banner392

Öğrenciler maliyeciyi terlettiler.

Vergi haftası etkinlikleri kapsamında Mal Müdürlüğünü ziyaret eden Elbirlik İlköğretim Okulu birinci dönem öğrencileri Mal Müdürlüğünde şef Erhan Meşe den bilgiler aldılar. Ancak öğrenciler öyle sorular sordular ki Erhan Meşe terledi.

Öğrenciler maliyeciyi terlettiler.
Vergisini ödemeyene ne ceza veriyorsunuz? Vergi hırsızlığı yapılıyor mu? Bizim bakkal vergi veriyor mu? Pazar yerinde mal satanlar vergi ödüyor mu? Bayatlamış gıda satanlara ceza veriyor musunuz? gibi sorular karşısında Erhan Meşe öğrencilere vergi haftasının önemini anlattı.
 
Meşe:
 
“Verginin, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda şubat ayının son haftasında kutlandığını hatırlattı. Kamusal harcamaları karşılamanın tek yolunun vergiler olduğunu ifade eden Meşe, "Borçlanarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan ülkeler, büyük bir ekonomik krizin girdabına girmişlerdir. Bu yaşanlar bile mali idaremizin ne kadar önemli bir görev üstlendiğini göstermektedir. Bütçe gelirlerimizin yüze 85'i vergi gelirlerinden oluşmaktadır. Adil bir vergi sistemi ve toplanan vergilerin vatandaşa hizmet olarak dönmesi, vergi bilinicinin artmasının temel zeminini oluşturmaktadır.” Dedi.
Öğrenciler Erhan Meşe’yi dinledikten sonra başları ile anladık işareti yaptılar. Daha sonra Mal Müdürlüğünden ayrıldılar.
Her yıl olduğu gibi bu sene de 1 ile 7 mart tarihlerinde Vergi Haftası etkinleri yapılıyor. Hafta boyunca verginin önemi anlatılıyor.
Haber: Erdal Mert



Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2012, 01:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER