banner392

Başbakanı yine yanılttılar.

Başbakan'ın "CHP'ye maddi yardım yapıyorlar" dediği vakıf, kiminle protokol imzalamış?

Başbakanı yine yanılttılar.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Makedonya dönüşü gündeme getirdiği "CHP Alman Vakıfları'ndan para alıyor" iddiası tartışma yarattı. CHP "Bizim bu vakıfla para ilişkimiz yok" derken, adı geçen Konrad Adenauer Vakfı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Kadir Topbaş'ın "işbirliği içinde" çalıştıkları ortaya çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK ile yapılacak görüşmelerde ortaya çıkabilecek olası tepkileri önlemek amacıyla ortaya attığı tartışma, siyasetin ana gündem maddesi haline geldi. Erdoğan, Makedonya dönüşü sırasında gazetecilere, "Alman Vakfı, BDP ile CHP'li belediyelere para veriyor. Bu para, PKK'ya gidiyor" demişti.

www.gercekgundem.com'un yaptığı araştırmaya göre, Başbakanlık'a yalan bilgi, adı daha önce de "asılsız ihbar"lara karışmış olan ve Almanya'da yaşayan bir kişi tarafından iletildi. Başbakanlık kaynakları da bilgiyi doğrulatmadan servise sundu. Böylece, Başbakan Erdoğan, hem doğru bir bilgi vermedi, hem de kendi Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı zor durumda bıraktı.

Çünkü; www.gercekgundem.com'un yaptığı araştırmaya göre, Alman Konrad Adenauer Vakfı, Türkiye'de "resmi muhatap" olarak Türkiye Belediyeler Birliği'ni tanıyor. Kısa adı TBB olan ve ''dernek statüsü" taşıyan kuruluşun başkanlığını ise AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yürütüyor.

1945 yılından beri faaliyet gösteren TBB, resmi internet sitesinde "Türkiye Belediyeler Birliği, 1986 yılından beri Konrad Adenauer Vakfı ile işbirliği içinde çalışmaktadır" ibaresine yer veriyor. Aynı bilgiler, Alman vakfının sitesinde de yer alıyor.

TBB'nin sitesinde yer alan bilgilere göre, yapılan işbirliği şu şekilde anlatılıyor:

• Demokratik mahalli idare anlayışının gelişmesine katkıda bulunmak,

• Yerel yönetimlerin atanmış ve seçilmiş yönetici ve personelini eğitmek,

• Yerel yönetimlerle ilgili araştırmalar yapmak, dergi ve kitaplar yayınlamak,

• Yurt dışı ve yurt içi mahalli idareler arasında işbirliğini sağlamak, bilgi alışverişinde bulunmaktır.

BAŞBAKAN ŞİMDİ NE DİYECEK?

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarıyla gündeme oturan Alman Vakfı'nın, Türkiye'de "işbirliği yaptığı" kuruluşun Türkiye Belediyeler Birliği olduğunun ortaya çıkması, tartışmanın seyrinin de değişmesi ihtimalini beraberinde getiriyor.

Gerçek Gündem'in ortaya koyduğu bilgi ve belgeler sonrası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ne diyeceği merak ediliyor.

Konrad Adenauer Vakfı'nın RESMİ İNTERNET SİTESİNDE, KURULUŞUN TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ İLE "İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞTIĞI" ANLATILIYOR.

VAKIFLA, RESMİ İŞBİRLİĞİ YAPAN TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ ADLI DERNEĞİN BAŞKANLIĞI'NI AKP'Lİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR TOPBAŞ YÜRÜTÜYOR. TOPBAŞ'IN FOTOĞRAFI VE BİLGİLERİ DERNEĞİN RESMİ İNTERNET SİTESİNDE DE YER ALIYOR. .
Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2011, 22:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER