banner392

Nurullah Aydın’ın “İşte İstihbarat” kitabı ikinci baskı yaptı

Pamukovahaber sitesi yazarlarından Prof. Dr. Nurullah Aydın’ın “İşte İstihbarat” kitabı ikinci baskı yaptı. Kumsaati Yayınevi tarafından yapılan ikinci baskı şu an satışa sunuldu. Kitap 730 sahifeden oluşuyor.

Nurullah Aydın’ın “İşte İstihbarat” kitabı ikinci baskı yaptı
Bugüne kadar 21 kitap yazan Prof Dr. Nurullah Aydın hocamız halen Ankara Gazi Üniversitesinde öğretim görevlisi. Çok üretken ve her gün gazetelere günlük makale gönderen Nurallah hocamız Pamukovahaber.com sitesinde de yazılar yazıyor.
Pamukovahaber olarak Nurullah Hocamıza sağlık başarı ve bol yazılı günler diliyoruz.
  
İkinci baskıya ÖNSÖZ
 
Dünya dengeleri değişmektedir. Dünya’nın Doğu, batı, kuzey, güney arası etkileşim devam ederken, teknolojik devrimin insan yaşamında meydana getirdiği değişim ve dönüşüm devam etmektedir. Bireyin toplumların ve devletlerin bilgi çağında iletişim araçları ile yalnızlaşması ya da işbirliğine yönelmesi kaçınılmaz bir gerçeklik olarak karşımızdadır. 20 yüzyılın kutuplar arası gerginlikleri farklı şekilde devam etmektedir.
 
Küreselleşme adıyla yeni sömürge yöntemleriyle insanlar, toplumlar dönüştürülmekte, devletler yeniden yapılanmaya zorlanmaktadır.
 
21 yüzyılda; insanlık, sermaye egemenliğini ile sloganımsı kavramlar olan insan hakları, özgürlükler ve demokrasi afyonu ile uyuşturulmakta, insanlığın değer yargıları alt üst edilmektedir.
 
Tarihin her devrinde öncü olan Türk Milleti; Türk Devleti; yeni gelişmeler ve yeni anlayışlar karşısında kendini yenilemek, yeni bir ruh, heyecan ve coşkuyla yeniden küresel güç olmalıdır. Peki ama nasıl ne şekilde?
 
Kitabın ilk baskısının karar vericilerde meydana getirdiği değişim ve dönüşüm görülmektedir.
 
Kitap; istihbarat gibi gizemli bir alanı tüm boyutlarıyla ortaya koyarken, özel hayattan sosyal gruplara, şirketlerin rekabet ortamında pazarlamaya, finans sektöründen üniversitelere, devlet yönetimine, uluslararası ilişkilere kadar hemen her alanda varlığını, etkisini, rolünü içermektedir.
 
Yüksek teknolojiye dayalı dinleme, takip, rakibi etkisizleştirmede istihbarat faaliyeti; tarihsel süreç içinde sahip olunan tüm teknikleri yeni anlayışlarla uygulama olanağına yönelmiştir.
 
Kitabın yeni baskı ile kamuoyunu aydınlatmada önemli işlev gördüğüne ve göreceğine inanıyorum.
 
Kitap; İnsanların kendini, toplumunu, devletini devlet kurumlarını, devletlerarası ilişkilerini, bu ilişkilerde kullanılan en önemli aracın anlamını içeriğini yöntemlerini tanıyabileceği, anlayabileceği, dünyada olan bitenleri olabilecekleri bir bütün halinde algılayabileceği temel el kitabıdır.
 
 Nurullah AYDIN
 
Kitaplarının bazılarından örnekler



Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2011, 23:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER