banner392

Sadettin Tantan Canlı yayında konuştu.

Son günlerde ülke gündemini meşgul eden konularla ilgiyi birçok televizyon kanalında konuşan Eski İç İşleri Bakanı ve Yurt Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sadettin Tantan Canlı yayında konuştu.

İŞTE TANTAN IN KONUŞTUĞU ÇANLI YAYININ TAMAMI

Hangi siyasi parti gelirse gelsin. kim gelirse gelsin temel altyapı olmadan bir yere gidemezsiniz. bugünkü Türkiye'de Sorun, anayasadan falan değil Temel altyapıların yapılmasında, temel altyapı dediğiniz, temal yaygın haber alma alt yapılarıdır. Nede, çünkü bilinçli bir halka, bilinçli bir bireye ihtiyaç var. Bilinçi halk bilinçli birey olmaksızın, Türkiye bölgesinde havzasında güç olamaz. Onun için bu tür olaylarla karşı karşıya, geçmişte te vardı şimdi de var. Şimdi örgütlü harekat var.

CANLI YAYIN’IN TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN VİDEOYU İZLEYİN LÜTFEN.

O bakımdan da A suçlu B suclu diye bakmamak lazım.

Yıllar içersinde siyasetin çikmesinde çökertilmesinde özellikle temel alt yapıların kime ait olduğu bilinmekte, devletin derinliklerinrde bakıldığı vakit bu gözükmekte ve biliniyor. Fakat bunu yasal zeminde humuk zemininde, adalet zemininde eyleme dönüştürülecek bir irade sergilenemedi.

HANGİ TÜRKİYE DE YAŞIYORUZ?

Yeni bir Türkiye de yaşıyoruz. Yani Amerikadan hicazet alıp, partiyi kurup iktirara gelen bir sayisi parti zihniyeti 20 yıldır Türkiye yi yönetiyor.

Altına imza atılmış genişletilmiş OrtaDoğu Projesi, Büyük Ortadoğu Projesi; Projenin içeriği belli, her şeyi belli, Buna imza atmamış mı, atmış. Süreç içersinde Tayip Bey kendisine verilen görevi harfiyen yerine getirmiş. Türkiye yi değiştirmiş, dönüştürmüş. Bütün değerleri çökertmiş. Komşumlarıyla kanlı-bıçaklı habe getirilmiş. Şu anda yalnızlaştırılmış. Yalnızlaşmış. Her havzada (doğu Karadeniz havzasında) Doğu Akdeniz Havzasında, Ege Havzasında sıkıştırılımış bi Türkiye bu durumla karşı karşıya.

BU TAYİP BEYE DAYATILAN VE ALTINA İMZA ATILAN BİR PROJENİN

yansıması, bunu iyi okumak gerekiyor.

Bende onun için diyorum ki: Türkiye de Temal Alt yapı olursa, Bunlar haber alma ağları, bunlar kamu hem özel sektör ve kamu özel sektör işbirliği ile laboratuarlar, araştırma enstetülüri bunlar eksik Türkiye de.

Bunlar olsa ne olur?

Bunlar olsa TBMM de Türkiye yi temsil edecek. Türk Halkını temis edecek namuslu vatansever insanlar girer. Yani tamamen kendi çıkarını düşünen, kendi geleceğini düşünen, siyasi lidere tabi olmayan ülkesi ve milleti için proje üreten bir siyasi irade TBMM de olur. Bu meclis ise her türlü yanlışı durdurabilir. Konu bu. Bu yapılamdı.

PEK İ BUGÜN NE YAPILMAK İSTENİYOR?

Bakıldığı zaman açık ve net bir şekilde ne diyor? “Beni yabancı servislere mahkum ettirmeyin, beni siz kullanın demeye getirmiyor mu, Ben 17 yaşından beri devletin içende yetiştirildim” diyor.

Zenginliği nasil elte etti, Peki onu bu şekilde konuşmasına muhatap olan kişiler kimler? Tabi ki Adalet ve Kalkınma Partisi zihniyeti.

Bu gün baktıgınız zaman her gün bir viedo beklelemekle meşgül. Türkiye yi video manyağına döndürmüş vaziyetteler. Oysa sorun o değil ki…!

Sorunu yaratan sistem belli. Bu sistem 1980 öncesi de vardı. 1960 yıllarda da vardı.

TÜRKİYE ÇOK KRİTİK BİR EŞİKTEN GEÇERKEN…

Türkiye yi bu bataklıktan kim nasıl çıkaracak? Hala ben nasıl Cumhurbaşkanı adayı olurum değil. Beni kim destekler değil. Özellikle TBMM de yeni bir seçim sandık olursa Büyük Şehir Belediyesi gibi yine Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis üyeleri orda hakim olursa orda Tayip Erdoğan iktidarı yine gelir. Türkiyeyi 20 senedir yöneten zihniyet o zihniyet iktidarı. Altına imza atmış olur.

GENİŞLETİLMİŞ ORTA DOĞU PROJESİ

Projenini içeriği belli. Her şeyi belli. Buna imza atmamış mı atmış. Süreç isersinde Tayip bey kendisine verilen görevi harfiyen yerine getirmiş.

NELER YAPILMALI?

Özellikle Türkiyenin ihtiyacı ne. Güvenilir, v atansever, namuslu. Konularında uzman insanların bir araya gelerek bugün ülkenin içine düştüğü durumdan kurtarılması gerekmekte. Türkiye de yur içinde yurt dışında namuslu vatanperver bur sürü insan var. Tek imza atabilecek uluslar arası alanda niletikli insanlar var.

Bunlar son derecçe yapılabilir şeyler.

RECEP BEY İKTİDARA GELMEDEN ÖNCE NASIL EĞİTİLDİ, NASIL YETİŞTİRİLDİ.

Şimdi Recep Tayip bey kendisinin kimlere neler vaat ettiğini anlatırsa, o zaman Türkiye ve kendisi de kazanabilir. Bunu yabilir mi? Onu bilmiyorum.

BİR KORKU VE PANİK VAR.

Söylem ve davranışlarında. Tayip beyin zaten uygulaması geçmişten ve bu zamana kadar. Geçmişine baktığımızda her şeyi arşilmiş. Çünkü onların ustaları da herşeyi arşivleyerek geliyor. Baktığınız zaman küresel güçlerde otoriter rejimlerde kimleri kullanacaksan ta beleğinen itibaren onları arşivleyerek gerektiğinde siyestte brokraside iş çevrelerinde, televizyon ve gazetede açılım sağlayarak onları göreve çağırıyor.

Bugün televizon ve gazetelerde baktığın zaman bir süsürsünü görebiliyorsunuz. O bakımdan da siyasetin içersinde de yetişmiş eyleme döndürülmüş ve Türkiye ye hizmet ediyormuş gibi gözüken irili ufaklı vakıf, dernek gibi sivil toplum örgütleri gibi siyasi partiler ülkemizde var. Devletin arşivi bunu biliyor. Derin yapı bunu biliyor.

Bugün Cemil Çiçeğin konuşması, Bülent Arınç’in konuşması onların derin ilişkileri bakımından bakıldığında Adalet ve Kalkınma Partisinin bugün çökmekte olduğunu görüyoruz. Onlar onu ifade etmeye çalışıyorlar.

Bugün irili ufaklı ortaya sürülmüş mafiamsı yapılar sanki Türkiye de halka şu dayatılıyor.

“Efendim bunlar Türkiye yi kurtardılar, Türkiye için mücedele ettiler.” Şey de öyle diyor “Ben iktidar için her şeyi yaptım. Meydanlarda mitingi düzenledim. İnsanları tehdit ettim. Ben elde ettiğim paraları paylaştım. Hala paylaşıyorum. Beni atmayın, beni yabanci sevislere tutsak etmeyin diyor. Bugün onun masasına konmuş olan açılım kendi şeysi değil ki. Birgüç onu o masa üzerinde eğitmiş, yetiştirmiş. Bir şekilde oradan insanları viedoya mahkum etmiş ve bir video ile insanları video manyağına döndürmüş vaziyette. Türk halkı da gerçek bilgiler istemiyor. Magazinsel habarler istiyor. Dedikodu haberlerle meşgül. Öyle zaman değilki şu anda Türkiye nin geleceği ile ilgili. Ülkenin namusu düzgün vatanperver insanlarının halka liderlik yapması gerekiyor. Böyle bir dönem yaşıyoruz.

