Bahreyn, Yemen, Cezayir, Ürdün ve Libya’daki gelişmelere, büyük ölçüde alelade dış haberler gözüyle bakmaktadır. Maalesef  Ömer Muhtar’ın torunlarına karşı kardeşlik ve dostluk görevini yeterince yerine getirmemektedir” ifadelerine yer verdi.

Kurtulmuş şöyle devam etti: “Özellikle mevcut hükümet, nasıl Tunus ve Mısır olaylarında uzun bir süre suskunluğunu koruyup ta son safhada mecburen bazı açıklamalarda bulunma durumunda kalmışsa, bu defa yine aynı tavrı, yani bekle-gör politikasını izlemeyi tercih etmiş görünmektedir. Acaba Başbakan Erdoğan yine ABD Başkanı Obama’nın açıklamasını mı beklemektedir? Ne Başbakan ne de Dışişleri Bakanlığından, bilhassa Bahreyn ve Libya’da yaşanan katliama varan kitlesel ölümler karşısında tek bir ciddi tepkinin gelmemesi, vahim bir durumdur. Sadece iktidarın değil muhalefet partilerinin de bu gelişmelere ilgisizliği, ülkemiz siyasetinin vizyonsuzluğunu gözler önüne sermesi bakımından da acı vericidir”

“HAS PARTİ olarak, dost ve kardeş ülkelerdeki gelişmelerin bizleri de hem dost ve kardeş, hem de asgari insan olmamız itibariyle yakından ilgilendirdiğine ve ilgilendirmesi gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullanan Kurtulmuş, “Bu inancımızın gereği olarak, bölgemizdeki bu insanlık dışı uygulamalara karşı, mazlumun ve mağdurun yanında yer almanın da Halkın Sesi Partisinin ahlak ve adalet eksenli DÜNYA SİYASETİ vizyonunun bir gereği olduğunu ilan ediyor, başta iktidar ve partisi olmak üzere bütün siyasi partilerimizi, sendikalar ve meslek örgütleri ile medya başta olmak üzere, bütün sivil toplum katmanlarını ve halkımızın tümünü, bu gelişmelere karşı, insanlık görevini yerine getirmeye davet ediyoruz. Halkın Sesi Partisi tüm halkların da sesi olması gerektiği bilinciyle bu açık daveti halkımızın bütün kesimlerine yapmayı siyaset üstü bir görev kabul etmektedir” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2011, 00:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
halk sesi   aras25
halk sesi aras25 - 13 yıl Önce

halkın sesi sakaryada yükselecek çünkü halkın partisi herkese kapısı acık herkesin partisi

Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

ÖMER MUHTARIN DEĞİL ŞERİF HÜSEYİNİN TORUNLARI
M.KEMAL BUNLARI ÖNCEDEN GÖRMÜŞTÜ
ŞİMDİ BİRAZ SİZ DERS ALIN AŞİRETLER DEVLETLERİ
NASIL OLURMUŞ.O AŞİRETLERİDE ÜLKEMİZDE YAŞATMAYA ÇALIŞANLAR UTANSIN

fatih
fatih - 13 yıl Önce

başkanım magdur ve mazlumların sesini daha da gür yükseltmek için yanınızdayız her zaman.

SIRADAKİ HABER