banner392

İlçe Tarım Müdürlüğü boş durmuyor.

Pamukova İlçe Tarım Müdürlüğü üreticilere yardımcı olmaya devam ediyor. Özbek köyünde yapılan servi aşılama çalışmaları ve aynı köyde Red Globe üzüm çeşidi yetiştirme çalışmalarına ve son günlerde moda olan seracılıkta şimdi de çiçek yetiştiriciliği çalışmalarına destek veriyor.

İlçe Tarım Müdürlüğü boş durmuyor.
SELVİ AŞILAMA NASIL YAPILIYOR
Pamukova Özbek köyünde çiftçilere seminer ve bilgilendirme yapan yetkililer çalışma sonucunda kara servi (mezarlık servisi) üzerine mavi servi aşılamaları gerçekleştirdiler. Bu çeşitler daha önce yurtdışından ithal olarak getirilmekteydi. Aşı işini öğrenen çiftçiler “Artık ilçemiz sınırları içinde aşılı olarak mavi servi yetiştireceğiz. Ülke ekonomisine katkıda bulunacağız” dediler
 
 
YENİ MODA ÜZÜM YETİŞTİRİCİLİĞİ
Son zamanlarda gözde çeşitlerden olan red globe üzüm çeşidi Özbek Köyünde örtü altında yetiştirilmeye başlandı. İlçe tarım Müdürlüğünün desteklemeleriyle başlanan bu çalışma ile açık alanda 1’da dan sağlanan verim. Örtü altı üretim ile 240 metrekareden sağlanmaktadır. Çiftçi ekonomisine katkıda bulunan bu yeni sistem Bilecik ili çiftçileri tarafından da yerinde gözlenmesi için bir gezi düzenlendi.

SERALARDA ARTIK SALATALIK YERİNE ÇİÇEK YETİŞTİRİLİYOR.
İlçemizdeki mevcut seralarda salatalık yerine kesme çiçek yetiştiriciliği başlamış ve hızla yayılmaktadır. Son olarak gerbera yetiştiriciliğine örnek olarak 2700 metrekare sera projesi ile Özbek köyünde bir çiftçimize yeni bir blok sera kurulmuş ve gerbera yetiştiriciliğine başlanmıştır. İlçe genelinde 15 çiftçimiz yaklaşık 100 da alanda serada kesme çiçek yetiştiriciliği yapmaktadır. Yetiştirilen bu çiçekler İstanbul mezata gönderilerek flora çiçekçilik aracılığı ile satılmaktadır.

Pamukova çiftçisinin yeniliklere açık olmasın sonucu arka arkaya yapılan bu yenilik ve değişim i olumlu bulan İlçe tarım müdürü İsfendiyer Çetin:
“Pamukova da her türlü girişim ve çalışmaya ekip olarak destek veriyoruz. Özellikle gerbere yetiştiriciliği önemli bir aşamaya geldi. Yetiştirilen çiçeklerin pazarlamasında sorun olmadığı gibi mezatlarda Pamukova gerbere si artık boy göstermeye başladı. Daha de ekim alanlarının çoğalacağını tahmin ediyoruz” dedi.



ARTİK SERVİ AŞISI YAPILARAK EKENOMİYE KATKI SAĞLANIYOR

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2012, 00:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ahmet Akdeniz
Ahmet Akdeniz - 12 yıl Önce

arkadaşlar serada üzüm yetiştirmek istiyorum bana bilgi verebilecek arkadaşlar varmı acaba 1 donumune ne kadar maliyet gidiyo serayı kurmak için ve sıcaklıgı ne kadar olmalı gibi derin detayları???

vahdet
vahdet - 12 yıl Önce

Aslında Pamukovada idealistce calısan tarım müdürlüğünün değerli personelini müdür beyin şahsında kutluyorum.
ancak ciftciler tarım müdürlüğünün performansına uyum sağlayamıyor sanki.
üretici birlikleri ve modern yöntemler konusunda tarım müdrülüğünün fazla yapacağı yok. bu konuda ciftcilerın adım atması gerekmiyor mu?
muhtarlıklar ve ciftciler biraz daha duyarlı olursa harika işler olacak. bol mahsüller ciftcilerimize

KuL
KuL - 12 yıl Önce

Pamukova ilçe Tarım Müdürlüğünü kutlarım, Sayın İsfendiyar Çetin Bey Müdür koltuğunu Araziye taşımanın semeresini ilçe medyası farketmiş iyi birhaber yapmışlar bu ve bunun gibi değerli haberleri il medyası ve Ulusal medya haber yapmalı, kurum amirleri Isfendiyar bey'i örnek göstermeli bu ülkeye artık hareket gelmeli diye düşünüyorum...

GAZZELİ
GAZZELİ - 12 yıl Önce

ÜLKEMİZİN HERYERİ CENNET HERYERİ DÜNYADA AZ RASLANIR ZENGİNLİKLERE SAHİP AH ŞU ÜLKEYİ İDARE EDENLER BİRAZCIK İNSANLARI SEVSELER BİRAZCIK GERÇEK SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRSELER BİZİM KÖYLÜMÜZ, ÇİFTÇİMİZ, ESNAFIMIZ, EMEKLİMİZ VELHASIL TÜM KESİMLER PARA KOYACAK YER BULAMAZLAR O HALDE BİZİM PARAMIZ NEREYE GİDİYOR AZ DÜŞÜNSEN VE NEREYE GİTTİĞİNİ BİR BİLSENİZ MESELE KÖKÜNDEN HALLEDİLECEK AMA HALA NARKOZDASIN UYANAMADIN LÜTFEN ASLINA DÖN UYAN UYAN.

özbekli
özbekli - 12 yıl Önce

Maşallah güzel şeyler bunlar.İnşallah getirisi de güzel olur ve köylülerimin yüzü güler.Hayırlısı...Özbek köyüne yakışır...

SIRADAKİ HABER