banner392

Pamukova'da Kurbanlıklar Hazır

Kurban Bayramı bu sene 20 Temmuz 2021 Salı günü başlıyor. Dört gün olan bayram tatilinin son günü Cuma gününe rastladığı için Hafta sonu ile birlikte tatil 6 gün olacak. Kurban Bayramı hazırlıkları ise kurban yetiştiricileri tarafından çoktan başladı bile.

Pamukova'da Kurbanlıklar Hazır

Pamukova Türkiyenin en güzel hayvan yetiştiricisi bölgelerinden biri olma özelliğini barındırıyor. Marmara Bölgesinde kalan Pamukova iklimsel olarak ta dört mevsim bahar havası yaşaması havyan yetiştiricileri için önemli bir ajantaj olarak değerlendiriliyor.

Pamukova da yetiştirilen büyükbaş hayvancılık konusunda kurban öncesi besi ahırlarında tamamen kendi otlakları ile yetiştirilen ve beslenen havyanlar yanında dışarıdan buzağı düzeyinde alınarak kurban gününe kadar tamamen kapalı alanda yetiştirilme çalışmaları da önemli oranda ilçenin ekonomisine katkı sağlıyor.

Bu bayram öncesi Pamukova Turgutlu Köyünde köyün biraz dışında uzun yallardır Büyük Hayvan besi yetiştiriciliği yapan Üzeri Ok çiftliğini ziyaret ettik. Hatta kendi kurbanımızı da oraya sapiriş ettikten sonra pamukovahaber okuyucuları ile haberimizi paylaşarak gerek Üzeyir kardeşimiz gerekse Pamukova da yetiştirlen kurbanlıklarımzı göstermek istedik.

Öncelikle şunu söylemek isterim ki Pamkuva da gerçekten güzel hayvan yetiştirilmekte, kalikteli üretim yapılmakta. Çok sayıda üreticinin de bu işte usta olduğunuda burada belirtmek İsteriz. Hatta kurban bayram öncesi uzaktan bilgi almak istelenler içinde buraya onların telefonunu bırakıyoruz. 0 532 502 4102

Üeyir Ok bu sene kurbanlıkların yetiştirilmesinde kendi usul ve kendi birikimleri ile önceli yıllardaki gibi kendi arazilerinden topladıkları ot ve yemle besi yaptıklarını söylüyor. “Bizim kendi arazilerimiz yada kiralık tarlalardan eled ettiimiz otlarlar kurbanlıklarımızı yetiştiriyoruz. Tabi kapalı alanda yaptığımız besi alanımıza sadece kendimiz girip çıkıyoruz. Çünkü havyanlar bakıcılarını iyi tanır. Yabancıyı da tanırlar kurban yaklaştıkça besi kalteleri yükselen hayvanlarımız stres içind olur ve kapamlı oldukları için yasancılarında giridiği alanda hırçınlaşırlar. Bunlaır bz bildiğimiz için ahıra hep bilindik kişiler olarak girer onların hizmetini yaparız.”diyor.

“Kurbanlık olarak yetiştirdiğimiz hayvanlarımızın sağlıklarına ise veterinerler gelir teşhis koyar onların tavsiyelerine göre davranırız. Kurbana yakın ise artık daha çok arpa yemi gibi kuru yemlerle besi çalışmalarımıza devam ederiz” deyin Üzeyir Ok bu sene kurban fiytlarının ise normal bir düzeyde olduğunu piyasanın durumuna göre değil alıcının durumuna göre, ancak kar düzeylerimizi de bu zor dönemde dikkate aldığmız için düşük tutuğumuzu söylemek isterim dedi.

Kurban Bayramı kurban alanlarında hizmet olarak kurbanların alımı ve teslimine yardım edecek özel eğitimli kasaplar ve adamlar çalıştırıyoruz. Bazıları kurbanlarını kendileri alıp canlı götürüyor. Bazıları ise kurbanlıklarını bizim burada çalışanlarımıza emanet ederek paylaştırılması işlerini veriyor. Bizde onun için kurbandan önce yerimizde çalışmalar yapıyoruz. Saha temizliği hijyenik ortamı hazırlıyoruz. Özellikle bu yıl korona virus tedbirleri kapsamında dahada dikaklı olmabilmek için geçitiğimiz yıl başlattığmız düzenleme çalımalarımızı bu sene dahade geliştirdik ve bu yıl daha güvenli ve rahat anlada çalışmalarımızı yapacağımaza eminiz” dedi.

İŞTE ÜZEYİR OK ÇİFİTLİĞİNDEN ÖRNEK GÖRÜNTÜLERİMİZ 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2021, 15:38

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER