banner392

Tavus Kuşunu ne kadar tanıyoruz?

Metin Tesisleri Gril-Hous önünde doğal bir ortamda yaşatılan tavus kuşları tesislere gelenlerin dikkatini çekiyor. Ancak onlarda insanlara o kadar alışmış ki kendilerini dikkatle izleyenlere kur yaparak gösteri yapmayı da ihmal etmiyorlar.

Tavus Kuşunu ne kadar tanıyoruz?
Bizde Metin Tesisleri önündeki tavus kuşlarını fotoğraflamak istedik. Fotoğraf makinesinin deklanşörüne bastığımızda erkek olan öylesine güzel pozlar verdir ki bizde siz okuyucularımızla bu görüntüleri paylaştık.
TAVUS KUŞUNU BİRAZ TANIYALIM.
Wikipedia.org sitesinden aldığımız bilgilere göre tavus kuşunun anavatanı Hindistan, Hindistan da tavus kuşu ulusal kuş olarak kabul ediliyor. Ona saygı gösteriliyor.
Dünya da iki tür olduğu bilinen tavus kuşu 1-Mavi Tavus Kuşu (Pavo cristatus) 2-Yeşil Tavus Kuşu (Pavo muticus) tur. Yeşil Tavus Kuşu Burma’nın doğusundan Cava ya kadar olan bölgede yaşar. Yeşil Tavus kuşu Dünya Koruma Birliği tarafından nesli tükenmekte olan hayvanlar listesine alınmıştır.
Tavus Kuşu daha çok tüylerinden dolayı arınır. Eti de beğenilir. İmparatorluk zamanlarında Romalı zenginlerin sofralarını süslerdi. Şimdi ise daha çok hayvanat bahçelerinde bulunuyorlar.
Tavus Kuşu Antik Yunanistan’da tanrıça Heran’ın simgesidir. Tanrıçaya hizmet eden çok gözlü dev Argos, Hermes tarafından öldürülünce, tanrıça devin gözlerini Tavus Kuşunun kuyruğuna serper.
Yezidilik inancında Tanrı Azda tarafından yaratılan ve kendisine evreni ve insanları yaratma görevi verilen Melek- Tanrının simgesidir.
İslam inancında bolluk, mutluluk ve refah gibi kavramları özdeşleştirmiştir.


Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2012, 02:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER