banner392

Pamukova halkı taş ocaklarına tepki gösterdi

Pamukova da uzun süredir devam eden taş ocaklarına karşı Pamukovalılar tepki gösterdiler. Toplantıya yüzlerce vatandaş katıldı. Toplantı öncesi güvenlik güçleri ve Sakarya’dan gelen Çevik Kuvvet ekipleri tedbir aldılar.

Pamukova Kültür Salonu önünde saat 14.00 te toplanan Pamukovalılar tertip komitesi tarafından bilgilendirildikten sonra çarşıya yürüdüler, Kalabalık Ankara Caddesi üzerinden Pamukova merkezine doğru düzenli bir şekilde yürüdü. Tertip komitesi tören alanında açıklaması yaptı. Basın Açıklamasını tertip Komitesi başkanı Bayram Ekşi ve Mehmet Uzunoğlu yaptılar. Tepki gösteren vatandaşlar da kürsüye gelip şikayetlerini anlattılar. Nail Türkmengil ise hak ararken hukuki yolların denenmesi gerektiğini söyledi.
Bayram Ekşi Keştepe de çalışan taş ocaklarının pamukova’yı doğrudan etkilediğini çevreyi bozduğunu bunun için bir an önce ocakların kapanmasını istedi.
Ekşi:
“Taş ocakları çevremizi bozmakta, hem fiziki hem de psikolojik zarar vermekte, tarım alanlarını toz toprak yaparak sebze ve meyveye zarar vermekte. Ağır tonajlı araçlar yolları sozmakta.  Pamukova halkının sabrı taşmıştır“ dedi.
Mehmet Uzunoğlu ise; Ocaklara yakın yerde evi olduğunu söyledi.
Uzunoğlu:
“Her gün çocuğum okula giderken korkuyor. Çünkü yüksek düzeyde dinamıt patlatılıyor. Sesten korkan çocuğumuz okula gitmeye korkuyor, Dinamit yüzünden evimiz sallanıyor, yeni yaptığım evimde duvarlarda sıvalar döküldü, alçılar düştü, Biran önce bu ocaklar kapatılmalı” dedi.
Uzunoğlu :
“Yetkililer tepkimizi görmezse, ocaklar kapanmazsa daha sert eylemlere başvuracağız” dedi.
Üçyüz kadar vatandaşın yaptığı ocaklara karşı tepki eylemi güvenlik kuvvetlerinin denetim ve kontrolünde olaysız bir şekilde sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2018, 08:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER