banner392

Kocaeli Eğitim Mezunları 41. Yıllarını kutladılar.

Kocaeli Eğitim mezunlarının 41. Yıl kutlamaları 41 Kere Maşallah denebilecek kadar güzel geçti. İzmit’te Okulun yeni yeri olan Öğretmenevi'nde bir araya gelen 138 öğrencisi ve 7 öğretmeninin katıldığı 1979 mezunları eski günlerini andılar ve birlikte yemek yediler.

Kocaeli Eğitim Mezunları 41. Yıllarını kutladılar.

Kocaeli Eğitim Enstütüsü Öğretmen Okullarının Liseye dönüşmesiden sonra öğretmen açığını kapatmak için ve yarım kalan öğretmen okulu öğrencilerinin eğitimlerini tamamlamak için kurulmuş ve ara sınav sonunda 2 yıllık yüksek okul eğitim vermişti, mezunlar 1979 yılında ilk defa bilgisayarlı kura çekimi sonucu öğretmen olarak ülkenin her yerine gönderilmiş ve bu dönemde mezunlar her yıl bir araya gelerek geçmiş günlerini yaad etmeye başladılar.

Kocaeli mezunları bu senede 41. yıllarını kutladılar. Kutlama organızasyonu günüllüler r tarafından organize ediliyor.

2018-2019 Yılı Kutlama programı Emekli olan okul mezunlarından Feriha Nurlu, Sevinç Karakaş, Müzehher Çağlayan, Bema Teber ve Nevin Soykan tarafından organize edildi.

Kocaeli Eğitim Enstütüsü açıldığı yılda 350 mezun vermişti. 41 Yıl kutlamalarına katılan o günün öğretenlerinden 7 si öğrencilerden ise 138’i 41 yıl sonra bir arayla geldiler.

20 Nisan 2019 Cumartesi günü İzmit Öğretmenevinde bir araya gelen 1979 Eğitim mezunları eski günlerini yaad ettiler. Geçmişle ilgili anıları yanında aralarından ayrılan ebediteye gitmiş arkadaşları hakkında da bilgiler aldılar. Bir çoğu birbirlerini yıllar sonra görürken geçmiş yılların yüzlerine vuran ve erkeklarin dede olduğu beyaz saçlarının çıktığını bayanların ise büyük anne olanlara da esprili şekilde arkadaşlarının yüzlerine de vurarak esprilire yaptılar.

Günün sonunda Öğretmenevinde birlikte yemek yiyen Kocaeli Eğitim Mezunları 42. Yılda buluşmak üzere ayrıldılar.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2019, 11:35

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER