banner392

Gelincik Otunun faydaları nelerdir?

Gelincik çiçeği hangi hastalıklara iyi gelir: Anavatanı sıcak ülkeler olan gelincik çiçeği başka ülkelerde de yetişir. Ancak gelincik çiçeğinin en faydalı olanının sıcak ülkelerde yetişenin olduğu söylenir. Yaprağı şıfa olan bu bitkinin dallarında diken bulunur. Meyvesi biberi andırmaktadır. Gelincik çeşitli tümörlere faydalı olan bu çiçek türü kanamaları da durduran bir özelliğe sahiptir.

Gelincik Otunun faydaları nelerdir?

Gelincik otu doğada kendiliğinden büyüyen çayırlarda, yol kenarlarında çok sık görülen bir bitki türüdür.

Gelincik otu halk arasında “Ateş Otu” olarak da bilinir. Gelincik otu kurutulduktan sonra çok  hoş bir baharat olarakta kullanılabilir. Ayrıca çiddi oranda şifalı bir bitki olduğu için çok faydaları vardır. Gelincik bitkisinin çiçekleri bitkisel yağı yapımından ve ilaç yapımına kadar kullanılır.

GELENCİK OTU FAYDALARI VE KULLANIM ALANLARI NERELERDİR.

Gelincik otunun astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarının tedavi edici özelliği vardır. Sağuk algınlığı hastalıklarında öksürük tedavilerinde kullanılabalir. Yaşam şartlarının bazen yoğun stes gibi uykusuzluk, sinirlilik gibi yorgunluk hissinin artmasında kişiyi rahatlatır. Eklem ağrılarına siyatik ve romatizma ağrılarına, kas ve ekleklelerrde meydana gelen şişlikleri bile yararları bulunduğu tesbit edilmiştir.

HIZLI BİR YARA İYELEŞTİRİCİDİR.

Gelincik otunun nemlendirici bir özelleği olduğundan sağlımıza çok faydası olduğu görülmüştür. Ciltte meydana gelen kuruluk, kaşıntı ve tahriş olmuş yumuşak dokuların tedavisini sağlamakta ve cildin gerekli nemini sağlamaktadır.

SAÇ BAKIMINDA’DA KENDİSİNİ GÖSTERİR.

Kepekli saçları tedavi etmek için gelincik otu yaprakları kaynatılır şaçlara sürüldükten sonraki  işlem düzenli yapıldığı taktirde saçlar tamamen kepeklerden kurtulduğu bilinir. Gelincik otunun yapraklarından yapılan çay ve şurubun sakinleştirici olduğu söylenir. Ayrıca mutfaklarda yapılan gelincik otu ile yapılan soğanlı yoğurtlu yemeklerde yapılmaktadır.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER