banner392

“Sakarya Tanıtım günleri” başladı.

Sakarya valiliği tarafından organize edilen “Sakarya Tanıtım Günleri” Perşembe günü Ankara da Belediye karşısındakı fuar alanında başladı. Törene Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. Sakarya yı tanıtma amaçlı düzenlenen Ankarada ki tören İstiklal Marşı ve Forklor ekiplerinin gösterileri ile başladı. Açılış töreni ardından Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Sakarya Milletvekilleri ile birlikte Sakarya Valisi Mustafa Büyük açılış kurdalesini birlikte kestiler.

“Sakarya Tanıtım günleri” başladı.
Açılış töreninde Sakarya Günleri ni Tanıtan konuşmalar yaplıdı.  AKP Milletvekili Ayşenur İslam, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakaryalı olan Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay Sakarya'yı tanıtıcı konuşmalar yaptılar.
 
Tanıtım günlerine katılmak konusunda çok istekli olmadığını ifade eden Bakan Günay, "Zaman ötesinde, mekanla  ilgili geçmişten bu yana hayallerim, bazı itirazlarım, bazı düzeltme önerilerim var. Ama ne yazık ki, Ankara'da işler o kadar da arzu ettiğiniz kadar hızlı gitmiyor" diye konuştu.
 
Özellikle "Sakarya Tanıtım Günleri"ne katılma ihtiyacı hissettiğini dile getiren Günay, Sakarya ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında neredeyse bir akrabalık bağının oluştuğunu dile getirdi.
 


Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam'ın daha önce Güzel Sanatlar Genel Müdürü, Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ün müsteşar vekili, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in ise Kültür ve Turizm Bakanlığının eski müsteşarı olduğunu anımsatan Günay, "Biz bu kadar iç içeyiz. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sakarya bu kadar yakın ilişki içerisindeyiz. Bunun için kendi evimizin bir parçası saydığımız Sakarya'nın bu tanıtım günlerine gelmemek olmazdı. Taraklı evleri başta olmak üzere Türkiye turizminin kültür duraklarında önemli ziyaret merkezlerinden biri haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay:
“Türkiye de turizm hızlı bir gelişme gösteriyor, Dünya da 7. Olduk. Biz 30 milyon insanı bu yılsonu itibariyla ağırlayacağız, bunun için iki şeye ihtiyacımız var. Her yerde kaliteli hizmet ve güler yüze, birde yurt çapında ve bölge sathındı barışa ihtiyıcamız var.” Dedi.

 
Sakarya lı olan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen:

"Gelişmiş kültür gelişmemiş kültür yoktur. İşlenmiş kültür işlenmemiş kültür vardır" dediğini aktararak, "Bunu tanıtıma dönüştürecek olursak, Sakarya doğal güzellikleri itibarıyla, başka potansiyel imkanları itibarıyla son derece dikkate değer" dedi.

İsen:
Bu dikkate değer özelliklerin geniş kitlelerle çok fazla paylaşılamadığından yakınan İsen, onun için güzelliklerin sahibi olmak kadar, bunları tanıtmak ve onları daha geniş kitlelerle paylaşmanın da fevkalade önemli olduğunu söyledi.

Sakarya'nın birkaç yıldan bu yana bir çalışma yürüttüğünü bugün düzenlenen etkinliğin de, o çalışmanın dışa açılımıyla ilgili önemli bir merhale olduğunu ve bu etkinliklerin sürdürülebilir olması gerektiğini belirten İsen, bu faaliyetlerin zaman zaman İstanbul ve diğer şehirlerde de tekrarlanması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Sakarya Valisi Mustafa Büyük konuşmasında Doğa Turizm den bahsetti.

Vali Büyük, "Doğal ve turizm güzelliklerinin yanında diğer güzelliklerini de anlatarak, kalkınmasına daha fazla kaynak sağlayacak bir çalışmayı Sakarya algılamasını doğru bir tanıtımla yerleştirmeye gayret edeceğiz" dedi.
 
Konuşmalardan sonra Ankarada hafta sonuda açık kalacak Sakarya Tatınım Günleri stantınn açılış kurdalesi kesildi.
 
Açılış kurdalesini Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli, Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz, Ayşenur İslam, Engin Özkoç, kestiler.
 
Kurdale kesiminden sonra stantlar gezildi. Girişte Tutantan standında kültür bakanı na millvteekillerine kabak tatlısı ikram edildi.
 
Sakarya Günleri Tanıtım fuarında Sakarya dan birçok belediye stantları, halk eğitim müdürlükleri stantları gezildi.
 
GÜNEY BELEDİYELERİ STANTA İLGİSİZ
Geyve, Taraklı, Pamukova belediye başkanlarının katılmadığı fuar açılışnda güney belgesinden sadece Geyve halk eğitim müdürlüğü nün stantı ile Taraklı bölgesinden el işleri ağaç oyma işleri yapan kaşıkçılar dikkat çekerken Pamukova dan hiçbir kurumun yer almaması dikkat çekti.
 
Sakarya
Günleri Tanıtım fuarı hafta sonuda ziyarete açık olacak

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2011, 11:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER