banner400

17 Milyon Aracın Plakaları Çipli Modellerle Değişecek

Araç Kimliklendirme Sistemi çalışması kapsamında, araç plakası ile cam etiketine yerleştirilmesi planlanan çipler de kişisel bilgi yer almayacak.

17 Milyon Aracın Plakaları Çipli Modellerle Değişecek

Güler, "Suriye yaşanan olağanüstü durum orta bizde kendime göre önlemlerimizi alıyoruz. Bu durumun bize zarar vermesi düşünülmez. Kimyasal risklere karşı çalışmalarımızı yapıyoruz." Suriye'de yaşanan gelişmeleri değerlendirdikten sonra gündeme dair açıklamalar yapan iç İşleri Bakanı Muammer Güler'in konuşmasın satırbaşları:

"BÖLGEDE ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK VAR"

Bölgede çözüm sürecine destek var. Çözüm sürecini baltalayan bunun altında kalır. Destek yüzde 93'ün altına düşmemiştir.

"TEDBİRLERİMİZ ALMAK ZORUNDAYIZ"

Gezi olayları dolayısıyla gerekli yerlere genelge gönderdik. Gezi benzeri eylemlerin yeniden gündeme getirilmesi arayışı var. Gerekli tedbirlerimizi almak zorundayız. Bundan sonra kanunsuz eylemlere asla izin vermeyiz.

6 yıl koruma memurluğu yapanlar polis memurluğuna geçebilecek.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile aynı teknolojiyi kullanacak Araç Kimliklendirme Sistemi (AKSİS) ile tüm araçların ön ve arka plakalarının çipli modellerle değişeceğini açıkladı.

Güler, 17 milyon 350 bin aracın tamamını kapsayan projenin araç sahiplerine maliyetiyle ilgili bilgi vermedi.

HGS İLE AYNI SİSTEM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun projeyle ilgili önergesini yanıtlayan Güler, şu bilgileri verdi:

"Araç Kimliklendirme Sistemi (AKSİS) çalışması kapsamında, araç plakası ile cam etiketine yerleştirilmesi planlanan çiplerde sadece güvenlik seri numarası ile plaka bilgisi yer alacaktır. Halihazırda karayolu ücretlendirilmesinde kullanılan HGS ile aynı sisteme ve teknolojiye sahip AKSİS'te sahte/çalıntı araç, plaka ve benzeri güvenlik uygulamalarının desteklenmesi için sistemin fonksiyonları çeşitlendirilecek ve konum bilgisi ile GPS uydu bağlantısı olmayan sistemde kullanılacak çipler kişisel bilgi içermeyecektir. Sistemin gelişmiş ülke örneklerinde olduğu gibi trafik kural ihlallerinin en çok yapıldığı güzergah ve noktalara kurulması ile trafik denetimi yapan ekiplerin sistemin bulunmadığı bölgelerde görevlendirilmesi sağlanmış olacaktır.

2020 yılına kadar trafik kazası ölümlerinin yüzde 50 oranında azaltılması hedefi ile hazırlanan ve Başbakanlık genelgesi olarak da yayımlanan Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı doğrultusunda trafik denetimlerinde elektronik denetleme sistemlerinin (TEDES) etkin ve yaygın olarak kullanılması ve yol kullanıcılarına yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin yürütülmesi hedeflenmektedir." 
Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2013, 23:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER