banner392

Belediye temizlik işlerini taşeron firma elamanlarına devretti.

Pamukova belediyesi “Hizmet Alımı” adı altında başta temizlik işleri olmak üzere zabıta hizmetlerini de özel firmadan almaya başladı.

Belediye temizlik işlerini taşeron firma elamanlarına devretti.
Pamukova Belediyesi 1 Kasımdan itibaren sokakların temizliği işlerini özel bir firmaya verdi. Sakarya İkizler Temizlik adlı firma belediye ye 19 personel ile hizmet veriyor. Yeni alınan zabıta memurlarının da kendi personelleri olduğunu söyleyen İkizler Temizlik firması sahibi Mehmet Cesur olayı şöyle anlattı:
“Pamukova belediyesinin temizlik işlerinde çalışan personeli ile yeni alınan zabıta görevlileri bizim çalışanlarımızdır. Belediye ile yaptığımız anlaşma gereği biz belediyeye 19 personel ile hizmet veriyoruz. Bu özelleştirme değildir. Çünkü bizim sadece hizmet eden personelimiz orada görev yapıyorlar. Araç gereç, iş elbisesi gibi hiçbir teçhizat belediyeden alınmış değil. Bizden istenen çalışan elemandır. Çalışan işçilerinde sigorta işleri ve işe alınmaları bize aittir. Bu şekilde Sakarya’nın ilçe belediyelerinde 100 kadar çalışanımız var. Belediyelerle yaptığımız Hizmet Alımı anlaşması doğrultusunda oralara elaman gönderiyoruz.” dedi.
Belediye başkanı Cevat Keser’de olayı doğruladı “Pamukova ya hizmet için gerekli olan personel alımı yapamıyoruz. Bunun yerine Hizmet Alımına karar verdik. İkizler Temizlik firması 1 kasımdan itibaren sokakların temizliğinde çalışan ve yeni alınan zabıta memurları olmak üzere 19 personeli ile bize hizmet veriyorlar. Bu özelleştirme değil. Hizmet alımıdır” dedi.
Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2010, 21:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER