banner392

Kemal Kılıçdaroğu stv de “günlük” programında soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu bugün Sapanca da olacaktı ancak son dakika haberi olarak saat 20.40 ta STV televizyonuna çıkacağı haberleri duyuldu ve Kılıçtaroğlu STV proramı dolasıyla Sakarya programını iptal etmişti.

Kemal Kılıçdaroğu stv de “günlük” programında soruları yanıtladı.
Merakla beklenen Samanyolu Televizyonu nun “Günlük” adlı programına konuk olan Kılıçtaroğlu 1 saate yakın soruları cevapladı. Program bittiğinde önceleri biraz gergin olan program sunucusu Abdullah Abdulkadiroğlu nun ne kadar rahatladığını kapanış konuşması yaptığı anlarda gözledik. Sunucu nun baştaki gergin görüntüsü yerine yüzüne nur gelmiş gibiydi.
 
Öncelikle toplum üzerinde medya nın liderler ile ilgili önceki haberleri izlenerek kafalarda oluşturulan peşin hükümlerin ne kadar yanlış olduğunu da görmüş olduk. Basın her zaman tarafsız olmalı ve bir gün muhalefet haberleri ile onları kendi karşısında gibi algılamalara neden olmaması gerektiği gerçeğide gözler önüne serildi.
 
STV internet sitesinde Kılıçtaroğlu nun günlük programına konuk olacağını yazmıştı. Haber aynen şöyle geçti.( //www.stv.com.tr/Content.aspx?NewsId=374)
 
STV HABER SİTESİNDE PROGRAM ÖNCESİ YAZILAN HABER ŞÖYLE
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samanyolu Haber'de...
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Abdulkadiroğlu'nun sunduğu Günlük programında soruları cevaplıyor... Kılıçdaroğlu'nun vaatlerine toplum nasıl bakıyor ve vaatlerini hangi kaynakla gerçekleştirecek? Oda TV'den çıkan belgeleri nasıl değerlendiriyor? CHP, ergenekon sanıklarına neden sahip çıkıyor? Oda TV ile Baykal'a yapılan kaset komplosu arasında bağ görüyor mu? CHP'ye göre basın özgürlüğünün sınırı ne ? Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etti mi?

Kemal Kılıçdaroğlu,'nun konuk olacağı 'Günlük' programı, 11 Mart Cuma 20:30'da Samanyolu Haber TV'de...
STV


 
Bu haber duyurusu mutlaka CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu tarafından okunmuştur, Ya da danışmaları tarafından duyurulmuştur.
Yani Kılaçtaroğu her şeye rağmen STV nin Günlük programında canlı yayına katıldı.
İlk dakikalarda sunucu gerginliği gözlenirken Kılıçtaroğlu nun sakin ve soğukkanlı görüntüsü daha önceleri Melih Gökçek gibi kendisine muhalif olan belediye başkanı ile tartışmayı hatırlattı.
Yine bu programda Kılıçtaroğlu hitini yükselti. Yarın seçim olsa Kılıçtaroğlu bu proğram getirisi ile mutlaka bir iki puan daha fazla alacaktı.
 
PROGRAM YÖNETİCİLERİ AYIP ETTİLER.
Kılıçtaroğlu nun konuk olduğu program boyunca Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile ilgili Son Dakika bantları ile sürekli Başbakanın manşet haberleri girildi. Üç tane son dakika haberi dakikalarca ekranları kapladı. Son dakika denen haberlerde,
 

Birde bu yetmez gibi proğrama reklam girildi. Bu programlara reklam girilip girilmemesi tabi ki tv kuruluşunun kendi takdiridir. Ancak bir muhalefet partisi genel başkanı proğramında uygun olan pekiştirici bir reklam olması etiktir. Ama girilen bir reklam vardı ki. Bir bebek şampuanı mı nedir o reklam girdi. Reklam slogı ise “İyi Uykular” çocuklar dı. Bu cümle sizlere neyi hatırlatıyor. Tabi ki siyasetçilerin konuşmalarında Başbakan ın “Bunlar televizyona çıktıklarında çocuklarınızı televizyonlardan uzun tatun” dememişmiydi.
Program bitip Kılıçtaroğlu uğurlandıktan sonra STV haber proğramına başladı. Başbakan BM genel sekreteri ile görüşüyordu ve Son Dakika haberi diye verilen haberler güme gitti. Meğer Başbakan Bankimo ile görüşme yapıyormuştu. Peki Kılıçtaroğlu programına aralıklarla sokulan son dakika haberleri de neyin nesiydi?
Tabi ki bu tür programları yönetenler canlı yayın sırasında sunucuya sormadan bilgisayardan geydirme görütlür, reklamlar girdikleri için bunun sorumlusu nun program yönetecisi olduğunu söyleyebiliriz.
Ayrıca Sakarya gecesine katılmayan STV ye konuk olan Kılıçtaroğlu na STV nin duyuru haberinde sorulacak dediği sorular hiç sorulmadı. Belkide zaman yetmedi. Ancak google özerinde Kılıçtaroğlu STV ye konuk oldu yazdığınızda karşınıza tabi ki sorulacak sorular çıkıyor. Hatta o sorularda Kılıçtaroğluna (Oda TV'den çıkan belgeleri nasıl değerlendiriyor? CHP, ergenekon sanıklarına neden sahip çıkıyor? Oda TV ile Baykal'a yapılan kaset komplosu arasında bağ görüyor mu? CHP'ye göre basın özgürlüğünün sınırı ne ? Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etti mi?) CHP ergenekon sanıklarına sahip çıkıyor mu neden sorulmadı ki. Haber sorulmuş gibi yapıldı. Çok garip. Hiç değilse STV bu haberimizi görürse sormadığı sorular haberini siteden silebilir. yeni roportaj haberini yayınlar.

Tüm bunlara rahmen Kemal Kılıçtaroğlu soğukkanlı geldi, soğukkanlı gitti. Puan topladı.
Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2011, 23:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Bahtiyar BODUR
Bahtiyar BODUR - 13 yıl Önce

Sayın Kılıçdaroğlu kimler için Sakarya halkından vaz geçtiğini anlamıştır herhalde. Hala Fettullah Gülene figüranlık yapmaya devam edecek mi acaba Ne diyelim kılavuzu karga olanın hikayesi.

SIRADAKİ HABER