banner392

CHP, İYİ Parti ortak adayı Hüseyin Eryiğit Şeyhvarmaz’da konuştu.

Düne kadar Millet İttifakı adayı Hüseyin Eryiğit yerine daha çok ona destek için gelen Milletvekilleri, Belediye Başkan adayları ve siyasiler konuşmuştu ve dün de Hüseyin Eryiğit Seyhvarmaz'da adeta patladı.

Salı günü Hüseyin Eryiğit’e destek için gelen Büyük Şehir Baykan adayı Cihan Kolip ten sonra, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ında köylere yaptıkları ziyeretlerden sonra Sehvarmaz ‘da mikrofonu eline alan Hüseyin Eryiğit sonunda adeta patladı.

Eryiğit Rakeplerinden ziyede Pamukova’nın durumunu anlattı. Pamukova Nereye gidiyor diye soran Hüseyin Eryiğit Pamukova’dan gidin kurumların adlarını ifşa etti. Gidecek olan kurumlarıda söyledi ve birda uyarıda bulunda “ Pamukova nedeye gidiyor diye sordu.

Seçim öncesi  köylere yapılan yol yamama çalışmalarınıda eleştiren Eryiğit, 20 senedir neden yapmadınız diye sordu.

Seçildikten sonra yapacaklarınıda anlatan Hüseyin Eryiğit. “Bizin projelerimizi çaldılar” dedi.

Rakiplerinin seçimi kazanmak için paar dağıttıklarını ve el etek öptürdüklerini de iddia etti.

“Millet Çakıl kuyruğunda; Böyle bir durunda seçime gidiliyor. Bizim paramız yok ama huzurumuz var. Sizin gibi ardaşlarımız var. Birde bizim yüreğimiz var. Yemin ediyorum paramız olmasın daha iyi çünkü daha çok mutluyuz. Hiç olmasa kimse gelipte bizden para isteyemiyor” dedi.

“BİZİM FAKIR FUKARAMIZ VAR BİZ ONLARA LARDIM EDECEĞİZ”

Arkadaşlar birde şöyle bir şey var. Bazım fakirımız fukaramaız var. Gerçekten ihtiyacı olanlar var. Bu ihtiyacı olanları köy muhtarlarımız veya ileri gelenler belirleyecek bunların listesi verilecek, bir elindekin öbür el görmeyecek ve gideceğiz evinin kapısan vereceğiz. Kimseyi rencide etmeyeceğiz. Bz böyle bir sistem kuracağız. Daha önceki belediyelerde bunu yapıyorlardı. Kimse rencide edilmiyordu. Bizde öyle yapacağız” diyen Eryiğit

Pamukova hakkında Şunları söyledi.

“Pamukovamız 30 bin kişinin yaşadıği bir ilçemiz. 30 köyümüz, 3 mahallemiz var. Her köyden bir tane meclis üyesi, meclis üyesi derken ortak akıl olacak köylerin dertlerini anlatabilecek diğer meclis üyeleriyle beraber toplantıya girebilecek 30 tane meclis üyesine girebilecek adam istiyoruz. Bunlar kendi köylerinin dertlerini anlatacaklar. Bizler her köyün dertlerini bilemeyiz. Bunlar köylerinin dertlerini anlacaklar bizler öğreneceğiz. Bizde o köye ne gerekiyorsa onu yapacağız.

“NELER YAPACAĞIZ” Neler yapmayacağız?

Seçimden seçime televizyon dağıtmayacağız. Seçimden seçime asfalt yapmayacağız. Bugün Fevziye ye asfalt yapılmış. 5 senedir nerdesin arkadaş, veya 20 senedir nerdesin arkadaş, Bugün asfalt başlamış ne yapacak arkadaş orada köylünün oyuna alacak. Böyle fırsatçılık olmaz, bizde böyle fırsatçılak yapmayacağız. Biz ne gerekiyorsa onu yapacağız.

“BENİM KAPIMIZ 24 SAAT AÇIK OLACAK”

Biz iyiye iyi, kötüyü kötü diyeceğiz. Biz arkadaşlarla beraber bu işi götüreceğiz. Ben yok. Biz varız. Beraber varız. Köylümle, Meclis üyelerimizle beraber varız. Biz hazırız. Bir gün bana destek verin, sizlere 5 yıl hizmet vereyim. Bir gün bana destek verecekseniz 5 yıl sizlerle beraber olacağız.

“BİZİM PROJLERİMİZİ ÇALDILAR”

Hangi projeyi çıkardıysak projelerimiz çalındı. Semp Pazarı, Köylü Pazarı, Otopark, (gerçi otopark daha önceden de vardı.) otopark gibiler için hep söz verildi yapılmadı. Yapamadılar. Onların yapmayıp yapamadıklarını bizler yapacağız. Allahın izniyle bunları yapacağız. Bir tana otopark söz verildi. Otoparkın kamulaştırmasını yapmaya kalktılar 50 liralarık yere 10 lira verdiler ve otapark kaldı. Şimdi yapılamıyor. Cami yeri; burasıda kaldı. Nasip olursa burayı biz bitireceğiz. Herkesin hakkını vereceğiz kamulaştırmasını bitireceğiz. Belediyeninin bu imkanı var.

“BELEDİYENİN 20 TRİLYON BÜTÇESİ VAR”

Bu belediye bu işi yapar. Biz Geyve’ye Osmaneli’ye gıbta etmeyeceğiz. Biz kendi içimizde büyüyeceğiz. Biz halkımızla beraber büyüyeceğiz.

“PAMUKOVA BÜYÜK KÖY OLMAYA GİDİYOR”

Pamukova’da hiçbir tane resmi kuruluş kalmadı. Askerlik şübesi gitti. Hastanemizi gitti. Yakında Maliyemiz gidecek. Kaymakamlık ta tehlikede, buda gidicek. O zaman biz boşuna kaşuyoruz. O kadar emek boşa gidecek. Geyve bizim bütün kurumlarımızı alacak. Biz bunun için mücadele edeceğiz.

Yukarda bizim Akçay Barajımız yapılıyor. Su topluyor. Biz kuyu suyu içiyoruz, bizim sınırlarımızı içinde olan Akçay Barajı Adapazarına su verecek. Pamukova’ya Alifutpaşa’ya Geyve’ye vermiyor. Biz bunun mücedelesini verip buraya su alabileceğiz. Köylerimize su alabileceğiz bu bizim hakkımız. Büyükşehir Belediye Başkan adayımız söz verdi. Belediye başkanı olduğu gün Geyve’ye de Alifuatpa’ya da oradan su verecek.

“BİZ YALANI BECEREMİYORUZ”

Gün geçtikçe biz kötüye gidiyoruz. Yaylalarımız var. 5, 6 tane yaylamız var atıl durumda. Yayla turizmi var niye olmasın. Biz yapaleceklerimizi söylüyoruz. Biz yalanı beceremiyoruz arkadaşlar. Yalanda söyleyemiyoruz, Yapacağımız şöyleri söylüyoruz.

Dedi ve Hüseyin Eryğigitin Pamukovahaber.com tarafından çekilen şeyhvarmaz mahallesindeki konuşmasının tamamını ektetiki videodan izleyebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2019, 10:12

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER