banner392

Başkentdeki Sakarya Tanıtm Günleri sona erdi.

Sakarya yı Ankara da tanıtmak için 22-25 Eylül tarihlerinde açılan ve bugün sona eren “Sakarya Tanıtım Günleri” fuarına Ankara daki Sakaryalılar yanında çok sayıda Sakarya dışından da insan katıldı. Fuardakı stantlar gezildi, incelemelerde bulunuldu.

Başkentdeki Sakarya Tanıtm Günleri sona erdi.
Perşembe günü Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Sakarya Milletvekilleri ile Sararya Valisinin birlikte açılışını yaptıkları Sakarya Tanıtım Günleri fuarının amacı Sakaryalılık bilinci oluşturmak ve Sakarya’nın ürettiği ürünleri tanıtmak, şehrin doğal ve tarihi güzelliklerini göstermekti. Ankara’da bu yıl 22-25 Eylül 2011 ilki gerçekleştirilen Tanıtım günleri Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde açılış töreniyle başladı.
 
Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı halk oyunları topluluğu yöresel oyunları sahnelerken Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü halk dansları topluluğu da Karadeniz yöresi oyunlarını sergiledi.
 
DEVLET ORADAYDI, BAZI BELEDİYELER HİÇ YOKTU
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Şaban Dişli, Ali İhsan Yavuz, Ayşenur İslam, Engin Özkoç, Prof. Dr. Münir Kutluata, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Yurt Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Tavşan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı  Halil İbrahim Balcı, Demiryol-iş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, Ankara Sakaryalılar Vakfı Başkanı İrfan Çelik, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Ankara Belpast Genel Müdürü Aziz Duran, TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Müdürü Naci Özavcı’yı, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SESOB Başkanı Hasan Alişan, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci, Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar, Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Arıcı, Kaynarca Belediye Başkanı Zennur Özel, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan ve Sakarya’dan gelen çok sayıda Sakaryalı katıldı.
 
Pamukova Belediyesi olmayanlar arasındaydı, Pamukova Halk Eğitim müdürlüğü hiç yoktu, Pamukova da var olan Akgıda, Pamukova da yeni kurulan biogaz (bios) hiç yoktu, Pamukova dan hiçbir kurum kuruluş yanında Pamukovalı meraklı kimsecikelerde yoktu.
 
 
TANITIM ALANI
Ankara Atatürk Kültür Mekrezi alanında 20 bin m2 lik alanda 5 bin M2 lik iki kapalı alanda kurulan çadır içide 100 M2 gıda ve yaklaşık 10 bin M2 ortak kullanım alanı içinde, konserler, halk oyunları gösterileri yapıldı. Sakarya Tanıtım Günleri 4 gün sürdü. 

 
 
Sakarya Tanıtım Günlerinde;
Sakarya Valiliği,
Sakarya Büyükşehir Belediyesi,
Sakarya Üniversitesi,
 
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO),
Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği,
 
Adapazarı, Akyazı, Arifiye, Geyve, Hendek, Erenler, Karasu, Kaynarca ve Sapanca Belediyeleri yanında
Sakarya’daki 1.2.3 OSB Bölgeleri, TÜVASAŞ, Şeker Fabrikası, Sakaryaspor,
 
 
TUNATAN, Köfteci İsmail, SASA, Güneşoğlu, Sapanca Gölevi, Durusu,  Buzdağı, Yayla Safari ve Nextoff stand açtılar.

 
Ankada da ilk olarak açılan bugün sona eren “Sakarya Tanıtım Günleri” Fuarı’nın benzerinin İstanbul’da da açılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2011, 20:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER