banner392

Pamukova bir yaşlı çınarını daha kaybetti.

Pamukova nın en yaşlı adamı Veli Mustafa Sağlam dün hayatını kaybetti. 100 yaşına merdiven davaymış bir asır yaşamış Mustafa Sağlam Perşamba günü akşam gec saatlerde lavobaya gitmek için kalktı ve daha sonra yatağına yattı. Bir saat sonra da hayata gözlerini yumdu.

Pamukova bir yaşlı çınarını daha kaybetti.
Öğretmen Cemal Sağlamın, Eskiyayla Kooperatifi başkanı Kemal Sağlam ın babaları Mustafa Sağlam Pamkova nın en yaşlısıydı. İleri yaşlarına rağmen tam bir tarih bilincine sahipti. geçmişle ilgili her olayı biliyor ve tarih tarih olayları anlatıyordu. Son günlerde öğretmen oğlu nun yanında kalan Mustafa Sağlam ileri yaşına rağmen arkaşları olmadığından dert yanıyor, “Artık bir an önce bu dünyadan gitmek istiyorum” diye konuşuyordu.
 
Nüfusta 1913 doğumlu olan Mustafa Sağlam Perşembe günü gece geç saatlerde hayata gözlerini yumdu. Babasına bakmak için gece kalkan Cemal Sağlam “Kalktığımda her zam olduğu gibi babama baktım ve yüzünün renginin solmuş olduğunu gördüm, heyecanlandım, uyandırmaya çalıştım ama maalesef hayatını kaybetmiş olduğunu anladım” dedi.
 
Eskiyayla doğumlu olan ve uzun yıllardır Pamukova da yaşayan Veli dayı olarak da bilinen Mustafa Sağlam dün Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası yukarı mezarlığa defnedildi.
 
Cenazeye belediye başkanı Cevat Keser ve çok sayıda tanıdık, dost ve akrabası katıldı. Cenaze namazından sonra yakınlarına başsalığı verildi.
 
Pamukovahaber.com olarak merhuma Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2011, 12:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
çetin çaylak
çetin çaylak - 13 yıl Önce

sevgılı komsum cemıle abla cemal hocam basınız saolsun sevgılı eskıyayla koylulerı pamukova halkı en yaslı ınsanı allah huzur ıcınde yatsın mekanın cennet olsun mustafa dede

eskiyaylalı selim
eskiyaylalı selim - 13 yıl Önce

allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ailesine sabırlar diliyorum

GAZZELİ
GAZZELİ - 13 yıl Önce

KAYBOLAN DEĞERLERİMİZİ ÇOK ARAYACAĞIZ ÇÜNKİ BÜYÜKLERİMİZİN YERİNİN DOLDURULMASI ÇOK ZOR BU VESİLE İLE MERHUMA ALLAHTAN RAHMET KEMAL VE CEMAL BEYE SABIRLAR TEMENNİ EDİYORUM.

SIRADAKİ HABER