banner392

Pamukova da doğal ortama 120 keklik salındı.

Çevre il müdürlüğü tarafından Antep ten getirilen 500 kınalı keklik Sakarya nın Hendek, Kaynarca ve Pamukova bölgelerindeki doğal ortama bırakıldı.

Pamukova da doğal ortama 120 keklik salındı.
Cumartesi günü Pamkuova ya da getirilen 120 keklik ormanlık bölgelere bırakıldı.
 
Pamukova Avcılar Derneği ile birlikte çeşitli yerlere  salınan keklikler önce şaşkınlıklarını atamadılar, birbirlerini bulmak için ötüşmeye başladılar. Daha sonra çalılıklar arasında birbirlerini buldukları gözlendi.
 
Cumartesi günü Sakarya’dan gelen Çevre il müdürlüğü yetkilileri ve Pamukova Avcılar Kulübü başkanı ile birlikte avcılar kafesten çıkartıkları keklikleri birlikte doğal ortama bıraktılar. Avcıların önce ellerinden bıraktıları sonra da kafesi açarak saldıkları keklikler özgüzce havaya uçtular.
 
Kekliklerin popilasyonunu artırmak için Sakarya da aynı günde 500 anaç keklik bırakıldığını söyleyen Çevre il müdürlüğü yetkilisi keklik salınan bölgeyi 5 sene avlanmaya yasak bölge ilan ettiklerini söyledi.
 
Amaçlarının keklik popilasyonunu artırmak olduğunu söyleyen yetkili. Avcılarında izinsiz ve belgesiz avlanmaya karşı olduğunu söyledi.
“Keklik salınan bölgelerde Çevre il müdürlüğü yetkilileride denetimlerini çoğaltacak, Keklik salınan Hendek, Karasu ve Pamukova bölgeleri 5 yıl boyunca avlanmaya yasak bölge ilan edilmiştir.” Dedi.
 

Pamukova ya getirilen kekliklerin doğaya bırakılmasında yardım ve destekleri olan Pamukova Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Tamer Şen elindeki kekliği doğaya bıraktıktan sonra şunları söyledi.
 
“Vatana millete hayırlı olsun. İl müdürlüğümüzün yapmış olduğu keklik salım olayını gerçekleştirdik. Pamukova ya 120 keklik geldi. Avcımızan başka tarafa gitmesini istemiyoruz. Bunları koruyarak doğada yerlerini almasını istiyoruz. Bu keklikleri vurmak yasak, bölgeyi 5 sene ava kapattık. Herkestan bu konuya duyarlılık bekliyoruz.” Dedi.
 
Sakarya dan gelen çevre il müdürlüğü yetkilileri ve avcılar keklikleri saldıktan sonra bölgeden ayrıldılar.
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2011, 11:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
kemalettin yörük
kemalettin yörük - 13 yıl Önce

as yorumcu arkadaşım keklikleri salanlar vuruyor diye yorum yapmışsın ama biz çok iddialıyız özellikle bu keklikleri göz önü olsundiye bukadar yakına saldık o arazide tüfekle gezmenin cezası 1500 tl artık bütün avcılarımız bilinçlendi siz rahatolun ve bu konuda emeği geçen avcılar başkanı ve yönetimine teşekkür ederim

aaa
aaa - 13 yıl Önce

Avcının birine söylüyorum "Bizim dağlara geyik bırakmışlar vurmasalar bari" sözde avcı geçinen abimiz oradan atlıyor "Ben görsem valla vururum" ne deyim bilmiyorum... Böyle avcılarda var malesef

dursun yardır
dursun yardır - 13 yıl Önce

bu keklıkler 1 ay ıcın de tertemız hem de bu salan lar tarafın dan vurulaca cun ku hep bole oldu bole de olmaya devam edecek yazık hayvan lara

GAZZELİ
GAZZELİ - 13 yıl Önce

ŞEN BAŞKAN BU GÜZEL ÇALIŞMANIZDAN DOLAYI SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM AMA ÜLKEMİZDE İNSANLARA DEĞER VERİLMİYORKİ HAYVANLARA DEĞER VERİLSİN ASLINDA TÜM CANLILAR İNSANLARA HİZMET EDİYOR AMA İNSANLAR SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMİYORLAR YİNEDE GÜZELBİR ÇALIŞMA ŞU CENNET VATANIMIZA SAHİP ÇIKALIM.

SIRADAKİ HABER