banner392

Pala dayı köşesinde sert yazdı. Pamukova köy mü yapılmak isteniyor?

Pamukova dan bir bir giden kurumları anlatan Nuri karabacak Sedaş, Telekom gibi kurumların Pamukova dan taşınmasını eleştirdi. Devlet hastanesinin lojmanlarının hala onarılmadığını yazdı.

Pala dayı köşesinde sert yazdı. Pamukova köy mü yapılmak isteniyor?
İşte Nuri Karabacak’ın bu haftaki yazısı.
PAMUKOVA İLÇESİ KÖYMÜ YAPTIRILMAK İSTENİYOR
 
Pamukova ilçesinde insani yaşam M.Ö200 yıllarına dayanmakta olup bu güne kadar da çeşitli milletlere ve medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır.1310-1312 yıllarında itibaren de  Türklere ev sahipliği yapmaya başlamıştır.
Pamukova’nın eski ismi Akhisardır.
Akhisar ismi 1830-1880 yıllarına kadar ilçe statüsündedir. 1880-1946 yılına kadar köy statüsündeydi. 1947 yılında ise belediye statüne kavuşup 1986 yılında ise ilçe statüsüne ulaşmıştır. İlçe olmasıyla birlikte de birçok kamu kuruluşunun da yerleşkesi haline gelmiştir. Kaymakamlıktan Askeriye’ye, askerlik şubesinden  emniyet müdürlüğüne, sağlık ocaklarından Devlet hastanesine kadar bir çok kuruma sahip olmuştur. Ancak son iki yılda Pamukova’dan bir çok kurum birer birer gitmeye başlamıştır (Sedaş,Telekom, 112  Acil Servis vs). Bu gidişler halkasına bir yenisi daha eklenmiş nüfusu 20.000’e ulaşmış bir ilçenin 50 yataklı Devlet Hastanesi küçülttürülerek  20 yatağa düşürülmüştür. 1999 açılan hastanemizde zamanla dahiliye, genel cerrahi, kadın doğum, diş,çocuk poliklinikleri kurulmuş ve ameliyat yapabilen bir konuma gelmişti. Gel gelelim bugünlerde pratisyen hekimlerle idare ettirilmeye çalışılan bir sağlık ocağı konumuna sokulmuştur. Hal böyle olunca da Pamukova Devlet Hastanesinde yatması gereken hastalar hep başka bölgelere sevk edilerek ayakta tedavi yöntemi tercih edilmiştir. Tıbbı eksiklikler, cihaz yetersizliği gibi sebepleri de bunlara ekleyince yetkililerimiz Hastaneyi güçlendirmek yerine çözümü kapasitesinin düşürülmesinde bulmuşlardır. Pamukova D kategorisinden E kategorisine dönüştürülmüştür.
Artık Pamukova’nın şifa bekleyen hastalarına Pamukova Devlet Hastanesinin derman olacağını kimse iddia edemez.
İnsanımız ne yazık ki komşu ilçelere ve il merkezine mahkum edilmiştir. Tabi durumu iyiyse cebinde üç beş kuruş harçlığı varsa.
Şimdi kim nasıl diyebilir ki!
Pamukova köye çevrilmiyor diye,
Kim nasıl izah edebilir?
Pamukova halkına reva görülen bu zulmü?
Kim nasıl cevaplayabilir, bir olta balıkçılığı ruhsatı için Pamukovalı kardeşimizin Geyve ‘ye yönlendirilmesini?
Sadece ruhsat için mi elektrik aboneliğinden telefon aboneliğine kadar her konuda Geyve’ye gitmek zorunda bırakılıyoruz. Bütün bunlar Pamukova’dan bir vekilimizin olmadığı için mi bize reva görülüyor?
Biz Pamukova halkı olarak bir bir giden kurumlarımızı tekrar istiyoruz.
Biz Kasabaya, beldeye çevrilmek istenen ilçemizin mazideki güzel günlerine yeniden dönmesini ve güneyin incisi olmasını istiyoruz.
Yetkililerimizin Devlet hastanesi ile uğraşacaklarına 1999 depreminde orta hasar gören ve yıkım kararı alınan Devlet Hastanesini lojmanına bir çare bulmasını istiyoruz.
Ve buradan yetki ve sorumluluk makamında bulunanlara sesleniyorum; Pamukova ilçesinin içi boşaltılacaksa ve istenilen hizmetleri alamayacaksa siz sorumluluk sahipleri siz niçin varsınız?

Nuri Karabacak
Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2011, 22:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
selahattin ÇIRAK
selahattin ÇIRAK - 13 yıl Önce

N uri baba seni kutlarım.yaşadığın yerin ihtıyaçlarını dile getiriyorsun.
Size siyasal olarak eleştiri yazanları da kınıyorum.
herkes sizin gibi duyarlı olsa ilçeniz güllük güzellik olor.
Kuş beyinlilerle uğraşmak zordur.Lojmanlara bakmıyan idareciler
ne yapar.Siyasi iktidarın ilçe başkanı kendi yakınlarını
kurumlarını başında tutacağına ilçenin işleri ile ilgilensin.
selam,saygılarla

Biraz
Biraz - 13 yıl Önce

Palo dayı galiba yazısını hazırlarken biraz oyalanmış.hastahanemizdeki
yeni gelişmelerden haberi yok,elektrik ve posta aboneliği için bir yere
gitmee gerek yok.Haa gitmet istiyorsa kanalizasyon bağlantılarını iyi
kontrol etsin.Kendi belediyelerininki ile daha önce yorum yaptığı köylere iyi bakıp yorumunu düzeltsin.Yanlız Pamukovadan milletvekili konusunda haklı.Biz hep yetimiz.Ama Adnan Beyin adı AKP aday adayı
olarak geçtiğinde MHP li kardeşlerimiz yine eleştirdi.İktidar partiden Pamukovalı vekil olsa Pamukova daha farklı olmaz mı.İlla MHP başka
kimse olmaz diyorsak Derim ki 54.hükümet Kurulurken Bahçeli ye Erbakan hoca başbakanlığı vermedi mi.Çiller kadar ,Akşener kadar cesareti olmayan bir liderle MHP Nereye Veya kısaca Pamukova ?nereye

mkc
mkc - 13 yıl Önce

hep aynı hikaye hükümetin yaptıklarını görmeyen gözlere duymayan kulaklara konuşmayan ağızlara daha ne diyeyim allah islah etsin

SIRADAKİ HABER