banner392

Cevat Keser belediyenin kendinden önce nasıl borçlandırıldığını anlattı.

Pamukova Belediye başkanı Cevat Keser iş başına geldikleri günden itibaren belediyede neler yaptıklarını anlattı. “Borç batağı içinde aldığımız belediye de tasarruf tedbirleri uyguluyoruz” dedi.

Pamukova ya gelen MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı ve Sakarya MHP Milletvekili adayı Enver Toçoğlu ile birlikte il yönetim kurulu üyeleri belediye başkanı Cevat Keser i makamında ziyaret ettiler.

Belediye başkanının odasında 45 dakika kadar süren ziyaret sırasında Cevat Keser belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Keser: 2009 yerel seçiminde belide başkanlığını kazandıklarını ancak geldiklerinde belediyeyi borç batağı içinde bulduklarını söyledi.

“Ben belediyenin borçlu olduğunu biliyordum. Ancak gırtlağa kadar borç içinde olduğunu bilmiyordum” dedi.

BELEDİYE NASIL BORÇLANDIRILMIŞ?

Benden önceki AKP’li belediye başkanı arkadaşımız belediyeyi gereksiz şekilde borçlandırmış. Çarşıdaki belediye pasajı hipotek gösterilerek vakıflar bankasından borç alınmış, İler bankasından Vakıfbank tan alınan bu şekilde borç tutarı 7,5 trilyon. Bu para da canlı para olarak alınmış. Tek gibi Maliye gibi borçlar kalmış. Hatta işçilerimiz iki maaşını alamamışlar.

‘TASARRUF NASIL SAĞLIYORUZ’

Geldiğimiz günden beri işçilerimizin maaşlarını gününde öder hale geldik. Tasarruf sağlıyoruz. Borç almıyoruz.

‘SU PARASINI VE TABELA VERİGİLERİNİ DÜŞÜRDÜK’.

Vatandaşın daha ucuz su kullanması için suya zam yapmadık. Tabela vergilerini yüzde elli düşürdük. Hiçbir işçiyi işten çıkarmadık.

‘GERESİZ HARCAMALARI KESTİK’.

İftar yemekleriymiş, gazetelere kandil kutlaması, analar günü kutlaması, babalar günü kutlaması reklamı vermedik. Bu rakamları bir yılda alta alta koyduğunuz zaman milyarlar ediyor. Beş yılda bu tür gereksiz harcamalar trilyonlar ediyor. Ben bu tür harcamaları kaldırdım. Tasarrufu böyle yapıyoruz.

‘ARTIK LOKANTALARDA KÖFTELER YENMİYOR

Benden önce ki başkan karşılama gideri adı altında 660 milyar harcamalar yapmış. Bu dokumanı buyurun size veriyorum.

Şimdi vatandaş bu ızgara salonlarına, lokantalara belediye personeli gelmiyor diyorlar, belediyenin sözde etkinlik diye yaptığı bazı etkinliklerde birçok dışarıdan akın eden insanlar lokantalarda barındırılıyordu. Biz bu tür gereksiz giderleri kaldırdık. Halktan topladığımız vergiler ve hizmet gelirlerini bu şekilde harcatmıyoruz, Bu da tasarruf etmemizi sağlıyor.

Köfte ızgara yiyecek varsa kendi cebinden yesin, diyoruz.” Dedi.

Belgeyi eline alan Kemalettin Nalcı başkana bu ne gideri diye sordu. Başkan ise yiyecek ve köfte gideri dedi. Nalcı ise hayretle tabloyu inceledi.

‘ESKİ BAŞKAN YARGILANIYOR’

Bizden önceki başkan arkadaşımız hakkında 5 bin sayfa soruşturma dosayı var. Şimdiye kadar açılmış davaların bir kısmından Sakarya Ağır ceza da mahkum oldu. Hala devam eden davaları var” dedi.

TOÇOĞLUNDAN KESER E ÖVGÜ DOLU SÖZLER

MHP’nin Milletvekili adayı Enver Toçoğlu Takirdan Milletvekiline Cevat Keseri övgü dolu sözlerle tanıttı.

Toçoğlu:

HİÇ BİR BELEDİYE BAŞKANIN CESARET EDEMEDĞİ ŞEYLERİ YAPARAK GEÇMİŞ DÖNEMİ MÜFETTİŞLER ÇAĞIRARAK YARGIYA İNTİKAL ETTİRDİ.

Gelen müfettişler belediye de günlerce çalıştı, incelemeler yaptılar, İlk dosyasından da o zamanki belediye başkanı 2,5 sene ceza yedi. Tazminat ödediler şu an Yargıtay aşamasında dosya onanırsa cezaevine girecek. Daha arkadan gelen dosyalar var. Ağır cezada 16 tane daha dosya olduğu konusunda Cevat Keser araya girerek söyledi.

Cevat Keser bu davaların bir dönem belediye başkanı yapmış kişi ye ait olduğunu da sözlerine ekledi. Eğer iki dönem kalsaydı ne olurdu şeklinde imada bulundu.

GÖRÜNTÜLÜ İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ VİDEOYA TIKLAYIN

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2018, 10:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
A.TOKAÇ
A.TOKAÇ - 13 yıl Önce

SN. SELAHADDİN ÇIRAK YORUMLARINIZA SIK SIK RASTLIYORUM, LÜTFEN BİRAZ SAYGILI OLUN. SN. EDİTÖR KELİMELERE DİKKAT EDERSENİZ SEVİNİRİM.

Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

BU KADARINADA PES DOĞRUSU SAYIN BAŞKAN ADAMLARIN BESLENMEYE İHTİYAÇLARI VARDI.SİZİN GİBİ İYİ BESLANEMEMİŞLER
BU ÜLKE DENİZ YEMİYEN DOMUZ ANLAYIŞINI KİMLER GETİRDİĞİNE BAKMAK GEREK.
İYİKİ OĞLUNA GEMİCİKLER ALMAMIŞ

p.ovalı
p.ovalı - 13 yıl Önce

Yorum a izin vermemiz için. lütfen adınızı soyadınızı, mail adresinizi doğru yazmanız gerekiyor. Aksı taktirde. Site kurallarına uymayan yorumlara izin verilmez.
(Admin)

p.ovalı
p.ovalı - 13 yıl Önce

Yorum a izin vermemiz için. lütfen adınızı soyadınızı, mail adresinizi doğru yazmanız gerekiyor. Aksı taktirde. Site kurallarına uymayan yorumlara izin verilmez.
(Admin)

SIRADAKİ HABER