banner392

Cem Hatunoğlu Pamukova ilçe yönetimi ile birlikte kurumlara nezaket ziyaretinde bulundu.

CHP İl Başkanı Cem Hatunoğlu İlçe yönetimi ile birlikte Pamukova Kaymakamı ve kurum müdürlerine nezaket ziyeretinde bulundu. Günübirlik ziyeretin devamında ise Karapınar köyü altında yeni kurulan Meyve ve Sebze Üreticileri Birliğinin çalışmalarınıda yerinde gören Hatunoğlu, Turgutlu köyü ziyaretinden sonra ilçeden ayrıldı.

Cem Hatunoğlu Pamukova ilçe yönetimi ile birlikte kurumlara nezaket ziyaretinde bulundu.
Pamukova ya Başkan yardımcısı Mahmut Öğür ile birlikte gelen Hatunoğlu İlçe başkanı Ali Teke ve yönetim kurulu üyeleri İbrahim Isır, Muhitin Sancar, Emine Çoban, ve Fikret Uysal ile birlikte ilk nezaket ziyeretini kaymakam Tuncay Dursun a yaptılar. Pamukova kaymakamı Tuncay Dursun ilden gelen konukları nazık bir şekilde karşıladı. CHP lileri bir süre makamında kabul eden kaymakam Tuncay Dursun ilçe hakkındı bilgiler verdi.
İl başkanı Cem Hatunoğlu ziyeret amaçlarınının pamukova yı daha yakındın tanımak olduğunu söyledi. Hatunoğlu:
“Siyasetçinin sorunlara vakıf olması gerekiyor. Bizim kültürümüzde de şu var. Bir yere gidildiği zaman o yerin önce mülki amiri ziyeret edilmesi gerekiyor. Çünkü bütün kaynaklar onda, bütün bir ilçeyi bir hafta boyunca dolaşmakla on beş dakikalık sohbet değeri var buranın. Sizlerden bunları duymak için geliyoruz. Aynı zamanda tanışmış oluyoruz. Sizin bizlerden yapmamızı istediğiniz şeyler, beklentilireniz varsa onları sizden duyma şansızım oluyor. Bizler hakkaten iyi şeyler yapmak istiyoruz. Bunu lütfen siyaset olarak algılamayınız” dedi.
Kaymakam Tuncay dursun ise:
“Ne güzel keşke herkes böyle iyi şeyler yapmak durumunda olsun. Ne güzel. Taa ilden buraya teşrif etmişsiniz. İştenlikle mutluluk duyduk. Hep patriler eleştiriliyor. Neden birşeyler yapmıyorlar deniyor, yapılınca da ya bu siyeset oluyor falan deniyor. Keşke güzel şeyler yapılsa da siyaset olsa” dedi.
Pamukova nın ekonomisi hakkında bilgiler de veren Tuncay Dursun, Pamukova eğitiminden, hayvancılık ve tarımına kadar köy-des prejeleri hakkında şunları söyledi.
“Pamukova nın oksijeni bol yayla köyleri var. Buralarda organik hayvancılık yapılabilir, yayla köylerinde meralar var, otlar organik, ova köylerinde ise meyve sebze hali kurma teşebüsleri olmuş. Halbuki ürün tekeli olan buralarda dışardaki illerden gelenler ihracat yapıyorlar. Burada ihracat yapan yok. Başka yerlerde ihracat yapan köylülerin kendileri. Buralar da bunu yapacak kapasite var. Ancak eğitimle bunu daha geliştirmek lazım, hatta bununla ilgili ilçede Tarım Lisesi kurulma çalışmaları var. Yüksek Okul da ise tarımla igili bölüm buna destek olabilir” dedi.
İlçe yönetim kurulu üyesi Muhittin Sancar kaymakama Pamukova çiftçisinin sulama konusunda pahalı sulama yaptığını bunun yerine elektrikli sulama projesi olup olmadağını sorması üzerine kaymakam Dursun:
Elektrik enerjsinin tarımsal sulamada kullanılabilmesi için Köy-Des olarak proje aşamasında oluduklarını,  2011 yılında köy-des projesi kapsamında üretime katkı sağlayacak projler üzerinde durulacağını söyledi. Muhittin Sancar ın
“Sayın kaymakamım Mekece ile Eğriçay köyü arasında hazinenin büyük bir arazisi var, oraya bir gümrük kapısı açılabilir, pancar kantarlarında vatandaş akşama kadar çalışıyor pancarını tek tek elle atıyor. Pancar kantarlarında birer tane elenatör kurulabilir” dedi.
Kaymakam bütün bu konuşmaları not aldı.
İlçe başkanı Ali Teke nin Pamukova Devlet Hastanesinin fiziki durumu ile araç gereç eksikliği hakkında lojmanların yapılması konusundu istekleri oldu. İlçe başkanı Teken’nin isteklerini kaymakam olumlu karşıladı ve
“Haklısınız hastanemiz jojmanları onarılıp atıl durumdan kurtarılırsa gelecek doktor ve personel konusunda da çekici olabilir. Şimdiki konumda hastanemizin doktor sayıları ucu ucuna yetiyor. Tabi bu ortak bir sorun, diğer ilçelerimizde de benzer durum var. Tabi oralardan doktor isteme yada almak yerine hastanemizde iyileştirmeler yapılarak soruna çözüm bulmak daha mantıklı” dedi.
CHP liler kaymakam ziyaretinden sonra Mal Müdürlüğüne, nüfus müdürlüğüne, tapu kadastro müdürlüğüne, özel idare ve cumhuriyet savcısına da nezaket ziyaretinde bulundular, Pamukova İlçe Emniyet müdürlüğünüde ziyeret eden CHP İl Başkanı Cem Hatunoğlu ve ilçe yönetimi pamukova da asayış hakkında bilgiler aldılar.
Emniyetten sonra CHP il başkanı Pamukova Karapınar Köyü altında kurulan Meyve ve Sebze Üreticileri Birliğini ziyaret ederek Birlik Başkanı İbrahim Erol dan bilgiler aldılar.
PAMUKOVA MEYVE VE SEBZE ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNUN KURDUĞU HAL HATUNOĞLUNUN DİKKATİNİ ÇEKTİ.
Pamukova Meyve ve Sebze Üreticileri Birliği nin Pamukova Karapınar Köyü altında kurmuş olduğu Meyve ve Sebze Hali Cem Hatunoğlu’nun dikkatini çekti. Pamukovadaki kurumlara nezaket ziyaretinden sonra hale giderek yetkililerdin bilgi alan Cem Hatunoğlu bu projeyi yakın takibe alacaklarını söyledi.
 
