banner392

Okullar ruhsatsız, müdür vekil, 30 öğretmen ücretli, öğrenci ise gerçek.

Pamukova da yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Ancak okullar ruhsatsız, İlçenin milli eğitim müdürü 8 yıldır vekil, iptal edilen KPSS den dolayı yerine 30 ücretli öğretmen alındı. Birde kadro bekleyen sözleşmeli öğretmenler var. Onlarda belirsizlikten rahatsız, kadrolu öğretmenler ise toplu sözleşmeden beklediğini bulamadı. Böyle başladı yeni öğretim yılı.

Okullar ruhsatsız, müdür vekil, 30 öğretmen ücretli, öğrenci ise gerçek.
2010 Eğitim-Öğretim yılı başladı. Bugün Pamukova da köyler dahil okullarda öğretim yılı başladı. Merkezde Cumhuriyet, Elbirlik, Fatmahanım İlk Öğretim okulları yapıldığı günden beri Standartlara uygun değil diye Bayındırlık Müdürlügü ve Milli Eğitim tarafından teslim alınmadı. Okullarda Yapım esnasında malzemeden çalındığı, standartlara uygun görülmediğinden bu güne kadar teslim alınmadığı halde bu okullarda resmi eğitim devam ediyor. Bu senede okullar boyandı kamofle edildi ancak hala teslim alınmadı. Deprem bölgesi olan pamukov’da bu durum velileri endişelendiriyor. Yetkililerden ise ses çıkmıyor. Öğrenciler durumun farkında değil.
Pamukova’da eğitim yılı KPSS sınavalarınında iptal edilmesinden sonra 30 kadar ücretli öğretmenin alımı ile öğretime başladı.  Ücretli öğretmenler genelde sınıf öğretmeni ve Türkçe  bölümlerinde yoğunlaştı. Atamanın olmayışı yüzünden alınan öğretmenler derslere ücret karşılığı giriyor. Ders saati 6 tl den aylık tam derse girerlerse 700 tl alacaklar.
Pamukova Milli Eğitim Müdürü ise 8 senedir vekaleten İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne bakıyor.  Asil kadro olmadığı için Fatmahanım İlk Öğretim Okulu öğretmeni olan Muhsin Akın bu görevi sürdürüyor.
Okullar ruhsatsız.  Müdür vekil, gerçek olan bir şey var oda öğrenciler.
Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2010, 03:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
yazık pamukovaya
yazık pamukovaya - 14 yıl Önce

yazık pamukovaya bir çok yöneticide şansı yok bence koltuğuna oturan kişi adil olmalı yan daşlarını kayırmamalı ama önceki yıllardan hatırlayalım

Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 14 yıl Önce

İnsanlar hak ettikleri gibi yönetilirler.Bu ilçeye az bile.Hadi yetkililer
siyaseten atanmış bakmıyor işine oyle geliyor.Ya halka ne demeli.
Okul önemli değil.Babam sultanda yemek daha öncelikli olmalıki halk kaderci olup sesini çıkarmasın.
EY HALK: UYAN ARTIK GAFLET DELALET HATTA İHANET UYKUSUNDAN

SIRADAKİ HABER