BURADA 2 ŞEY VAR.

Ya Mualefet sağduyulu Milletvekilleri partileri bir tarafa atarak halkın önüne çıkarak liderlik yapacaklar. Tayip beyi disipline çekmek açısından Türkiyenin kuruluş değerlerine ve felsefesine çekmek durumundalar. Mecliste çıkaracağı birkaç yasayla eğer yasayi AKP ve MHP redderse bilinki onlar tutsak ve Türkiye’nin leyhine hareket edemiyorlar. Çok basit bunlar.

BU ÜLKEDE GÜVENLİK ANLAŞIYIŞI NEDEN DEĞİŞTİ?

Güvenlik anlayışı Süleymaniye de neden değişti. Maverant gemisine saldıranlar neden saldırmıştı? Özellimle mesgün mahal ve kentlerdeki savaş tekniği içersinde Diyarbakır da bizi PKK ile neden savaştırdılar? Afrinde Al Bab ta Türk Silahlı Güçleri Güvenlik Kuvvetleri bir kere muaffak oldu. Denendi ve yoklandı. Türkiye.nin gücü yoklandı ve denendi. 15 Temmuzda Fetullah hareketeni dizayn eden CİA kullanılacak sa Türk Siyeseti dizayn edilecekse biz buna karşıyız. Burada Türk Milleti Türk Halkı Türkiyenin siyaseti belirlenmesi gerektiğine inanması gerekir. O bakımdan da güvenilir, düzgün vatandaşların artık sosyal medladan bir twit atarak bende buradayım demesi devri geçmiştir. Köyde kentte, kasaba da hukuk ve adelet zemininde ortaya çıkacak halkın bilinçlenmesine katkı sağlayacak her şeyi bilen her türlü şeyi yaşayan, her türlü tehditi yaşayan bütün kazanımları kendi başına başarı elde edebilen Cumhurbaşkanı ve yandaşları bu parayı onlar kullanamayacaklarına göre onlar Türk halkına bu kazanımlarını geri getirsinler, hazineye irad kaydetsinler. Böylece yabanci servislerin el koyacağı gün geçmişte örnekleri var. İran Şahınnın parası Saddamın parası Hüsnü Mübareğin parası, Kaddafinin parası gibi el konan paralar gibi. …

Türkiye yurt dışında el kaide, el nursa gibi yapmış olduğu suçlar bakımından. Yurd dışında yargalanmak üzere tehdit içinde olduğu sürece Cumhurbaşkanını ançak Türk Adalet Sistemi yargılar. Bunun dışında Amerika Birleşik Devletleri yargılar gibi asla ve asla biz bunlara müsede etmeyiz.

Biz Türk Milletinin evlatları suç işlemiş olsa dahi içimizdeki bir siyasetçi yi ancak Türk Adaleti sistemi yargılar, yabancı adalet sistemi yargılayamaz. Burası bir Muz Cumhuriyeti değildir. Burasa 2500 yıllik bir tarihi içeren Milattan Önce, Milattan Sonra bu cografyada hakim olmuş Yüce Türk Milletinin evlatlarının hakim olduğu bir coğrafya da yaşayan bu miletin evlatlari buna asla müsaade edemez.

Bende derim burada eğer tayip bey bunları biliyor ve görüyor ve kendisi geçmişten bu güne kadar suç işleyenler arşivleri geldiği zaman hatta İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı döneminde dahi kapının önündeki kedinin yediği lokmayı bile bilen Tayip bey, oradaki her şeyi arşivleyen Tayip bey, bugün siyasetteki her şesi arşivlediği için bildiği içinde hepsi arşivinde hep bir zincir oluştuğu için de kimse bir yerden kopamıyor. Herkes üst üste bu görülen bir gerçek ama Tayip bey, ülkesiyle milletiyle seviyorsa milletine geri dönerse halkınla bütün her şeyi paylaşırsa, bilinçlenmesine katkı sağlarsa. Halkı ayrıştıran ve ayrıştırmayı ortadan kaldırır, halkın bir araya gelmesine katkı sağlar……….

Pamukovahaber.com

Mehmet Yavuz

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2021, 16:06

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER