banner392

Serbes: Sağlık çalışanlarına hak ettiği değer verilecek

CHP Sakarya Milletvekili Aday Adayı Ender Serbes, sağlık camiasının çalışma koşulları ve ücret adaletsizliğinin giderileceğini ve sağlıkçılara hak ettiği değerin verileceğini söyledi.

Serbes: Sağlık çalışanlarına hak ettiği değer verilecek

Türk Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz ve Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı Abdullah Arı’yı ziyaret eden Serbes, sağlık çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Sendika başkanlarına gösterdikleri misafirperverlikleri için teşekkür eden Serbes, sağlık çalışanlarının bugün birçok sorunla karşı karşıya kaldığını kaydetti.
ÇALIŞMA KOŞULLARINDAKİ ADALETSİZLİK GİDERİLECEK
Serbes, yaptığı açıklamada, sağlık camiasının çalışma koşullarının düzeltilmesi ve eşit işe eşit ücret ve adalet istediklerini ifade etti. Sağlık çalışanlarının en büyük şikayetinin uzun mesai ve aynı işi yapanlar arasındaki ücret eşitsizlikleri olduğunu anlatan Serbes, “Türkiye’de birçok sektör ve kurumda olduğu gibi eşit işe eşit ücret kuralı ne yazık ki uygulanmıyor. Yeni dönemde bu haksızlık giderilecek ve aynı işi yapanlara aynı ücret ödenecek. Nöbet ödemeleri artırılacak. Bunun yanında döner sermaye ödemelerinde de adaletsiz bir uygulama söz konusu. CHP ve Millet İttifakı İktidarı’nda sağlık emekçilerine iş yüküne göre döner sermaye payı ödenecek. Ayrıca çok uzun mesai sorunu da çözüme kavuşturulacak.” diye konuştu.
ZLEŞMELİ PERSONEL UYGULAMASI TARİHE KAVUŞACAK
Sözleşmeli personel uygulamasının bütün kurumlarda çalışma barışını bozduğunu ve ücret adaletsizliğine yol açtığının altını çizen Serbes, CHP iktidarında sözleşmeli çalışma uygulamasına son verileceğini vurguladı. Serbes, “Bu uygulama çalışma huzuru, moral, motivasyonu bozuyor. CHP iktidarında hiçbir kurumda sözleşmeli uygulaması olmayacak. Bu uygulama tarihe karışacak. Milletimizin ‘hayat sigortası’ sağlık çalışanlara huzurlu, güvenli bir çalışma ortamı sunulacak.” açıklamasında bulundu.
ATAMALAR HEMEN YAPILACAK
Atama bekleyen sağlıkçıların atamasının yeni dönemde hemen yapılacağını belirten Serbes, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlıkta atama bekleyen binlerce kişi var. Hastanelerimiz ve sağlık kuruluşlarımız yetersiz personelle çalışıyor. Bunca kişi atama beklerken, çalışmak isterken atamaların çok sınırlı yapılması gerçekten sağlık adına büyük bir kayıp. Millet İttifakı İktidarı’nda sağlık atamalarına hız verilecek. Çünkü bu sektör doğrudan insan hayatı ile ilgili ve hayati önem taşıyor. Millet İttifakı sağlık sektörünün tüm sorunları biliyor ve çözüm önerileri de hazır.”
Serbes, yeni dönemde sağlık çalışanlarında mutlu olacağını ve yarına güvenle bakacağını belirterek, bunun için çok az bir zaman kaldığını sözlerine ekledi.


 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2023, 12:25

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER