banner392

Pamukova’nın doğal yapısını etkileyecek çalışmalar devam ediyor.

Gün geçtikçe Pamukova’nın yakın çevresinde açılan taş ocakları yüz yıllar öncesinden oluşmuş doğal dengeyi bozacak vurdumduymazlıkla devam ediyor. Pamukova’nın keşfedilmemiş o kadar kendi doğal kaynakları var ki görmeyenleri görmeye davet ediyoruz.

Pamukova’nın doğal yapısını etkileyecek çalışmalar devam ediyor.
ANALİZ
Pamukova ve çevresini, doğal yapısını, iklimini şöyle bir incelersek, karşımıza o kadar çok doğal kaynak olduğunu gözler önüne serecektir ki. Daha sağlıklı bir gelecek için, yeni nesillerin önünü açabilmek için adımların atılma zamanı geldi de geçiyor diye düşünüyoruz.
Bölgemizde bazı güçlerin aldırış etmeden doğal yapıyı hunharca kullanması ve bu bozuşmayı daha da hızlandıracak bazı yasal değişiklerin artırılarak kolay para kazanma yollarının önünü açıcı yasalar çıkarmaları maalesef geleceğimizi yok edecek hızda devam ediyor.
Hükümetin çıkarttığı yeni yasa ile Zeytinliklere en az 3 km uzaklıkta maden ocakları açılması işletilmesi suç iken yeni yasa ile isteyen zeytin ağaçlarını keserek içine bile ocak açabilecek imkanlara kavuşturuldu.
Karapınar Köyü yakınlarında Keştepe mevkiin de 1999 deprem sonrası Yıkılmış bir şehre taş gerekir bahaneleri ile belli süreliğine alınan taş ocağı açma izni bittikten sonra bozulan alanların yeniden doğal yapıya kavuşturulması gerekirken aksine yeni yeni ocaklar eklenmiştir. Yıkılan yerlerin eski haline getirilmesi süreleri dolduğu halde, yasal sözleşmeye bile uyulmayıp bir daha bölgede eski doğal yapının hiçbir zaman kazanılmayacağı görülmektedir. Hiçbir yetkilinin de bu belgeleri denetlediği görülmemektedir. Taş ocakları var gücü ile bölgeyi kelleştirmektedirler. Bu yetmez gibi ocak sayısı bölgemizde artırılmıştır. Yeni açılan iki ocak ta Pamukova ya kadar sınırlarını dayamıştır.
BÖLGEDE SAKIZLIK AĞAÇLARI TEHLİKE İÇİNDEDİR.
Taş ocaklarına yakın alanlarda bulunan Sakızlık ağaçları yok olmaya yüz tutmuş ve yeni çıkan zeytin yasası da zeytin ağaçlarının da gelecekte yok olacağını göstermektedir.



İnternet’de yaptığımız araştırmada gördük ki Bölgemizde kimsenin görmediği önemli miktarda olan sakızlık ağaçları bugün Antalya bölgesinde korum altına alınmış kıymetli ağaçlar olarak yasal korum altına alınmış üretmek isteyenlere destekler verilmektedir. Bizde ise sakızlık ağaçlarını buldozerler yerle bir etmektedir.

İŞTE ANTALYADAN BİR SAKIZLIK AĞACI



Antep ilinin önemli bir gelir kaynağı olan Antep Fıstığı sakızlık ve menengiç ağaçlarına yapılan aşılardan elde edilen meyvelerdir. Mengengiç ağacı ise bizim bildiğimiz çitlenbit dir.
Bu konu ile ilgili haberimizden sonra umuyoruz ki ziraatciler ve ilçe tarım müdürlüğü bu konuya dikkat çekecektir. Son günlerde Pamukova da ortak toplantılar yapan siyasilerimizde Pamukova’nın geleceğine yönelik yeni ekonomik artı değerler oluşturacak alanlar ile ilgili konuları da konuşacaklardır.
Pamukovahaber.com
Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2012, 03:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hatice
Hatice - 12 yıl Önce

Ülkede yasalara uyan mı var

SIRADAKİ HABER