banner392

Pamukova Doğalgazı Altın Kaynak töreni yapıldı.

Pamukova da kazı çalışmaları başlatılacak Doğalgaz Altın Kaynak törenine Enerji bakanı Taner Yıldız, Sakarya Milletvekilleri Sakarya Vali Yardımcısı, Sakarya Belediye başkanı ve ilçe belediye başkanları yanında vatandaşlarda katıldılar.

Pamukova Doğalgazı Altın Kaynak töreni yapıldı.
Pamukova ya Geyve ve Alifuatpaşa doğalgaz Altın kaynak törenlerinden sonra gelen Enerji bakanı ve milletvekillerini girişte AK Partililer durdurdular ve parti binasına davet ettiler. İlçe binasına çıkan bakan ve milletvekilleri kısa bir ziyaretten sonra belediye önündeki törene gelmek için partililerle birlikte yürüdüler. Belediye önünde gelenleri Sakarya Vali yardımcısı, Belediye başkanı, Pamukova kaymakamı ve vatandaşlar karşıladılar.
 
Belediye Parkında düzenlenen törende ilk konuşmayı Yapımcı firma olan Ekmercangaz Şirketler Grubu Yönetim Kurul Başkanı Cemal Akmercan yaptı. Akmercan bugüne kadar yaptıkları doğalgaz yatırımları ile ilgili bilgiler verdi. Adıyaman doğalgazı’nın da kendileri tarafından yapıldığını söyleyen Cemal Akmercan:
Geyve, Alifuatpaşa ve Pamukova doğalgazı ihalesini almış bulunuyoruz. Beş yılda yapımını gerçekleştirmek için yaptığımız sözleşme var. Ancak burada sizlere söz veriyorum biz bu işi 2 yılda bitirip sizlere teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.
 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş ise Türkiye deki doğalgaz yatırımları konusunda bilgiler verdi.
 
Pamukova belediye başkanı Cevat Keser ise Pamukova da bazıları tarafından söylenenlere cevap olarak.
“yapılamaz deneni yaptık, getirilemez deneni getirdik. Doğalgazın gelmesi bizlere nasip oldu” dedi.
Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ise Doğalgazın Pamukova ya gelmesinde Belediye başkanı Cevat Keser in istek talep ve israrları olduğunu söyledi. Konuşmasının bir bölümünde Cevat abi soyadı gibi keser adam; kesti, biçti Pamukova ya doğalgazın gelmesinde kendini gösterdi” dedi.

 
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'deki siyasi istikrarın artık sürdürülebilir ve devam etmesi zorunlu bir siyasi istikrar haline geldiğini söyledi.
 
Türkiye'deki enerji kaynaklarını, özellikle yerli ve yenilenebilir enerji kaynakları üzerine bina ettiklerini anlatan Yıldız, Sakarya'nın, coğrafyasından kaynaklanan avantajlardan dolayı son derece şanslı illerden bir tanesi olduğunu vurguladı. Türkiye'de siyasi istikrar bulunduğunu kaydeden Yıldız, şunları söyledi:
 
Türkiye'deki siyasi istikrar artık sürdürülebilir ve devam etmesi zorunlu bir siyasi istikrar haline gelmiştir. Çünkü Türkiye hükümetlerimiz zamanında kazanmıştır ve kazanmaya da devam edecektir. Gayri safi yurt içi hasıla 8 yılda tam üç katına katlandı, bu dile kolay. Türkiye yeni bir petrol, yeni bir altın kaynağı bulmadı ama çok önemli bir insan kaynağını ve yöneticisini buldu. Bunu önümüzdeki seçimlerde mutlaka halkımızın sezgileri, sağduyusu, basireti ve ferasetiyle yerini bulacaktır." Dedi.
 
Konuşmalar sonunda bakana ve EPKD Başkanına, Şaban Dişli ye belediye başkanı Keser tarafından plaket verildi. Ak Parti İlçe başkanı Muhittin Akın da bakana Pamukova ya geldiklerinden dolayı plaket verildi.
 
Daha sonra Altın Kaynak törenine geçildi. Doğalgaz hattının ilk kaynağını Yıldız attı. Alana sembolik şekilde kurulan iki boruya Belediye Başkanı Keser, AKP ilçe başkanı Muhittin Akın da kaynak attılar.
 
Törenden sonra bakan ve milletvekilleri vatandaşlarla selamlaştılar, parkta yürüdüler vatandaşlar Enerji bakanına yakın ilgi gösterdi Bakan vatandaşlarla sohbet etti. Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Milletvekilleri Pamukova Sanayi Sitesi bölgesinde inşaatı  devam eden Bio-gaz Entegre Tesislerini incelemek için Pamukova dan ayrıldılar.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2011, 02:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER