banner392

Serbes: ‘Türkiye’nin sıkıntılarının reçetesi Cumhuriyet ruhudur.’

Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Ender Serbes, Türkiye’nin sorunlarının en iyi reçetesinin Cumhuriyet ruhu olduğunu belirterek, “Bu ruha sahip çıkmak isteyenlere kısıtlama getirmek doğru değil.” dedi

Serbes: ‘Türkiye’nin sıkıntılarının reçetesi Cumhuriyet ruhudur.’

Serbes, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923te Cumhuriyet yönetimini ilan ettiğini hatırlatarak Bu tarih Türk dünyası için tarihi bir dönüm noktasıydı. Devlet ve millet Cumhuriyetle ruhuyla birleştirilmiş, millet iradesi yönetimde esas alınmıştır. Bu da Türkiyeyi doğurmuştur.” dedi.

NE YAZIK Kİ CUMHURİYET IŞIĞINI ZAYIFLATTILAR

Cumhuriyetin ilan edilmesinden sonra yeni Türk devletinin yüzünü aydınlığa, çağdaşlığa ve demokrasiye çevirdiğini ancak özellikle de son yıllarda Cumhuriyetin tüm kazanımlarının birer birer ortadan kaldırıldığının altını çizen Serbes, Cumhuriyet ışığı zayıfladıkça, her alanda geriye doğru gidiş kaçınılmaz oldu. Ekonominin, adaletin, eğitimin, tarımın hali ortada. Bu gün Türkiye 13 yıl önceki kişi başı milli geliri yakalama derdine düştü. Zaten bu örnek bile tek başına çok şey anlatıyor. Cumhuriyet ilkelerinden ne kadar uzaklaşırsak, o kadar işler kötüye gidiyor. Artık bunun farkına varılmalı. Cumhuriyet ışığının düğmesine yeniden basılmalı.” şeklinde konuştu.

KISITLAMA YAPILMASI DOĞRU DEĞİL

Serbes, ancak iktidar miting ve açılışları kısıtlamazken resmi programlar hariç Cumhuriyet kutlamalarına kısıtlama getirdiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı: Kutlamaları engelleyebilirsiniz ama milletin artık daha da büyük özlem duyduğu Cumhuriyet sevgisini kalplerinden alamazsınız. Keşke kısıtlama yerine gerekli tedbir alınarak milletin kutlamalarına karışılmasaydı. Salgın sürecinde miting, toplu açılışlar yapılıyor. Milletin kutlaması da kontrollü olarak yapılabilirdi. Gerçekten üzücü ve düşündürücü bir tutum. Umarız böyle tutumlardan artık vazgeçerler.”

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER