banner392

Gazetecilik Bu mu?

İşte günümüzde haberciliğin geldiği nokta. Cumhurbaşkanı’nın açıklaması iki farklı gazete de iki farklı anlam nasıl taşıyor ve bir haberi ne hale getirebiliyor.

Gazetecilik Bu mu?
Bugün en çok okunan internet sitelerinin başında gelen İnternethaber. Bu haberi tam ortasından gördü.
HABER
Gül Milliyet'e gazetecilerin gözaltına alınmasından kaygı duyuyorum, Zaman'a ise umarım, hiçbir gazeteci mesleğini başka amaç için kullanmaz dedi
Ergenekon operasyonu kapsamında gazetecilerin gözaltına alınması devletin de zirvesinin de gündeminde. Başbakan ve hükümet üyeleri topu yargıya atarken bu süreçte en farklı değerlendirme Cumhurbaşkanı Gül'den geldi.

Gül Milliyet ve Zaman gazetelerine verdiği demeçte "Kaygı duyuyorum" mesajı verdi. Her iki gazetede de benzer cümlelerle bu açıklama yer alırken Zaman gazetesinde ayrı bir cümle daha vardı. Gül gelişmelerden rahatsızlığını dile getirirken Zaman'a ayrıca, "Umarım, hiçbir gazeteci mesleğini başka amaç için kullanmaz" dedi. Zaman gazetesi de Gül'ün bu sözlerini başlığa taşıdı.

Bu ayrıntıyı Radikal gazetesinden Murat Yetkin bugünki köşesine taşıdı. Gül'ün açıklamasının perde arkasını yazan Murat Yetkin önce Cumhurbaşkanı Gül'ün bu demeci vermeden önce Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i çağırıp baş başa görüştüğünü açıkladı. Ardından her iki gazeteye de yansıyan açıklamayı tekrarladı. Buna göre Gül her iki gazeteye de, "Yargının, hâkim ve savcıların işine karışmam söz konusu olamaz. Ancak olup bitenleri takip ettiğimde intibaım şu ki; kamu vicdanında kabul görmeyen bazı gelişmeler oluyor. Bu hal, Türkiye'nin geldiği ve herkes tarafından takdir edilen görüntüsünü zedelemektedir. Bundan kaygı duyuyorum" dedi.
Her iki gazetede ayrıca Gül'ün ağzından, "Savcılardan ve mahkemelerden, sorumluluklarını yerine getirirken daha titiz davranmalarını; insanların ve kurumların onur ve hukuklarının zedelenmesine yol açmayacak şekilde davranmalarını beklemekteyim." sözleri yer aldı.

ZAMAN'DA OLAN MİLLİYET'TE OLMAYAN CÜMLE
Yetkin'in Cumhurbaşkanı Gül ile bu görüşmeyi yapan Fikret Bila'yı arayarak teyit ettiğine göre söz konusu demeç özenle belirlenmiş ve bir yere not edilmiş cümlelerden oluşuyor. Gül de bu cümleleri telefonda iki gazeteciye aktarmış. Ancak ilginç olan nokta Zaman gazetesinde ek bir başka cümlenin bulunması. Gül Zaman gazetesine yukarıdaki cümlelerin yanı sıra "Umarım, hiçbir gazeteci mesleğini başka amaç için kullanmaz" cümlesini de ekledi. Yetkin'in tahminine göre Gül görüşmeyi yapan Dumanlı'nın sorusu üzerine ek olarak bu cümleyi de sarf etti. Zaman gazetesi de haberi kaygı'dan değil bu son cümleden gördü.
(İnternethaber.com)
Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2011, 17:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

SAYIN COMHURUN BAŞINI İKİ GAZETE FARKLI VEREREK KALKI
ÖTEKİLEŞTİRMEKTEDİR.AMA ASIL BUNA PİRİM VERENLER SİYASETCİLERDİR.
ÜÇ YILDIR ZAMAN GAZETESİ OKUYORUM ÇÜNKÜ DEVLET KURUMLARINA BEDEVA DAĞITILMAKDA
ŞU ANA KADAR YAZDIĞIM KÖŞE YAZARLARINA MAHCUPYAN HARIÇ
CEVAP VERENE RASTLAMADIM.GÜCÜ ELİNE GEÇİREN KENDİ ÇIKARINA KULLANIYOR.
HALK NE YAPSIN BUNUN ADI DEMOKRASİ OLAMAZ OLSA OLSA
VAHŞI KAPİTALİZİM OLUR

Mehmet YILMAZ
Mehmet YILMAZ - 13 yıl Önce

Site kurallarımız gereği adınız ve soyadınız'ı doğru yazmadığınızdan böyle bir elktronik posta da uyduruma oluduğu için sistem yorumunuzu kabul etmemektedir. (ancak bilgisayar IP niz sistemde kayıtlıdır)
Admin

SIRADAKİ HABER