banner392

Merkez Bankası kararına piyasalar sert tepki gösterdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayı faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası kararına piyasalar sert tepki gösterdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayı faiz kararını açıkladı. Banka bir hafta vadeli repo faizini yüzde 24 seviyesinde sabit bıraktı. Para Politikası Kurulu'nun açıklamasında fiyat istikrarına yönelik risklerin devam ettiği vurgulandı. "İhtiyaç halinde ek sıkılaştırma" ifadesi metinden çıkarıldı.

TCMB Para Politikası Kurulu bir hafta vadeli repo faizini yüzde 24 seviyesinde sabit bıraktı. Para Politikası Kurulu'nun açıklamasından önceki metinde yer alan "İhtiyaç halinde ek sıkılaştırma yapılabilecektir" ifadesinin çıkarılması bankanın faiz indirimine beklendiğinden daha erken gideceği şeklinde algılandı ve faiz kararı sonrasında Dolar/TL 5.96 seviyesini geçti.

' RİSKLER DEVAM EDİYOR'

"Enflasyon göstergelerinde bir miktar iyileşme gözlenmektedir" denilen metinde "Bununla birlikte, gıda fiyatları ve ithal girdi maliyetlerindeki artışlar ile enflasyon beklentilerindeki yüksek seyir fiyat istikrarına yönelik risklerin devam ettiğini göstermektedir. Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir" ifadesi kullanıldı.

Metinde "Veriler ekonomideki dengelenme eğiliminin devam ettiğini göstermektedir" denildi. Parasal duruşun hedeflenen patika ile uyumlu belirleneceği vurgulandı.

Faiz kararı sonrasında Dolar/TL 5.96 seviyesini geçti.

YABANCI RARALARA KARŞI TÜRK LİRASI DAHA DA DÜŞTÜ

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER