banner392

Gaziler günü kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'gazilik' unvanının verilişinin 89. yıldönümü ve Gazileri Anma Günü münasebetiyle Pamukova’da tören düzenlendi.

Gaziler günü kutlandı
Pamukova da  tören alanında  yapılan anma gününe  Kaymakam Tuncay Dursun, Garnizon Komutanı Binbaşı Erkan Arıcı, Belediye başkanı Cevat Keser, Emniyet Müdürü Yüksel Usta, Siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve resmi daire amirleri katıldı. Sabah saat 9.00 da Atatürk büstüne çelenkler kondu. Bir dakikalık sayğı duruşundan sonra İstiklal Marı söylendi. Atatürk büstü öüne çelnekler kondu.
 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı  Pamukova Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Mustafa Sarıkaya yaptı. Sarıkaya:
Ulus olma yolunda olan Gaziler Günün 19 Eylül 1921 de Mustafa Kemal'e Gazilik ve Mareşallik ünvanının verldiği gün olduğunu belirtti.
Sarıkaya:
 " Bu gün Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Bu gün kanın, canın bayrak uğruna destanlaştığı gündür.  Hürriyet , istikalal ve vatan uğruna canlarını ,bedenlerini siper eden kahraman gazilerin dünyaya sergiledikleri onur günüdür" dedi.
 

Gaziler adına konuşma yapan Pamukova Harp Malulü Gaziler Derneği Başkanı Nazmi Çanak:

Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü ve kararlılığını duyurduğunu söyledi.

Çanak:

“Tarihte gazilik ve mareşallik ünvanını alan ilk asker baş komutan Mustafa Kemal olmuştur. Bu gün Muharip Gaziler Derneğinin de kuruluş günüdür. Unutulmamalıdırki şehit nurlanmış, gazi onurlandırılmış askerdir " dedi.
Gaziler gününda öğrencilerde şiirler okudular.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2010, 01:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
umut koseli
umut koseli - 13 yıl Önce

kutlamalarda görüntüler güzel.ama kimse gazilerin içinde bulunduğu duruma yakından bakmıyor.şuan pamukovada gaziler dernegine verilen yer 10 m2 bile degil benim kümesim bile 20 m2 ve belediye başkanıma sesleniyorum.Başkanım milis kuvvetlerden,atatürkcü düşünce derneğinden kira almıyorsun neden gaziler derneğinden kıra alıyorsunuz.bu bizim bir ayıbımız değilmi.gaziler başka ülkenın gazisi mi.yunanistanınm.baskanımızın milliyetci ve vatansever olduğunu bildiğimden bunun bir yanlışlık tan kaynaklandığını düşünüyorum.ve başkanımızın bu yanlışı bir an evvel düzeltecegini umuyorum.baskanıma basarılar dilerim.

SIRADAKİ HABER