Daha önce gazetelerde haberi olan Karapanar köyü altındaki hal de üreticiden tüketiceye meyve ve sebzenin ulaştırılacağı haberi üzerine geldiklerini söyleyen Hatunoğlu Birlik Başkanı İbrahim Erol dan detaylı bilgiler aldı ve ayrıntıları not etti.
Erol:
“Bölgemizde üretilen meyve ve sebzenin pazarlanmasında büyük sıkıntılar yaşıyorduk, 250 üretici bir araya gelerek Pamukova Meyve ve sebze Üreticileri Birliğini kurup peşinden uygun yer satın aldık. D-650 karayolu kenarında satın aldığımız bu yerde üreticinin malını yerinde satabilmesi için yasal işlemlerimizi yaptık. Projemizde 40 kadar satış dükkanı oluşturmaya çalışıyoruz. Sıkıntısını çektiğimiz pazarlama sorunumuz bu şekilde son bulacak. Açık Pazar da oluşturacağımız Satış Borsası sayesinde çiftçimizin yüzü gülecek” dedi.
Bilecik, Kocaeli, Düzce ve Bolu illerinin dahi ürünlerinin buradan pazarlanabileceğini söyleyen İbrahim Erol.
“Pamukova Meyve ve Sebze Üreticileri halinde soğuk hava deposuda yapılacak. Hale gelen ürünler soğuk hava deposunda saklanabilicek. Daha önce çiftçimizin bahçesinden satın alınan meyve ve sebzesi halden alınacak. Hal projemiz bittiği zaman marmara bölgesinin en kapsamlı ve tüketiciye kısa sürede ulaştırılabilicek bir kompleks haline gelecek” dedi.
Cem Hatunoğlu ise projenin kendilerini çekici gelidğini söyledi. Hatunoğlu:
Hem üretici, hem tükecicinin kazanacağı devletin de vergisini alacacağı güzel bir yatırım gibi görülüyor. Partimizin ilgili organları tarafından incelendikten sonra bu projeye derstek verebiliriz ve çiftçimizin önünü açacak böyle projelere destek verilebilir. Ben incelemeler yaptıktan sonra sizlere de bilgi vereceğim” dedi.
Halden aldığı mallarıKarabuk e götürecek olan alıcılarla da sohbet eden Hatunoğlu Turgutlu köyüne gitmek için Karapınar köyü altındaki Pamukova Meyve ve sebze Üreticileri Birlği halinden ayrıldı.
REFERANDUM DA HAYIR VEREN TURGUTLU KÖYÜNÜ HATUNOĞLU ZİYARET ETTİ.
Pamukova gezisi kapsamında Turgutlu köyünü de ziyeret eden CHP İl Başkanı Cem Hatunoğlu ve beraberindeki CHP liler köy kahvesinde köylülerle sohbet ettiler.
Hatunoğlu turgutlu köylülerine 12 Eylül 2010 Referandum da hayır verdiklerinden dolayı teşekkür etti. CHP nin siyaseten referandum seçiminde hayır oyu tarafında olduğunu söyleyen Cem Hatunoğlu Turgutlu köyünden hayır çıkmasından dolayı hükümet tarafından hizmet getirilmesinde engel olup olmadığını sordu. Köylüler ise köye hizmet aksaması yaşamadıklarını söylediler.
Köy muhtarı Mehmet Tuncer Turgutlu köyünün pamukovanın önemli köylerinden olduğunu, nüfus ve ekonomik açıdan da bazı köylere göre daha büyük olduğunu söyledi.
Tuncer: “Köyümüz gün geçtikçe gelişen ve modernleşen bir yapıya sahip, Altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Muhtarlık bir cenaze arabası aldı. Şimdi de köye düğün salonu yapmayı duşunuyoruz. Komşularımız her konuda elinden gelen desteği veriyorlar. Yerel yönetimde de gerekli desteği görüyoruz” dedi.
Turgutlu köyü gezisinden sonra pamukovadan ayrılan CHP il başkanı ve başkan yardımcısı Mahmut Öğür Sakarya ya gittiler.
Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2010, 23:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

Halkın yanına gidilmeli.brokrası halkı temsil etmez.
Turgutlu köyünü kutluyorum.Köy ziyaretleri daha iyi kanımca

SIRADAKİ HABER