banner392

Binlerce EYT linin gözü kulağı Ümit Dikbayır da oldu.

Hafta Sonu Twitter üzerinden Sesli Konferans Sistemine katılan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır EYT'lilere yanınızdayız mesajı da verdi.

Binlerce EYT linin gözü kulağı Ümit Dikbayır da oldu.

Emeklide Yaşa Takılanların Tartışma ortamlarından olan Sesli (Space) Konferans ve toplantı sistekmleri üzerinden yaptıkları yayınlar sayasinde en üzk illerden ve ülkelerden bile oturdukları evlerinden, ofislerinden ve yolculuk yaptıkları araçlarından bile katılabildikleri. Akıllı telefonlar sayesinde de rahat şekilde iletişim kurabildikleri haberleşme yolu ile yaptıkları yayınlar sonunda dün gece Ümite Dikbayayırda 30 dakika yayına katılarak birçok EYT lilerın sounalarına cevap olabilicek açıklamalar yaptı.

Bütçe görüşmeleri yoğunluğuna rağmen araçı içinde yayına katıldığını söyleyen Ümit Dikbayır:

‘Bir şekilde EYT lilerin haklarını iktidar vermezse biz EYT Mağdarlarımıza haklarını vereceğiz. Hatta EYTlilerle iligili projlerimiz var. Hepsi hazır’ dedi.

Dün akşam EYT liler tarafında Twiter üzerinden yapılan Sesli Canlı Yayına konuk olarak katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır. Saat tam 22.00 da yayına katıldı. Ümit Dikbayır’ın yayana katılmas ile başlayan soru ve cevap şeklinde gelen yayanda daha çok EYT lilere miktorfan açıldı. Toplantıyı EYT Yöneticlerinen olan Rahim Aydın yaptı.

Rahim Aydın ilk soruyu sormak için mikrofonu verdiği Funda Öncü yaptı. Edirne den katılan Funda Öncü:

‘Edirne’den katılıyorum. EYT yönetiminin Twitter sorumlusuyum. Vekil size cçok kısa bir sorum olacak. “ İYİ Parti’nin EYT nin yaşa tıkalanlar mağduruyetine bakışınız nedir? Bunu bize açaklayabilirmisisiniz? Dedi

Ümit Dikbayır:

‘Şimdi şöyle: Bizde ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız var Erhan Usta: Erhan bey bu konuya çok ciddi çalıştı. Kendisi Devlet Planlama Teşkilatından geldi. Bu konuya çok iyi çalıştı. Hatta bizim Bütce Görüşmelerimizde Bütce Komisyonuna ber teklifimiz var. 1023 Bütcesine 45 Milyar lira koymak istedik. Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunlarını gidermek için maalesef AKP Parti ve MHP liler tarafından red dedildi. Durumumuz bu. Daha önce bizim Genel Başkanımız, Sizin Genel Başkanınızı bizim Millet Kürsüsüne çıkardı. Ama israrla biz burada bulunduğumuz her ortamda, Yani konuşabildiğimiz, dillendirebildiğimiz her ortamda dile getirmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar yükleniyoruz bu konuya. İşin aslında özeti sizin sesiniz olmaya çalışıyoruz. Muhtemelen de bir şekilde bir çözüm bulunacak buna. Bunlar bulmazsa biz bulacağız. Çünkü bizim çalışmamız hazır bizim.

İkinci Soruyu Züleyha hanım sordu.

“Bütce görüşülürken Bakanlık Bütçesinde ek bütçe talebi reddedilmişti. Cumhur İtifakı üyeleriyle reddedildi. Bu bağlamda 2022 Bakanlık Bütçesinda olmamasına rağmen bu mağduriyetin çözülme olasılığı nedir?

Ümit Dikbayır:

Bu teklif bize ait. Yani biz EYT, 3600 gibi tekliler sunduk. EYT ile alakalı 45 Milyar bir bütçeye ihtiyaç vardı. Bizim teklifimiz reddettiler. Ama bu onlar reddetti diye biz işin ucunu bırakacak değiliz. Biz zaten bu 2022 Bütçesininde bir anlamı kalmadı şu an. Yani bu doviz artışından dolayı. İşte 2022 Bütçesine bir ek bütçe yapılacak. Yapılmadan zaten mümkün değil. Biz yöne bu israrlı tutumumuzu devam ettiricez. Dolasiyle yapılacak bir ek bütçede de aynı teklefimizi devam ettiricez. O bakımdan içiniz ferah olsun. Biz reddedildi diye işin ucunu birakmış değiliz. Hiçbir zaman bırakmadık. Bırakmayacağız.

 Üçüncü soruyu Program yöneticisi Rahim Aydın Sordu.

‘Bir Atakan Projesi vardı. EYT Mağdurları bu projeden faylanabilecek mi?

Ümit Dikbayır.

‘Tabi bizim Artagan Projemizde EYT lilerle alakalı bir porjede var. Orda hesaplanmış bir proje var. Bizim Artagan Projemizin özeti şu: Hakkaniyektli vergi alma. Şimdi çok kazanan az ödüyor. Az kaznan çok ödüyor. Mesela burada ortaya çıkan bir projede. Bir tasarruf var. Artı bir bütçe var. Bu bütçe dışında da ırakılan bir pay var. Bu projeyi biz gerçekleşteğimiz zaman konu zaten keniliğinden hallolacak. Ama biz oraya da bırakmak istemiyoruz. Baz aslında orada bir şeye dikkat çekmeye çalışıyoruz. Çalıştık. Aslında durum bu.

ÜMİT DİKBAYIR’IN KATILDIĞI SESLİ CANLI YAYININ TAMAMI ŞÖYLE

Dikbayır EYT lilerin Toplantısına katılmasından sonra EYT Dernekleri gündemle ilgili değerlendirmeler yapmak için toplantılar yaptılar.

DÜZCE’DE YAPILAN EYT LER TOPLANTISINDA GÜNDEM DEĞERLENDİRİLDİ.

Toplantıya katılan Bolu Düzce Sakarya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği EYT Federasyon Başkan Yardımıcısı ve Dernek Başkanı Mehmet Ali Çelik

Sakarya EYT Temsilcisi, Züleyha Aktaş. Bolu EYT Temsilcisi Tuncay Bediz. Derneğin Rutin toplantısına yöneticileri ile biliktete katılan Başkanlar toplantıda gelecekle ilgili yapacakları konular üzerinde de durdular.

Düzce Dernek Merkezinde yapılan toplantıda gündemdeki maddeler dışında derneğin amaçları ve yapmak istediklerini de konuştular

Başakan Mehmet Ali Çelik bir ara dernek üylerenin sayısınıda açıkladı. Başkan Çelik ‘Dernek üyelerimizin üye sayısı şu an 516 kişi dedi. Derneğe ilgi ve üye sayılarının artması ile itibarı da artıyor. 4410 Sayılı Sayılı Yasanın Bizlerin Yaş Hatti ile emekliliğimizin yaşa takılması ile başlayan mücademiz sadece ve sadece haklarımızın alınabilmesi için yaptığımız meşru bir davadır. Bu dava hepimizin davasıdır. Başarıya ulaştırmak için her adımı attık. Bunun için kitleler ayağa kalkacak ve Yasa o zaman çıkacak’ dedi.

TOPLANTIYI İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ VİDEOYA TIKLAYIN

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER