banner392

Kuzuluk lu Yardımsevere Libya hükümetinden takdirname verildi.

Libya basınında geniş yer bulan Akyazı Kuzuluk doğumlu İHH Temsilcisi Rafet Aydoğdu Libya olayları başladıktan sonra Libya ya giderek yardıma muhtaçlara yardım etmeye başladı.

Kuzuluk lu Yardımsevere Libya hükümetinden  takdirname verildi.
Libyada otuz yıldır tercumanlık yapmış olan Rafet Aydoğdu İngilizce, Almanca, Arapça olmak üzere dört dil biliyor.
Akyazı ilçesi Kuzuluk beldesinde yaşayan Aydoğdu İHH aracılğı ile Libya halkına yardım gönderilmesi için yapılan çalışmalara destek oldu. 55 yaşında olmasına rağmen ülkede çıkan olaylar dan sonra Tekrar Libya ya dönen Kuzuluk lu Rafet Aydoğu. Türkiye den karadan Mısır üzerinden ve denizden gemilerle Bingazi ve Mısrataya gelen muhtelif gıda malzemeleri, ilaç, çocuk bezi, süt, çocuk mamalarının de Mısır halkına dağıtılmasına da yardımcı oldu.
Aydoğdu Libyada ki elçilik binası dışında ilk olarak Bingazi’nin en büyük meydanı olan Tahrir meydanı’nı ve yüksek binaları Türk bayrakları ile donattı.
Kaddafi taraftarlarının başarısız suikast girişiminde bulundukları da öne sürülen İHH temsilcisi Aydoğdu ya Libya hükümeti takdirname verdi.
Halen Libya da yaşayan Aydoğdu Türkiye ye geldiğinde burada çekilen fotoğraflarını Sakarya daki gazetecilerle paylaştı. Akyazı daki habercilere Libya da ki olayları anlatan Aydoğdu Kaddafi nin 42 yıllık iktidarında halkın eziyet çektiğini anlattı.
Haber: kuzulukajans.com
Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2011, 20:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mahmut yilmaz
mahmut yilmaz - 13 yıl Önce

valla tebrik ederim bravo

SIRADAKİ HABER