banner392

MHP Milletvekili adayı Mehmet Erdoğan’ın Pamukova ziyareti

Pamukova MHP İlçe teşkilatını ziyaret eden Erdoğan'ı parti binası girişinde Ülkücü gençler karşıladılar. Gençlerle selamlaşan MHP eski il Başkanı Mehmet Erdoğan onlarla tek tek tokalaşıp hatırlarını sordu.

MHP Milletvekili adayı Mehmet Erdoğan’ın Pamukova ziyareti
Merkez camii karşısındaki MHP’nin yeni ilçe binasına ilk geldiğini söyleyen Erdoğan’ı ilçe başkanı Macit Kocabıyık, ilçe yönetimi ve MHP İl Genel Meclisi üyesi Mevlüt Ekşi ile MHP Belediye Meclisi üyeleri, Eski ilçe başkanı Kemalettin Yörük ve partililer karşıladılar.
Partililerle yönelik konuşma yapan Mehmet Erdoğan: Kendisinin Milletvekili aday adayı olarak daha önce başvuru yaptığını, aday adaylığı sürecinin 14 Martta bittiğini artık kendisinin aday olduğunu söyledi.
 
Kendisi hakkında tanım yapmak istemediğini söyleyen MHP Milletvekili adayı Mehmet Erdoğan beş yıl süre ile MHP Sakarya İl başkanı olarak görev yaptığı sürede partililerin kendisini tanıdığını söyledi.
 
“Yapmam gereken, partimizin Genel Başkanımızın 28 Ocak tarihinde yapmış olduğu seçim beyannamesini vatandaşlarımıza anlatmak gibi bir görevi kendime edindim. O günden itibaren de yaklaşık bir hafta oldu. Her gün hemen hemen iki ilçeye giderek Milliyetçi Hareket Partisi Genel başkanın ağzından Milliyetçi Hareket sözü olarak anlatmış olduğu sosyal ve ekonomik kesimlere yönelik Milliyetçi Hareket Partisi çözüm önerilerini ana gündem başlıklarıyla vatandaşlarımıza anlatıyorum. Partilere anlatıyorum. Bu konularında kamuoyunda ve basında gündeme gelmesini sağlamak gibi bir görev icra ediyorum” dedi.
Konuşmasına “Ben bu günden sonra kendimi Milliyetçi Hareketin, Ülkücü İradenin kendisine emanet ediyorum. Benim adaylıkla ilgili konumu parti teşkilatlarım, genel başkanımız, genel merkezimiz değerlendirecektir, bundan sonrası için adaylık konusuna konsantre olmam. Adaylık artık benim konum değil” dedi.
 
 
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti.
“Asıl üzerimize düşen görev dokuz yıldan beri iktidarda olan Adalet Kalkınma Partisinin vatandaşlarımıza ve ülkemize vermiş olduğu zararları anlatmak, onunda ötesinde Milliyetçi Hareket Partisinin Adalet Kalkınma Partisi karşısındaki tek alternatif olduğunu anlatmak, bu lafla değil vatandaşımızın da bu alternatif olma olgusunu anlaması ve algılaması lazım. Dolayısıyla seçim beyannamemizdeki alternatif olmayla alakalı fikir ve düşüncelerimizi milletimizle paylaşmamız gerekiyor. Bizden milletimizin kuşkusu yok. Vatanımızı milletimizi, bayrağımızı, inanlarımızı, manevi değerlerimizi her şeyin üstünde tutup bunların uğrunda her şeyimizi feda edebileceğimizden vatandaşımızın kuşkusu yok.
Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi Ülkücü geçmişi buna kefalet eder. Bu konuları vatandaşımıza tekrar anlatmak beyhude zaman harcamaktır.
 
İKTİDAR OLDUKLARINDA NELER YAPACAKLARINI İSE ERDOĞAN ŞÖYYE ANLATTI
İktidar olduğumuz zaman Öğrencilerimize barındırma ödeneği vereceğiz. Bu para da geriye alınmayacak. Kredi gibi değil. Devletin öğrencilerimize desteği şeklinde olacak. Her ay 100 lira barınma ücreti verilecek. Ayrıca öğrencinin eğitimini yürütmesi ile alakalı eğitim araç-gereçleri, okul ihtiyaçları ve okurken yaşamını idame ettirmesi için gerekli olacak miktarda da kredi verip okulu bittikten sonra işe başladığı zaman ödenmek üzere taksit yapılacak. İşe başlamadan geri almak yok.
 
TARIMLA İLGİLİ
Tarımla uğraşan çiftçilerimizin en büyük sıkıntılarından olan girdi fiyatlarının arttığı, ürün fiyatlarının artmadığı, pazarda ürün fiyatı belli bir miktarda ise girdi fiyatlarını ucuzlatmak gerekiyor. Çiftçimizin girdileri olan mazot, ilaç, gübredir. Bu fiyatlar üzerinde çok büyük miktarda ÖTV ve KDV var. Biz iktidara geldiğimizde Çiftçimizin almış olduğu, ilaç, gübre, tohum gibi girdilerinden hiçbir şekilde KDV ve ÖTV almayacağız. Çiftçimizin girdi fiyatları ucuzlayacağı için karı da artacak. Aynı şekilde sulamada kullanmış olduğu elektrik tarifesini yüzde elli daha ucuz elektrik vererek çiftçimizin rahatlamasını sağlayacağız.
 
AİLELERE DESTEK
Aileleri desteklemek üzere 0-12 yaş arasında çocukları olan yoksul ailelerin çocukları kreşlerde ve çocuk kulüplerinde ücretsiz olarak ikamet edecekler. İlk Öğretim çağındaki çocuklar için çocuk başına elli lira eğitim desteği verilecek.
 
GİRİŞİMCİ KADINLARA DESTEK
Evine ekonomik bir fayda sağlayacaksa onlara faizsiz krediler verilecek. Genç girişimci kardeşlerimize Okulunu bitirdikten sonra işini kurmakla alakalı verilecek krediler faizsiz olarak verilecek.
 
SOSYAL VE EKONOMİK SORUNLARIN ÇÖZÜMÜYLE ALAKALI 100 MEDDE VAR 73 TRİLYON MALİYET VAR.
28 Ocakta genel başkanımızın açıklamış olduğu Milletçi Hareket Parti sözü senedini vatandaşlarımıza ulaştırmamız gerekiyor. 100 maddeden ibaret Sosyal ve Ekonomik sorunların çözümü ile alakalı 73 trilyon maliyeti var. Bu maliyetinde hangi kaynaklardan vatandaşımıza verileceği tek tek kalem kalem bütçeye yazılmıştır. Biz bu 100 sözün arkasına Milletçi Ülkücü Hareket in mensupları olarak vaadimizi koyuyoruz” Dedi.  
 
EĞİTİMLE İLGİLİ SORULARA CEVAP
Erdoğan konuşmasından sonra kendisini dinleyen bir genç “Bugün birçok yurtta cemaatçi yapılanması var. Siz iktidar olduğunuzda buna nasıl bir çözüm bulacaksınız” sorusuna cevabı farklı oldu.
Erdoğan biz iktidar olduğumuzda ayrım yapmadan okuyan gençlerimizin daha rahat bir ortamda barınabilmeleri için devletin imkanlarını eşit şekilde onlara götüreceğiz” dedi.
 
Toplantı’dan sonra partililerle ve ülkücü gençlerle fotoğraf çekildi. Daha sonra MHP Milletvekili adayı Mehmet Erdoğan ve birlikte gelen MHP’liler Pamukova’dan ayrıldılar.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2011, 03:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER