banner392

MHP Milletvekili ve Enver Tocoğlu vatandaşlara hitap ettiler

Pamukova ya gelen MHP Tekirdağ Milletvekili Kamalettin Nalcı ile Sakarya Milletvekili adayı Enver Toçoğlu parkta vatandaşlara hitaben konuşma yaptılar.

Enver Toçoğlu Sağlıkta yapılanları devrim diye sunanların halkı kandırdığını söyledi. Söylenenlerin doğru olmadığını söyleyen Toçoğlu sözlerine şöyle devam etti.
 
“Emekliye neden zam verilmiyor, Özel hastanelerin yaptığı doğru değil. Hükümet iyi niyetle bunu yapmış olabilir, ben o konuda hiç bir şey söylemiyorum, ama sen her yakaladığın hastayı doğru özel hastaneye gönderirsen, anjiyo çektirmemen gereken 848 milyon lira benim sosyal güvenlik kurumumdan parayı alacam diye, midem ağrıyor diye götürüp beni anjiyo çektir. Gidiyorsun adam diyor ki by-pas ameliyatı yapıcam, kim yaptı onları biz SSK kurumundan bizim zamanımızda yapıldı, altında o anlaşmalarda bizim imzamız var. Şimdi her yakaladığı adamı, by-pas olmaması gerekeni bile yakalıyor ada-tıp hastanesine git diyor by-pas ameliyatı olacan diyor. İstanbul a gönderiyorsun adamı İstanbul diyor bunun by-pas a ihtiyacı yok. Sağlıkta bazı şeyler yapıldı ama bu denildiği gibi devrim niteliğinde değil.
 
Biz eczanelerden ilaç alıyoruz. Eskiden SSK ilaca bir kuruş para vermeden sadece çalışanlardan emellilerden katkı payı almadan veriyordu. Şimdi ne oldu, aramızda emekli olanlar bilir. 2005 yılında emekli olan biri emekli maaşı ile 83 kg dana eti alıyordu. Şimdi aynı emekli 42 kg dana eti zor alabiliyor. Emekliye yüzde 44 zam verilmiş bu dönem içersinde gıda maddelerine yapılan zam yüzde 69. İşçi emeklisi de aynı insanlar gittikçe fakirleşiyor. İsterseniz makarnadan, isterseniz tavuk etinden örnek verelim. Hepsi aynı insanlarımız fakirleştiriliyor. İşte tablo bu” dedi.

 
TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ KEMALLETTİN NALCI KONUŞTU
Nalcı Park kahvesinde kendilerini dinleyenlere soru sordu. “Söyleyin on sene emekli maaşı ile mi geçiniyordunuz? Şimdi ki maaşınızla mı daha iyi geçiniyorsunuz?” dedi.
Vatandaşlardan birisi “Şimdi kan ağlıyoruz.” Dedi.
Nalcı ise konuşmasına şöyle devam etti.
“Bakınız popilist politikalar yapmaya hakkımız yok. Ben sistemin içinde olduğum için sistemi biliyorum. Aramızda yıllık 10 bin dolar kişi başı geliri olan var mı? Benim var mı diye sorarsanız benim 10 bin değil, benim 100 bin gelirim var. Benim aylık ticaretim var, siz bana bakmayın. Ben buradaki vatandaşa soruyorum aylık 10 bin dolar geliriniz yoksa zenginleştiğimizi bana anlatır mısınız? Bizim alım gücümüz artmış. Bizim milli gelirimizin 10 bin dolar olduğu söylenmiyor mu? O zaman nerde 10 bin dolar gelir.
 
‘TÜRK ÇİFTÇİSİ ZOR DURUMDA ÖZEL İKİ BANKA İSE ÇİFTÇİMİZİN TOPRAKLARINI ELİNDEN ALIYOR’
Çiftçi zor durumda devlet bankaları özelleştirildi, çiftçi kaderine terk edildi. Diyen Nalcı Trakya da iki tane bankanın çiftçiye borç vermesi yüzünden borcunu ödeyemeyen çiftçimiz bankalara arazilerini hipotek edip sattılar. Bu mu iyi durum diye sordu.
 
İŞTE GÜNLE İLGİLİ KONUŞMALAR VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2011, 21:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER