banner392

Pamukova Çarşamba Pazarında bu hafta da bir Japon vardı.

Pamukova da Her hafta kurulan Halk Pazarı (Çarşamba Günleri) içinde Belediye tarafından kurulmuş olan Kadınların El emeği ve göz nuru olan doğal ürünler pazarı bu haftada Japonya’dan bir konuk ağırladı.

Pamukova Çarşamba Pazarında bu hafta da bir Japon vardı.

Japon misafir Jumpei Suziki Pamukova da Kadınlar tarafından işletilen Doğal Ürünler Pazarını ziyaret etti.

Suziki Pamukova ya Dünya da tanınan Workaway İnternet sitesi organizasyonu etkinliği ile katılmış ve Pamukova Kadıköy Mahallesinde Workaway temsilcisi Başkanı Sevil Bilgin ve eşi Dr. Mehmet Bilginin misafi olarak gelmişti.

KADINLAR JAPON MİSAFİRİNE DOLMA İKRAM ETTİLER

Pamukova yı yakından tanımak isteyen Jumpei Suzuki Pamukova Çarşamba günleri kurulan Kadınlar tarafından satışları yapılan Doğal Ürünler pazarını da görünce Pazarı ziyaret ederek Pamukovalı Kadınlarla da konuştu.

Pamukovalı kadınlar Japon Misafirlerine kendi elleri ile yaptıkları dolma, baklava, kurabiye, keşkek gibi yerli gıdalardan ikram ettiler.

Japon misafiri ağırlayan Dr. Mehmet Bilgin eşi Sevil Bilgen Türkçe bilmeyen Suzikiye rehberlik yaptı. Sevil Hanım güzel İngilzcesi ile Pamukovalı kadınlarla Japon Misafir Suziki ye çevirmenlik te yaptı.

Pamukova da bir ilk olan Workaway sitesi etkinlikleri sayesinde Kadköy de bu güzelliklerden yaralanıyor.

Konuyla ilgili Göşülerini aldığımız Mahalle Muhtarı Hüseyin Er Dr. Mehmet ve Sevil Bilgenlerin mahallelerin tanıtımına da  önemli katkılar sağladıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2022, 08:02

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER